Hvordan få bedre selvtillit? 9 tips og en velkjent «hemmelighet»

Written by Tips for flørting

Hvordan få bedre selvtillit

Det er avgjørende å ha en god selvfølelse, siden dette vil påvirke hvordan du oppfatter verden og deg selv. En person med lav selvfølelse isolerer seg ofte fordi de føler at de ikke er gode nok eller er redde for å bli avvist. I motsetning vil personer som har en høy selvfølelse, ta mer initiativ til å gjøre ting som gir resultater og gjør dem lykkelige. 

Hvordan få god selvtillit?

Det finnes ikke kun ett enkelt svar på dette som i en fei kan gi deg bedre selvtillit.  Selvtillit defineres som en persons tiltro til egne personlige evner til å prestere. Denne selvtilliten kan trenes opp ved hjelp av øvelser og ved endring av tankemønster, slik at du kan overvinne sjenanse.

Som nevnt finnes det ingen generell oppskrift på hvordan du får økt selvtillit. Men her gir vi deg noen tips som gradvis kan hjelpe deg.  

1. Vær bevisst på dine sterke sider

Vi mennesker har alle ulike talenter og egenskaper, og det er viktig å være klar over hvilke av dem som er dine sterke sider. Når du er bevisst på disse, kan det være enklere for deg å ta dem i bruk når du har behov for det. For eksempel, hvis du vet at du er flink til å snakke foran store forsamlinger, kan dette være noe du kan ta i bruk neste gang du skal holde en tale.

2. Ha realistiske forventninger til deg selv

Det er viktig å sette seg mål og strebe etter å oppnå dem. Men husk at det er helt normalt å ikke nå alle målene dine på første forsøk. Hvis du har for høye forventninger til deg selv, kan dette føre til at du blir skuffet og lei deg når du ikke oppnår dem. Ha derfor realistiske forventninger, og vær stolt av deg selv hver gang du oppnår et lite eller stort mål.

3. Prat med andre om dine bekymringer

Det er helt normalt å ha dager hvor man føler seg usikker. Hvis du isolerer deg på slike dager, kan det føre til at bekymringene dine forsterkes. Prat derfor med en venn eller et familiemedlem om det du bekymrer deg for, slik at de kan gi deg støtte og råd.

4. Si fra når noe ikke er greit

Er det noe som skjer i livet ditt som du ikke liker, har du rett til å si ifra. Dette kan være alt fra hvordan en venn behandler deg, til hvordan du blir behandlet på jobben eller for å gjenoppbygge tillit i relasjoner. Ofte er det slik at andre ikke er klar over at deres handlinger kan oppfattes som upassende, og da kan det være nyttig for dem å få tilbakemelding. I tillegg viser det at du har høy selvtillit, som gjør at du tør å si fra når noe ikke føles bra.

Gjør noe utenom det vanlige

5. Gjør noe utenom det vanlige

Gjør deg klar til å ta noen sjanser og gjøre noe utenom det vanlige. Dette kan være alt fra å snakke med en fremmed på bussen, til å melde deg på en ny aktivitet. Når du gjør ting som er utenfor din komfortsone, kan dette være en måte for deg å bli kjent med deg selv på og øke din selvtillit.

6. Visualiser at du lykkes med oppgaven eller situasjonen du står overfor

En studie viste at personer som visualiserte seg selv i en lykkesituasjon før de skulle gjennomføre en prestasjon, faktisk presterte bedre. Så hvis du for eksempel skal holde en tale, kan det være nyttig å visualisere deg selv i situasjonen før du starter. Se for deg at du snakker foran en forsamling og at alle lytter intenst til det du sier. Visualiser at du føler deg trygg og rolig, og at du gjør en god jobb.

7. Vær alltid i forkant av ubehagelige situasjoner

Hvis du vet at det er en situasjon som skal skje i nær fremtid, hvor du føler deg usikker, kan det være lurt å tenke gjennom hva du kan gjøre for å forberede deg på denne. For eksempel, hvis du skal holde en tale for et stort publikum, kan det være nyttig å øve på den foran et mindre publikum først, slik at du har en bedre idé om hvordan det vil føles når du står foran et stort publikum.

8. Husk at alle er forskjellige og at det er helt normalt å føle seg usikker av og til

Det er viktig å huske på at alle er forskjellige, og at det er helt normalt å føle seg usikker og redd av og til. Selvtilliten din kan variere fra dag til dag, og det er viktig å være snill mot deg selv når du føler deg usikker. Gjør det beste du kan, og vær stolt av deg selv uansett hva slags resultat du oppnår.

9. Finn en positiv rollemodell

En positiv rollemodell kan være en god måte for deg å øke din selvtillit på. Finn en person i livet ditt som du beundrer og ser opp til, og tenk gjennom hva det er ved dem som inspirerer deg. Hvordan oppfører de seg i ubehagelige situasjoner? Hvordan håndterer de motgang? Prøv å ta etter deres eksempel, slik at du kan bli mer selvsikker i livet ditt.

bedre selvbilde

Hva kan du gjøre for å få et bedre selvbilde?

Et dårlig selvbilde henger ofte sammen med mangelen på selvtillit. Den gode nyheten er at det fins ting som kan få deg til å forbedre både ditt dårlige selvbilde og din lave selvtillit.  Nemlig sport.

Dette er ingen magisk pille som fikser et dårlig selvbilde over natten, (bortsett fra den som forbedrer ereksjonen din) men det finnes ting du kan gjøre for å gradvis bygge opp både selvbilde og selvtillit.  En av de beste måtene å gjøre dette på, er ved å delta i en idrett eller aktivitet som du trives med. Når du deltar i en sport, vil du sette søkelys på dine styrker og ferdigheter, noe som vil hjelpe deg med å bygge opp selvbildet ditt

I tillegg til å sette søkelys på dine styrker, vil du også møte utfordringer i sporten du deltar i. Å mestre disse utfordringene og vinne over dem, vil gi deg en følelse av både mestring og økt selvtillit.  Når du føler deg trygg på dine egne ferdigheter, vil ditt lave selvbilde gradvis erstattes av et mer positivt selvbilde.  Dette er en veldig virkningsfull måte å forbedre ditt dårlige selvbilde på, og bygge opp din lave selvtillit.

Hvordan kan en datingside som Vennermedfordeler.com hjelpe deg med å bli mer selvsikker?

Et dårlig selvbilde kan ramme oss på mange områder i livet. Vi kan føle oss usikre på jobben, i forholdet til andre mennesker, eller kanskje vi føler at vi ikke er gode nok. Å ha et dårlig selvbilde kan gi oss dype negative følelser om hvem vi er, noe som igjen kan holde oss tilbake fra å leve et fullverdig liv.

En uformell datingside som Vennermedfordeler.com kan være en effektiv måte å øke selvtilliten på. For det første kan det være en fin måte å bli kjent med nye mennesker på, og dermed også øve på sosiale ferdigheter.

I tillegg til at du kan møte nye mennesker, kan du også bruke siden til å lære deg hvordan du kan få bedre selvtillit. Dette kan du gjøre ved å ta dine egne valg, og ikke la andres meninger styre deg. Du bestemmer hva du vil gjøre, og hvem du vil møte. Dette kan være en veldig frihetsfølelse.

Sportsaktiviteter

En annen effekt av å drive med sportsaktiviteter er at det øker seksuell lyst og ytelse, noe som er en utrolig måte å styrke selvtilliten din på.

I tillegg til at du tar dine egne valg, kan du også velge hvordan du vil presentere deg selv på siden. Du bestemmer hvilke bilder av deg selv som skal vises, og hva du skal skrive om deg selv på din profil. På den måten kan du kontrollere hvordan andre mennesker oppfatter deg, noe som igjen kan hjelpe deg med å føle deg mer selvsikker.

En uformell datingside som Vennermedfordeler.com er derfor et perfekt sted å øve på dine sosiale ferdigheter, og å bli bedre kjent med hvordan du kan presentere deg selv for andre mennesker. Dette kan etter hvert bidra til at du får økt selvtillit, og gi deg en frihetsfølelse. Du bestemmer hvem du vil møte, og hva dere skal gjøre. 

Med øvelse vil du til og med slutte å være redd for vakre kvinner!

Det er bare deg og dine egne valg – det kan ikke bli bedre enn det!

Summary
Hvordan få bedre selvtillit
Article Name
Hvordan få bedre selvtillit
Description
Lær hvordan du kan få økt selvtillit med disse ni enkle tipsene, pluss en lite kjent hemmelighet som kan utgjøre hele forskjellen
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo