Hvordan vite om partneren din manipulerer deg

Written by Ragnar Andersen Tips for par

partneren din manipulerer deg

Flørting for å møte nye mennesker og til slutt finne en partner er hyggelig, men hva du skal gjøre hvis partneren din manipulerer deg.

Hva er manipulasjon?

Manipulasjon er når en person kontrollerer eller bruker noen til sin fordel. Manipulerende mennesker vet hvordan de skal bruke ordene sine og forme situasjoner på en smart måte slik at de får det som de vil. 

Denne typen mennesker virker vanligvis veldig snille og hyggelige

I virkeligheten er de egoistiske og villige til å gjøre hva som helst for å få det som de vil. 

De oppnår dette ved å spille på følelsene dine. Eksempel. Hvis du liker kjæledyr vil de overraske deg med den søteste hunden du kan forestille deg, med den skjulte hensikten å få noe tilbake fra deg. 

Noen manipulerende mennesker vil lure deg med romantiske taktikker bare for å få sex, penger eller noe annet, for så å forsvinne – slik kan de manipulere folk i årevis!

Manipulerende mennesker spesialiserer seg på å vri om på ord, og noen av dem kan gå så langt som å snu deg mot vennene dine og familien din. De kan få deg til å føle dårlig samvittighet for noe du ikke hadde noe med å gjøre. 

Manipulerende mennesker er giftige mennesker

Du må lære deg hvordan du gjenkjenner dem, for vanligvis vil man ikke se dem komme. 

DET ER IKKE GULL ALT SOM GLITRER

Manipulative mennesker har vanligvis gode manerer og godt språk, de er lette å like, de er omsorgsfulle og virker støttende – de får det til å virke som om de har dine beste interesser i tankene, men de har egentlig skjulte motiver

Resultatene kan være katastrofale. 

I noen forhold er jenta fullstendig trofast mens han ikke er det, og han manipulerer henne til å tro at han er en snill, trofast gutt ved å påpeke feilene hos andre som ar akkurate like lite trofaste som han selv. 

Han er et manipulerende menneske fordi han lurer henne. Dekker over feilene sine veldig effektivt – han er en god skuespiller og vet hvordan han skal holde på pokerfjeset mens han lyver henne rett opp i ansiktet. 

Han besitter et talent for å få henne i emosjonell ubalanse og utnytte henne uten at det er åpenbart. 

La oss ta en titt på PÅVIRKNINGSKRAFT:

manipulerende person

Manipulerende mennesker er mestere når det gjelder å påvirke andre. 

Manipulerende mennesker vil få deg til å føle deg skikkelig fornøyd med deg selv på grunn av tingene du gjør og den fantastiske personen du er, og så gå videre med følgende manipulasjonsteknikk:

 • Når han har fått nok poeng ved å bygge deg opp, kan et manipulerende menneske også få deg til å føle deg bra når du lar være å gjøre noe du alltid har hatt lyst til, som å forfølge en karriere eller lignende, og personen vil overbevise deg om å gjøre som de vil for å beholde makten over deg! 

Fellesskapet hos Vennermedfordeler har stor påvirkningskraft, som du vil se. 

Manipulerende mennesker kan gå så langt som å få en jente gravid eller forfalske en sykdom, bare for å stoppe henne fra å gå videre med karrieren sin. 

Han ville forsterket handlingene sine ved å gi henne skylden for den uønskede graviditeten, samtidig som han ville overbevist henne om at det var hennes feil at han var syk, selv om det ikke egentlig var det. 

Eventuelt kan en manipulerende kvinne gjøre noe lignende; hun kunne bli gravid «ved uhell» uten at det faktisk var et uhell, med det mål å gifte seg med en mann for å få økonomisk støtte. 

* Et viktig punkt å huske på er at en kjærlig partner alltid vil støtte drømmene dine og aldri vil komme mellom deg og familien din eller vennene dine. 

På Vennermedfordeler.com, den beste datingsiden i Norge, er målet vårt å utdanne deg på en slik måte at du kan gjenkjenne manipulerende mennesker

Her er de mest brukte strategiene blant manipulerende mennesker

Når du vet hvordan manipulerende mennesker opererer, kan du lamme dem.

Følelsesmessig utpressing – manipulasjon gjennom emosjonelt misbruk. Det kan inkludere bruk av:

 • Sinne
 • Skamfølelse
 • Skyldfølelse
 • Trusler
 • Mobbing

Disse fem emosjonelle triggerne kan skape en tvil i deg som vil få deg til å føle deg truet og usikker. Et manipulerende menneske vil uttrykke sinne eller gi skamfølelse etc på en slik måte at det virker som de gir deg et kompliment, men i virkeligheten dytter de dine behov og ønsker til side. 

manipulerende kvinne

Klassiske eksempler:

«Jeg er overrasket over at du, av alle, lar deg selv bli redusert på den måten!»

«Ingen vil elske en person på din alder»

«Jeg kommer til å dø uten deg»

Eventuelt, hvis den som manipulerer har mye penger, kan han gi deg så stor økonomisk sikkerhet at du ikke trenger å jobbe. 

 • Det kan utvikle seg til et ekte helvete over tid, for jo eldre du blir, jo vanskeligere kan det bli å bryte ut av forholdet. 

Når noen som skal elske deg behandler deg på en slik måte, er det på tide å våkne og avslutte forholdet. 

Her er en annen strategi: 

 1. Først vil et manipulerende menneske bryte partneren sin ned mentalt, ved å få dem til å føle skam, skyldfølelse, etc.
 2. Etterpå leker de «tilgivelsesspill» på en så overbevisende måte at de forvirrer offerene sine. 
 3. Et manipulerende menneske kan gå så langt som å skade seg selv for å få viljen sin.

La oss se på avhengighet av andre:

Avhengighet av andre er et ensidig forhold der den avhengige personen setter sin lit til at den andre vil tilfredsstille så og si alle emosjonelle behov de har. 

Les nøye, så kan du se hvordan avhengighet av andre og manipulasjon går hånd i hånd. 

Mennesker som er helt avhengige av andre vil ofte ikke uttale seg klart og ærlig, fordi de er så avhengige av den andre at de er nødt til å tenke over hva de sier og holde seg til å si ting de vet den andre vil like, slik at de selv kan føle seg elsket, akseptert, og få det de ønsker. 

Om du møter noen som er avhengige av andre, eller om du er slik selv, har du et stort problem.

Mennesker som er avhengige av andre vil ofte unngå konfrontasjoner. Eksempel: I stedet for å svare på et spørsmål vil de unngå det eller endre samtaleemnet, og ofte bruke skyldfølelse eller benektelse for å skjule at de tar feil.

Mennesker som er avhengige av andre har veldig vanskelig for å si «nei», og når de sier ja til ting følger de opp med å klage på hvor vanskelig det er at de sa ja. 

De er sjarmerende og smigrende, og er snille mot folk for å oppnå å bli akseptert og elsket.

Kritikk, skyldfølelse og å synes synd på seg selv er også teknikker de bruker for å oppnå det de vil. 

Hør nøye etter på dette rådet: 

De gode tingene folk gjør gjør de ut av sin godhet, mens et manipulativt menneske eller et menneske som er avhengig av andre vil gjøre gode ting for å ha tjenester til gode, for så å påpeke hvor hjelpsomme de er, slik at du føler deg egoistisk. 

offerrollen for å manipulere

Her er et eksempel: 

«Hvordan kan du tenke bare på deg selv? Se på alt jeg har gjort for deg!»

I eksempelet over spiller personen offerrollen for å manipulere deg til å få skyldfølelse. 

La oss oppklare dette enda mer:

Manipulerende mennesker liker å kaste det de gjør for deg tilbake i ansiktet ditt med det mål å få noe tilbake, mens gode mennesker gjør ting ut av sin godhet. 

La oss nå se på mennesker som lider av rusavhengighet/annen avhengighet:

Mennesker som er avhengige av alkohol eller rusmilder vil jevnlig benekte, lyve og manipulere for å vedlikeholde avhengigheten sin.

Rusavhengige er syke, og blir kontrollert av stoffet de er avhengige av, og på grunn av avhengigheten er de ekstremt manipulative.

Når rusavhengige manipulerer, spiller de ofte på et utvalg av følelser. 

For eksempel vil en rusavhengig være blid og glad så lenge de får en drink eller et skudd, og fiendtlige dersom de ikke får det.

For en rusavhengig er den verste skrekken å ikke få neste drink eller skudd, og dette kan gjøre forholdet mellom dere til et levende mareritt.

En rusavhengig kan gå så langt som å si at «Jeg drikker fordi du hele tiden sårer meg». 

Om partneren din er rusavhengig, vet du mest sannsynlig allerede at du har et problem.

At partneren din har problemer med rusavhengighet, betyr at du lider av avhengighet av andre. 

Tenk på den doble utfordringen her: den rusavhengige manipulerer deg for å få en drink eller et skudd, og du lar dem gjøre det for å gjøre dem glade eller så de ikke skal forlate deg.

La oss se på oppførselsproblemer:

Passiv-aggressiv

Passiv-aggressiv oppførsel kan også bli brukt til å manipulere.

Denne typen person benytter seg av subtile fornærmelser, eller gjør en dårlig innsats med vilje for å unngå å oppnå ting.

Passiv-aggressiv

Eksempel: en passiv-aggressiv person vil si ja til å spise middag med kjærestens foreldre på søndag, men planlegger samtidig en måte å komme seg ut av situasjonen på som etterlater kjæresten uten noen reaksjonstid.

En passiv-aggressiv person kan «glemme» ting med vilje. 

La oss se på manipulasjon med omvendt psykologi:

Omvendt psykologi er å si eller gjøre noe som motiverer personen til å gjøre det motsatte, som egentlig er det du ønsker.

Eksempler på omvendt psykologi

 1. Å si ting som «Å, ikke vær så gjerrig» eller «Du lever bare én gang» for å få deg til å kjøpe noe.
 2. En jente lyver til kjæresten sin og sier at bestevenninnen har fått en kjempefin ring av kjæresten sin, sånn at han blir inspirert til å kjøpe en til henne. 

De alvorlige konsekvensene av langvarig manipulasjon

 1. Personen begynner å tvile på seg selv
 2. Blir usikker på hva de føler
 3. Personen kan ikke tenke klart eller se ting slik de egentlig er

Når du har blitt manipulert vil du være helt avhengig av personen som har gjort det mot deg. 

Når han har fått kontroll over deg vil det psykologiske misbruket fortsette og ofte øke.

La oss se på intellektuell overlegenhet:

«Hold kjeft dust, du vet ingenting om dette» er en vanlig frase å bruke for å få noen til å føle seg mindreverdige.

Et manipulerende menneske vil late som om de vet hva de snakker om ved å overvelde deg med informasjon, vanligvis litt sannhet blandet med løgn, slik at du skal føle deg dum. 

Når man gjør det har ikke meningene dine noen verdi.

HVORDAN TAKLER MAN ET MANIPULERENDE MENNESKE?

Første steg er å se hvem du har å gjøre med, og den personen er DEG!

Du må se klart og tydelig hvilken situasjon du befinner deg i.

Er du verdiløs? Er du dum? Selvfølgelig ikke!

Du må evaluere livet ditt og internalisere det som gjør det lykkelig, og oppdage at det du vil ha i livet er det som gjør DEG glad, ikke det som gjør noen andre glade.

strategier for å manipulere

HUSK! Et manipulerende menneskes strategier fungerer ikke på en person som er autentisk, som stoler på seg selv og er glad i seg selv.

Manipulerende mennesker finner triggerpunktene dine. Et av disse kan være at du har lav selvtillitt, og nå er det din jobb å se problemet i øynene, fikse deg, og utvikle deg selv slik at du føler respekt og kjærlighet for deg selv.

Å elske deg selv betyr at du er en person som setter grenser og som følger drømmene sine, enten alene eller sammen med en spesiell person.

Med andre ord: Vær den beste personen du kan være først, og så finner du en partner som støtter deg og beriker livet ditt etterpå.

Det er ditt beste forsvar! 

HVORFOR HAR VI PUBLISERT EN ARTIKKEL SOM DETTE PÅ BLOGGEN TIL Vennermedfordeler?

Vi har publisert en artikkel som dette fordi vi ser på det som vårt ansvar å gi deg tips til hvordan du kan forbedre forholdene dine.

Om du ikke elsker deg selv, om du tviler på deg selv, har lav selvtillitt, eller henger fast i tidligere mislykkede forhold, vil det bli vanskelig å skape et nytt, kjærlig forhold. Vi vil hjelpe deg med dette så langt vi kan.

Enten du ønsker å bli kjent med nye folk, ha et kortvarig seksuelt forhold, finne en partner, eller bare en venn, så er Vennermedfordeler.com stedet for deg

Hos Vennermedfordeler.com er det tusenvis av mennesker å velge mellom, og plattformen vår er designet for å være problemfri, uten forbehold, og selvfølgelig uten manipulasjon.

Bli med og opplev moroa!

Bli en del av Vennermedfordeler.com, det største datingfellesskapet i Norge. 

Summary
Partneren din manipulerer deg, hva skal du gjøre?
Article Name
Partneren din manipulerer deg, hva skal du gjøre?
Description
Flørting for å møte nye mennesker og til slutt finne en partner er hyggelig, men hva du skal gjøre hvis partneren din manipulerer deg
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo