Finnes vennskap mellom en mann og en kvinne?

Written by Tips for flørting

vennskap mellom menn og kvinner

“Vennskap mellom mann og kvinne er umulig fordi den seksuelle delen alltid kommer i veien.”

Dette sitatet, fra filmen «When Harry Met Sally», kunne ha oppsummert hele artikkelen. Eller kanskje en annen fra Balzac.

“Du er ikke en kvinnes venn når du kan være hennes elsker.”

Men det er ikke så enkelt. 

En stor del av grunnen til at vi ikke definitivt har svart på dette spørsmålet enda, er at det faktisk er relativt nytt.

Gjennom mesteparten av menneskenes historie, har menn og kvinner i utgangspunktet levd stort sett adskilt i hver sin verden helt fram til de giftet seg. Det betyr at det normale var at menn bare kunne treffe andre menn og kvinner bare kunne treffe og være sammen med andre kvinner.  

Til og med etter at de var gift, fortsatte både menn og kvinner for det meste å ha ulike,  adskilte sosiale liv; hvor mennenne tilbrakte dagene på jakt i tidlige tider, og på jobb eller universiteter, som bare var for menn, i mer moderne tider. Mens kvinnene ble i campen eller hjemme hvor de i perioder var sammen med sine venninner. 

Det var faktisk først på slutten av det nittende og begynnelsen av det tjuende århundre at vennskap mellom kjønnene begynte å oppstå.

Etter hvert som flere og flere kvinner begybte å studere og å jobbe, fikk kvinner og menn flere muligheter til å treffes og dermed til å etablere vennskap. 

Hva sier vitenskapen om vennskap mellom en mann og en kvinne?

Det er gjort flere studier om dette temaet, men den mest interessante er kanskje den aller siste. Denne studien ble utført i Norge, og ble publisert i  Evolutinary Psychology,  hvor det kommer fram at menn har en tendens til å oppfatte flere tegn på seksuell interesse fra kvinner enn hva det kvinnene i realiteten faktisk sender dem.

Så nei, kjære venn, jenta i baren driver ikke og fikler med håret sitt fordi hun ønsker å ha sex med deg. 

Det motsatte skjer også: modne kvinner oppfatter ofte menn mindre interessert i dem enn vi hva de i virkeligheten egentlig er.

Det er på dette punktet at ting begynner å bli vanskelig. For med denne graden av misforståelse vi ser ut fra studien, om den andre parten, – både når det gjelder menn og kvinner, hvordan kan det da utvikles et vennskap mellom en mann og en kvinne?

vennskap mellom mann og kvinne

Det finnes ikke et klart svar på dette spørsmålet. 

I barndommen er det helt uproblematisk at det eksisterer ekte vennskap mellom ulike kjønn, likeså i ungdomstiden, men i puberteten, når den seksuelle interessen begynner å våkne til liv, blir ting straks mer komplisert.

Veldig komplisert. 

I større grupper med mennesker er det helt klart at det kan eksistere vennskap mellom menn og kvinner. Det er bare å se på en hvilken som helst forsamling for å bli klar over det. 

Det betyr at på spørsmålet om det kan finnes vennskap mellom en mann og en kvinne, er svaret at det kommer an på. 

Hvordan styrke vennskapet mellom en mann og en kvinne?

For å styrke vennskapsbåndene mellom en mann og en kvinne, er det aller viktigste å sette søkelys på tillitt og god kommunikasjon.  Akkurat på nøyaktig samme måte som for vennskap mellom venner av samme kjønn. 

Og etter hvert, helt klart også følge enkelte regler. 

  1. Aldri gå over grensen til vennskapet, fordi det kan være et feilsteg som er uopprettelig
  2. Aldri utnytte din venns følelser hvis du vet at han eller hun har følelser for deg.
  3. Ikke gi etter for fysisk tiltrekning uten å være klar over at det kan endre vennskapet for alltid. 
  4. Ikke gi etter for sosialt press som sier at «det er sikkert noe mellom dem».

Problemet ligger i at det er vanskelig å vite, om vi i virkeligheten er i stand til å etterleve disse reglene. 

Det faktum at menn oppfatter flere tegn på flørting enn det som faktisk eksisterer når de omgås en kvinne, kan være en evolusjonær virkelighet. En eller annen måte som naturen har fått i stand for at arten skal overleve. 

Fordeler med å ha en venn av motsatt kjønn

Når du har en venninne av motsatt kjønn, når du har et ekte vennskap med en kvinne, vil du oppnå å kunne åpne opp for en hel verden som tidligere lå utenfor din rekkevidde. 

En venninne kan gi deg gode råd om hva jenter liker, eller om en spesiell type jenter, som for eksempel hun du er forelsket i – for å hjelpe deg til å få henne interessert i deg. 

Eller hun kan gi deg sin mening og råd om hvordan du kan møte emosjonell utroskap som du akkurat har oppdaget ved en tilfeldighet når du brukte din partners mobiltelefon. 

Du kan bare legge merke til det samfunnet vi lever i og du vil oppdage at vennskap mellom menn og kvinner er fullt mulig, men kanskje ikke så veldig vanlig.

Så hvis du er så heldig at du har et slikt vennskap, så gjør hva du kan for å ta godt vare på det.

fins det vennskap mellom menn og kvinner

Venner med fordeler: utvikling av vennskap

På den annen side, finnes det et tredje alternativ som går utover det som et ekte kjærlighetsforhold   betyr – hvis det er slik at det eksisterer – og også utover et vennskapsforhold.

Når du har en venn med fordeler, har du noe veldig verdifullt, fordi du har det beste fra begge verdener.

På den ene siden er det din venn, eller din venninne, på samme måte som en hvilken som helst annen person du knytter til vennskap med er. Du er der når hun eller han trenger deg – og omvendt – og tiden dere tilbringer sammen er hyggelig.

I tillegg, har dere sex når dere har lyst på det, men uten å blande inn følelser eller noen form for «kontrakt» til å fortsette sammen. 

Jeg vet ikke hva dere tenker, men for meg virker det som en nesten perfekt relasjon.

Venner med fordeler: nettstedet for kontakter som viser at vennskap mellom kvinne og mann er mulig

Det spiller ingen rolle hva du leter etter, men plattformen vår er spesialisert i å koble mennesker som ønsker et vennskapsforhold med fordeler

Folk som leter etter sex uten forpliktelse og samtidig noen de kan gå på kino med fra tid til annen, eller ta et glass vin sammen med, eller gå en tur i skogen sammen med. 

Sannheten er at mangfoldet i Venner med fordeler er overveldende. Her passer vi alle sammen.

Fra folk som ønsker å komme ut av skapet, eller som har flyttet og ikke kjenner noen i sin nye hjemby, til liberale par som vil ha en trekant, til folk som bare vil snakke online og kanskje ha litt cybersex.

Derfor har vi en million unike månedlige besøkende.

Både derfor, men også fordi det er helt gratis å bli med.

Summary
Er et vennskap mellom mann og kvinne mulig?
Article Name
Er et vennskap mellom mann og kvinne mulig?
Description
Kan det oppstå vennskap mellom menn og kvinner, eller kommer alltid den seksuelle delen inn på en eller annen måte? vi gir deg alle svarene
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo