Kjedelig forhold? Dette er hva som skjer

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

Kjedelig forhold

Det er helt greit å føle at livet generelt sett er litt kjedelig, med sine daglige rutiner og de personene vi omgås. Hvis derimot denne følelsen fortsetter, vil den begynne å påvirke vår helse og skape en følelse av utilfredshet som det er vanskelig å leve med.

Er det vanlig å være lei av forholdet?

Å være lei av forholdet er ingen sykdom, men en helt normal tilstand i enkelte faser i livet. Å kjede seg i parforholdet betyr bare at det er tid for å introdusere nye ting og litt variasjon for å reaktivere forholdet. 

De fleste er redd for å kjede seg, fordi de anser det som en tilstand av tristhet, pessimisme og negativitet som fører til depresjon. 

Til tross for dette, har denne følelsen en positiv side som mange ikke er klar over. 

Kjedsomheten i parforholdet er tomrommet som gjør at dere kan flytte på de andre brikkene i puslespillet. Når vi tenker på hvordan vi kan unngå denne kjedsomheten, kommer det opp ideer som vi både kan og må utnytte. 

Enkelte undersøkelser har konkludert med at en person med få aktiviteter i livet sitt eller med lite å drive med, kan føle på kjedsomhet i ulike former. 

Dette betyr imidlertid ikke at de har sluttet å nyte livet.

I de fleste tilfeller er kjedsomhet en måte å uttrykke våre behov for eventyr, forandring og fremgang. 

Hva er signalene som kan tyde på at du er i et kjedelig forhold. 

Noen ganger er de innlysende, og andre ganger er de det ikke. Vi skal se videre på de mest vanlige signalene som viser at du er i et kjedelig forhold. 

 • Du føler ingen interesse verken for livet, følelsene eller interessene til partneren din. 
 • Dere tar ikke så mye hensyn til hverandre som dere gjorde i begynnelsen av forholdet.
 • Å tenke på fremtiden for forholdet ditt, gjør at du føler deg ukomfortabel eller ulykkelig.
 • Du opplever at det å tilbringe tid med andre mennesker er mye morsommere og mer spennende enn med en kjedelig kjæreste.
 • Du synes det er vanskelig å finne ting å snakke om.
 • Du har hele tiden giftige diskusjoner. 
Kjedelige forhold

Kjedelige forhold: Løsningen er rett foran nesa di. 

Å være i et kjedelig forhold blir som oftest sett på, som et alvorlig faresignal. Den første tanken som dukker opp, er om kjærligheten har tatt slutt. 

De som har et “gammeldags forhold” vet at dette ikke er tilfelle. I dag bryter folk opp ved første anledning, men noen ganger er det verdt å kjempe for det du en gang ønsket. 

Kjærlighet og det å være lei av kjæresten din, er realiteter som ofte eksisterer side om side i parforholdet, selv om de virker motstridende. Det har dessuten vist seg at et forhold ikke kan leve på ren lidenskap, så for å opprettholde det, er kjærligheten også til middelmådige dager nødvendig.

Et etablert forhold er ikke det samme som et nytt forhold, så det er naturlig for begge partnere å kjede seg sammen med den andre personen.

Hvorfor? Noen stiller seg det spørsmålet, og svaret er veldig enkelt.

Det er helt normalt å kjede seg med partneren fordi vi ofte ser ham eller henne og kjenner måten de er på, bedre enn andres måte å være på. 

Vi kjenner også partneren bedre, og derfor kjenner vi også partnerens begrensninger, små særheter og feil, og alt dette blir til sammen kjedsomhetsfaktorer. 

Selv om det er et mangeårig forhold, kan paret unngå å bli lei av kjæresten sin. Begge partene i forholdet kan gjøre mye for å unngå å kjede seg sammen med partneren sin, og komme seg ut av den tilstanden.

Selv om noen av tingene som kan gjøres for å unngå denne typen problemer kan virke opplagte, blir de mange ganger ikke gjort fordi paret ikke tror at det er nødvendige.

Ikke bli stående med armene i kors. Hvis du kjeder deg med partneren din, er lei av forholdet, eller syns dere har kjedelig sex, er det fordi du ikke har gjort nok for å komme deg ut av den tilstanden, og du går glipp av mange muligheter til å forbedre forholdet ditt. I stedet for å sitte stille, kan du gjøre mange ting for å forbedre den.

Du selv kan ta det første steget. 

Hvis du ikke vet hvordan, så les videre, for her skal vi fortelle deg noen av de tingene du kan gjøre for å få partneren din ut av kjedsomheten.

Hvordan slutte å være lei av forholdet

Hvordan slutte å være lei av forholdet

Hvis du spør deg selv hvordan du kan komme deg ut av et kjedelig forhold. Da trenger du ikke bekymre deg, det fins tusenvis av ting du kan gjøre. 

Her skal vi nevne de tre viktigste. 

1. Reise

Det er flere grunner til at det er en god idé å reise som par for å overvinne kjedsomheten.

 • Først og fremst lar det å reise deg bli kjent med partneren din på en ny og dypere måte. Siden du er i et nytt og annerledes miljø, lærer du mer om hva partneren din liker eller ikke liker, og hvordan han oppfører seg generelt. Dette er spesielt nyttig hvis du begynner å bli lei av forholdet.
 • For det andre, å reise vil hjelpe deg til å slappe av og glemme hverdagens problemer. Enten du har en dårlig dag på jobben eller du har kranglet med partneren din, vil en ferie sammen hjelpe deg å glemme alt dette og sette søkelys på det som virkelig betyr noe: nemlig forholdet ditt. 
 • For det tredje gir det å reise dere sjansen til å gjøre ting sammen som dere ellers ikke ville vært i stand til å gjøre. Enten det er å besøke et nytt land, lære om en ny kultur eller bare tilbringe noen dager på stranden, er reiser en fin måte å berike forholdet på.

2. Start med en ny aktivitet sammen

Det fins millioner av aktiviteter et par kan forsøke for å komme seg ut av kjedsomheten i forholdet.  Matlagingskurs, bokklubber, se på eller lage porno, turgrupper … listen er uendelig.

 • Å starte en ny aktivitet sammen er en fantastisk øvelse for å overvinne kjedsomheten som et par fordi det gir dere begge en sjanse til å oppdage noe nytt sammen. 
 • Det kan hende at dere oppdager ting om dere selv og om forholdet som dere aldri har vært klar over. 
 • Det gir dere også muligheten til å sette nye mål om ting dere ønsker å oppnå sammen som et par, og jobbe sammen for å nå dem.
Sett av tid til deg selv

3. Sett av tid til deg selv

Frihet er en av de mest dyrebare godene til mennesket. Å leve som et par betyr ikke å leve i et fengsel, konstant i selskap med den andre. Dessuten er ofte de parforholdene som varer, de hvor begge har tid for seg selv, borte fra partneren. 

 • Å gi hverandre plass til å gjøre ting hver for dere, er en utmerket øvelse for å bli kvitt kjedsomhet i parforholdet, fordi det gir hver av dere muligheten til å ha tid til å sette søkelys på egne interesser og lidenskaper. 
 • Dette kan bidra til at dere som par føler dere mer sammensveiset og på samme bølgelengde, ettersom dere vil ha flere interessante samtaleemner å dele. I tillegg, kan det å være uten partneren din en tid, bidra til at du savner ham eller henne. 
 • Det er også en måte å respektere og verdsette hverandres uavhengighet på, noe som er avgjørende for et sunt og varig forhold.

Lei av forholdet? Venner med fordeler: den perfekte motgift

Kommunikasjon er det ultimate våpenet mot kjedsomhet. Kanskje alle problemene med kjedsomhet i forholdet ditt ville forsvinne med et åpent forhold. Har du tenkt på det? Kanskje du elsker partneren din, men du dør etter å ha tilfeldig sex med andre mennesker.

Ikke plag deg selv: det er normalt. 

Det er ikke et lett tema å snakke om, men den gode nyheten er at  hos Venner med fordeler er det tusenvis av par på jakt etter alle slags forhold.

Hvorfor foreslår du det ikke i ditt forhold? 

Summary
Kjedelig forhold
Article Name
Kjedelig forhold
Description
Føler du at du er lei av forholdet? Du vet ikke hvordan du løser det? Hos Venner med fordeler har vi løsningen, vil du vite den?
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo