Date i Kristiansand, badebyen

Written by Ragnar Andersen By

date i Kristiansand

Sør i Norge, nesten 5 timers kjøring fra Oslo, finner du Kristiansand. Menneskene som bor i denne byen er veldig omgjengelige, og lørdag er vanligvis den kvelden som par velger å gå på date i Kristiansand.

Hvis du vurderer å ha en date i Kristiansand, byr byen på en flott blanding av kulturell underholdning, lange turer langs stranden eller i skogen i nærheten.

Hvis du ikke har en partner ennå, er Vennermedfordeler den ideelle datingsiden for å finne en partner på internett. Nå for tiden er det vanlig å bruk Internett til alt mulig, for å snakke med vennene dine, for å handle, for å se sport, for å se på nyhetene, så … hvorfor ikke bruke det til å finne en partner i Kristiansand på nett?

Hva kan du gjøre på en date i Kristiansand

Noe av det første man tenker på når man skal på date i Kristiansand er å ta en rolig spasertur rundt i Posebyen. Det er veldig romantisk å observere gjenskinnet av solens stråler på de hvite veggene i denne bydelen.

Hos Vennermedfordeler forteller vi deg om de beste stedene for å ha en date i Kristiansand. Så vi anbefaler deg å lese videre nedenfor, her kan du til og med finne tips for flørting på arbeidsplassen din.

Posebyen

Posebyen i Kristiansand er en koselig bydel hvor du finner en av de største samlingene av små, antikke trehus. Om sommeren er det også markeder på lørdager.

Noen historiske bygninger du kan besøke sammen partneren din er:

Ekserser huset i Tordenskjolds gate. En bygning som ble brukt til konserter og teateroppsetninger.

Bentsens Hus i Kronprinsens gate. Dette er en av de best bevarte bygningene i byen.

Det gamle postkontoret i Kronprinsens gate fra 1695.

  • Sløyden i Gyldenløves gate. Også kjent som “Thorkilds Bedehus” (Thorkilds kapell).
  • Kafé “Blåstua” i Gyldenløves gate. Denne kafeen med sine originale dekorasjoner er kjent for sine hjemmelagde kaker og vafler.
  • Kristiansand domkirke i nygotisk stil fra 1885. Ved siden av domkirken ligger Kristiansand bibliotek og like ved SKMU – Sørlandets Kunstmuseum.

I dag er bygningene fylt med sjarmerende butikker. Sjansen er stor for at du ikke vil gå tomhendt herfra. 

dating Kristiansand

Byens strand – Bystranda

Langs “Strandpromenaden” og like ved Kristiansand sentrum ligger Bystranda.

Et annet populært sted for dating i Kristiansand er de hvite sandstrendene. De ligger ikke så langt unna. Du kan fint nå den urbane Bystranda, som til og med har palmer, på en kort rusletur med partneren din. 

Det er ikke mange steder i Norge som har flere soltimer i året enn Kristiansand.

Bystranda er en vakker sandstrand med badebrygge, solterrasse og palmer, perfekt for en romantisk date.

Hvis du synes at vannet i sjøen er litt for varmt om sommeren, kan du nyte utendørsbassenget til Aquarama badeland, rett ved stranden. Dette er åpent hele året med en jevn temperatur på 25º.

Aquarama badeland

Rett ved stranden i Kristiansand ligger Aquarama, med badeland, spa og treningsstudio. Et supert sted for en date i Kristiansand.

Aquarama er et alt-i-ett sports-, opplevelses- og fritidsanlegg som de som ønsker å ha en morsom date i Kristiansand kan nyte godt av.

Her finner du ulike områder, fem forskjellige vanntemperaturer og attraktive tilbud for enhver smak. På Aquarama Spa opplever du ro for både kropp og sjel. Spa avdelingen er inspirert av havet, og du kan velge individuelle- eller parbehandlinger for å nyte litt luksus og avslapning.

Festival Palmesus

Festivalen Palmesus, som går av stabelen hvert år på Bystranda, har fått navnet sitt etter palmene som finnes her. Dette er den perfekte årstiden for å bli kjent med single i byen. 

Festivalens utvalg av internasjonale artister tiltrekker seg rundt 60 000 mennesker hvert år og er Norges største strandfest.

Kilden Senter

Et annet sted du ikke må gå glipp av når du skal ut på date i Kristiansand med din partner, er Kilden senter. I denne imponerende bygningen finnes både et teater og en konsertsal. Begge med et imponerende program for ulike arrangementer. 

Kildens Scenekunstsenter har en unik arkitektonisk tilstedeværelse og bygget står som et landemerke for kunst i Kristiansand. Med et bruttoareal på 16 500 kvadratmeter er det vanskelig å ikke legge merke til dette kulturelle landemerket.

Kildens fantastiske akustikk er like berømt som arkitekturen, noe som sikrer at den er blant de beste internasjonale arenaene.I Kilden kan du nyte teater, musikk, opera, dans og ballett sammen med partneren din.

single Kristiansand

Fiskebrygga

Livet handler også om å ta ting med ro og nyte livet. Fiskebrygga, med sitt kystlandskap, er et av Kristiansands favorittsteder for dating, spesielt på solfylte dager.

Her kan du kjøle deg ned med en is sammen med partneren din. Eller dere kan prøve noen deilige, ferskeretter av sjømat, som reker og blåskjell, meksikansk mat eller fusjonsmat.

Brygga er en opplevelse i seg selv. Hver tirsdag i sommersesongen er det livekonserter. Du vil garantert ha en date nummer to på dette fantastiske stedet.

Blir dere blir sultne, kan dere ta en kaffe akkompagnert av fersk gjærbakst eller kake fra konditorier som Geheb, Edgars eller Dampbakeriet.

Ravnedalen naturpark

Et annet sted som bare må sees, på en date i Kristiansand er den mystiske Ravnedalen naturpark eller det nærliggende rekreasjonsområde Baneheia. Begge ligger en kort spasertur fra sentrum.

Utallige små innsjøer og forskjellige plantevekster danner det perfekte bakteppet for å dele en deilig hjemmelaget burger på Cafe Generalen.

Sommerkveldene er enda mer spesielle, med konsertene som arrangeres der. I sommermånedene er det både konserter, festivaler og teaterforestillinger. Mens det serveres hurtigmat i kafeen.

Ravnedalen naturpark er åpen hele året.

Baneheia

Gå, jogge eller en tur på ski med partneren din. Det finnes alltid noe å gjøre i Baneheia hele året.

Baneheia strekker seg helt til Kvadraturen i Kristiansand, og er et mye brukt område for turgåing og rekreasjon.

Bragdøya

Det er umulig å være på en date i Kristiansand uten å ta en tur på sjøen. Det er praktisk talt umulig å velge en blant de tusenvis av øyer i skjærgården, men vakre Bragdøya kan nås med ferge.

Denne øya har alt for å nyte drømmesommeren sammen med partneren din. Sjarmerende kafeer, en hvit sandstrand og pittoreske stier og veier.

Landskapet her er åpent og de gamle pittoreske veiene og stiene gjør det enkelt å finne de idylliske badeplassene på sørsiden av øya. Det fins ikke noe bedre for å  glemme eksen din enn disse fantastiske landskapene.

Ikke glem å ta en skikkelig tur rundt på øya før du slapper av på en terrasse i sola, som aldri riktig helt forsvinner. 

Barer hvor du kan treffe single i Kristiansand

Kristiansand har et godt utvalg av barer og puber hvor du kan treffe single kvinner. Du kan ta båt til en bar som ligger ute på vannet.  Det er barer med band og andre roligere for voksne mennesker.

Det er rundt 10 barer i byen. Blant de mest besøkte er Bakgården, Haandverkeren, Telfords bar, Spot nattklubb, Africa Bar og Hartmanns.

En øl koster rundt 56 kroner. Det er dyrt å gå ut og drikke hvor som helst i Norge. Skattene på alkohol er veldig høye, derfor foretrekker mange å ha et vorspiel et sted før de går på bar i Kristiansand.

Barene i Kristiansand pleier å fylles opp rundt klokken 22.00. m. og de er åpne til 03.00.

En dag i Kristiansand

Kristiansand er en vakker liten by ved sjøen. Skal du på dagstur til Kristiansand, anbefaler vi følgende.

Start med en spasertur langs strandpromenaden for å se på båtene, endene og måkene, og de høylytte svanene, samt Christiansholm festning og Fiskekaia, hvor dere kan spise på den kjente restauranten Bølgen & Moi.

Etterpå kan dere ta en spasertur gjennom gamlebyen til Odderøya, med sin vakre natur og kulturarv.

Til slutt kan dere avslutte turen ved å dra innom Baneheia og Ravnedalen naturpark, hvor dere kan se både hjort og alle slags fugler.

Datingside for Kristiansand 

Vennermedfordeler er det beste verktøyet for uforpliktende sex som finnes på internett, men det er ikke magisk. Du kommer ikke til å få deg en partner uten at du gjør noe.

Det er mange jenter fra Kristiansand som er registrert på vår datingside. Hvorfor ikke prøve det?

Nå kan du bli med helt gratis i det største liberale fellesskapet i Norge.  

Summary
Dating i Kristiansand, forelsk deg ved havet
Article Name
Dating i Kristiansand, forelsk deg ved havet
Description
Lørdag er vanligvis den kvelden som par velger å gå på date i Kristiansand. Finn ut de beste stedene for å planlegge en date i denne byen.
Publisher Name
Afspraak
Publisher Logo