Hvordan være venn med din eks?

Written by Ragnar Andersen Tips for par

Venn til eksen din

Hvis du spør deg selv om hvordan du kan være venn til eksen din etter bruddeet, er du mest sannsynlig ikke klar over at du muligens stiller deg helt feil spørsmål. Kanskje det ikke er en god idé å ha kontakt med eksen din etter et brudd. Venn til eksen din

Det kommer an på flere ting. 

Er det en god idé å være venner etter et brudd? 

Dette er det aller første spørsmålet du bør stille deg. Å være venner etter et brudd er verken bra eller dårlig; å bruke det rette adjektivet for hva det egentlig er, kommer an på en hel haug med ting.  

Var bruddet vennskapelig eller sluttet det dårlig?

Fordi hvis forholdet sluttet på en dårlig måte, vil det mest sannsynlig føre til at vennskapet vil lide under en eller annen form for ustabilitet eller være umulig å opprettholde.   

Har dere barn sammen?

I så fall vil ikke vennskapet med eksen bare være noe man ønsker, men nesten obligatorisk. Det fins alt for mange foreldre som bruker barna som et kastevåpen mot sin eks partner med en katastrofal konsekvens for barnas utvikling. 

I dette tilfellet handler det ikke så mye om å etablere kontakt med din eks etter et brudd, men mer om å aldri miste det. 

Har dere felles venner?

Normalt, når et par har vært sammen over lang tid, har de alltid felles venner. Hvis du ikke ønsker å kutte kontakten med dem, er du avhengig av å ha et godt forhold til din eks.  

Ok, og hvordan er det mulig å få til? 

Fins det grunner for å ikke etablere kontakt etter et brudd? 

Selvfølgelig! Ikke alle forhold utvikler seg likt, og noen ganger hender det at et forhold tar slutt av veldig gode grunner. Hvis din partner ikke passet sammen deg, var manipulerende eller voldelig, er det ikke en god idé å ha et noe mer med ham eller henne å gjøre, uansett hvor mye din eks insisterer.

Husk å ta hensyn til din eks sin personligheten og gemytt før du bestemmer deg for å ha et vennskap med ham eller henne. 

være venn med din eks

Tegn som viser at du ikke bør være venn med din eks igjen

1. Du er fortsatt såret 

Å komme over et brudd  er ikke gjort på en dag. Du trenger å gi det tid og rom til å sørge over bruddet med din partner. Det betyr å tillatte deg å kjenne på dine følelser (tristhet, frustrasjon, avvisning, forakt eller en kombinasjon av alle) i stedet for å undertrykke dem.  Hvis du fortsatt befinner deg i en fase for bearbeiding av disse følelsene, er du sannsynligvis ikke klar for å være venn med din eks. 

2. Du kan ikke snakke om eksen din uten at du føler deg nervøs

Hvis du synes det er vanskelig å snakke om din eks uten å komme med en lang tirade, oppløst i tårer, eller lukke deg fullstendig, bør du ta det som et tegn på at du ikke er klar til å bli venner.

3. Du holder ikke ut tanken på at han treffer andre 

Det er normalt at venner snakker med hverandre om hva som skjer i livene deres, og dette inkluderer også deres kjærlighetsliv. Hvis det å tenke på din eks sammen med en annen person får det til å vrenge seg innvendig, vil det være et problem som kan gjøre et vennskap med din eks umulig. 

4. Å være venn med din eks for å få ham eller henne tilbake

Vær ærlig, spør deg selv om hvorfor du ønsker å være venn med din eks. Det du virkelig tenker innerst inne. Har du et håp om at dere skal bli sammen igjen? Hvis det er slik, er ikke et vennskap det rette, ihvertfall ikke akkurat nå. 

5. Du nyter ikke å være singel 

De fleste mennesker like å bli kjent med folk, men ikke akkurat når du har vært gjennom et brudd med noen.

Når et forhold tar slutt, kan det hende at du har mye mer tid til rådighet, særlig hvis du og eksen din bor sammen og ditt sosiale liv handlet for det meste om vennene og familien til din partner. 

Når du savner det selskapet, kan det være fristende å fylle tomrommet ved å nærme deg eksen din i noe som er forkledd som vennskap. 

eksen min vil være minn venn

6. Du sjekker hans sosiale media 

Du er altfor ofte inne og sjekker profilen til din eks på Facebok og Instagram for å se hvor han eller hun er og med hvem. Dette er en sterk indikasjon på at du ikke er klar for et vennskap med din eks. 

7. Du venter på at ting skal ordne seg slik at du kan gå tilbake til ham eller henne

Hvis du fortsetter å være venn med din eks bare for å overvåke ham eller henne, med et håp om at eksen din på en magisk måte skal forvandle seg til å bli din drømmepartner, ikke bli fornærmet.

Det kommer ikke til å skje.  

Hvordan kan du være venn med din eks?  

Å bryte med din partner kan være traumatisk, derfor, hvis du planlegger å bli venn med din eks, tillat meg å gi deg noen praktiske råd.

1. Vær hver for dere en god stund 

Sørg over bruddet. Vær for deg selv og bryt all kontakt. Uten telefon, tekstmeldinger eller sosiale medier. Dette vil gi deg tid til å komme over bruddet. Du bør være for deg selv i minst tre måneder; selv om du kanskje har behov for enda lenger tid. Bruk denne tiden til å konsentrere deg om dine hobbyer, din jobb og å leve lykkelig.  

Hvis du fremdeles ikke er sikker på at du er klar for å være venn med din eks, spør deg selv: «Hvordan ville jeg føle meg om jeg ser min eks sammen med en ny kjæreste?» Hvis du får vondt når du tenker på det, eller opplever sterke følelser, er du fremdeles ikke klar.  

2. Avklar dine motiver 

Finn ut hvorfor du ønsker å opprettholde et vennskap? Er det sunt for deg? Føler du deg fortsatt tiltrukket av ham eller henne? Vil du virkelig være venn med din eks, eller er det noe mer? 

3. Ta kontakt med din eks 

Vær åpen, fortell hvordan du føler deg og på hvilken måte du ønsker å fortsette vennskapet med din eks partner. Du må være forberedt på hva som helst. Din eks kan enten akseptere forslaget eller avvise det.  Hvis han eller hun er enig, den veste måten å fortsette og møtes på uten å føle press er som del av en vennegjeng. 

hvordan være venn med din eks

4. Ikke fall tilbake til gamle mønster 

Oppretthold grensene. Begrens kommunikasjonen: forsøk og ikke sende tekstmeldinger daglig slik du gjorde mens dere var et par. 

Ikke oppfør deg idiotisk etter at du har drukket alkohol når dere treffes en kveld, eller dra til steder hvor dere brukte å være når du var forelsket. Fastsett reglene og vær konsekvent med dem. Ikke snakk om fortiden. Se fremover og vær en ekte venn. Ikke flørt eller snakk om sex. Ikke snakk om det som irriterer deg slik du ville gjort med din partner. Dette er en helt ny måte å omgås på. 

Det viktigste er at du ikke tviler på at bruddet var det eneste rette.  

5. Vær ærlig i forhold til ditt vennskap 

Du må være forberedt på at din eks blir kjent med en annen. Hvis du skulle oppdage at det, hos deg eller din partner, i løpet av vennskapet skulle oppstå følelser som kjærlighet og tiltrekking, ta et skritt tilbake og vent til følelsene roer seg, og først da kan du ta stilling til situasjonen 

Venner med fordeler: nettstedet med kontakter som tillater deg å ha sex med venner.  

Venner med fordeler: navnet vårt sier alt. Kan du få en mer perfekt relasjon? Du får det beste fra to verdener: vennskap og sex. 

I tillegg, du slipper unna ting som irriterer, som å være trofast og den følelsesmessige belastningen ved å være utro eller i et giftig forhold. 

Du kan ikke være utro mot en knullevenn. 

Har du lyst å bevise det? Kom igjen, det er gratis. 

Summary
Venn til eksen din, alt du trenger å vite
Article Name
Venn til eksen din, alt du trenger å vite
Description
Det er aldri lett å vite om det er lurt å være venn til eksen din. I den neste artikkelen skal vi gå mer i dybden på fordeler og ulemper ved å være det, eller ikke
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo