Hvordan komme seg ut av “Friendzone” og få henne forelsket? 15 utrolige triks!

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

Friendzone

Friendzone? Har du noen gang hørt snakk om det? Det har du sikkert, det fins en hel haug med “Friendzone” memes på internett. Det er et av de mest omtalte tema når det er snakk om forhold mellom mann og kvinne, ikke nødvendigvis romantiske relasjoner, men heller mer «hete» forhold.

Finnes egentlig denne sonen? Ja det gjør den. Hvordan kan du komme deg ut av den når du først har havnet der? Fortsett å les, fordi i denne artikkelen skal vi lære deg det du trenger å vite for å komme deg ut av “Friendzone” uten at du tar livet av deg i forsøket.

Møte jenter: Hva er “Friendzone”?

Hvis du ønsker å møte jenter uten at du havner i en “Friendzone”, skal vi starte med å oversette dette utrykket som stammer fra det angelsaksiske språket.

Friendzone” er et ord sammensatt av “Friend” som oversettes som venn, og “Zone” som vi kan oversette som sone. Slik kan vi oversette uttrykket som en «sone for venner» eller «venne-sone».

Så hva betyr denne «vennesonen»? I utgangspunktet brukes det til å referere til den statusen en «venn» ufrivillig kan ha i livet til en annen person.

Kanskje litt vel teknisk? La oss se på det slik: ganske sikkert har du en eller annen gang hatt en romantisk interesse overfor en annen person, enten fordi du har følt at dere passer sammen, har mange felles interesser, eller rett og slett følte en spesiell forbindelse med ham eller henne, MEN, selv om denne personen kan føle det samme som deg, ser hun eller han deg ikke som en potensiell partner og bestemmer at dere passer bes som venner. 

Dette er det som vanligvis på Internett er kjent som en “vennesone” og noe av det som mest påvirker mange mennesker.

Jeg husker en gang da jeg ville møte jenter i Oslo, og møtte den perfekte jenta. Jeg likte henne så godt at hun ble skremt, og jeg havnet rett i vennesonen. 

Hvorfor havner man i en «vennesone»?

Vel, det er mange grunner til det, for det første må du forstå at en person ikke er forpliktet til å gjengjelde dine følelser slik du ønsker, uansett om du er aldri så hodestups forelsket i han eller henne og er klar for å gjøre hva som helst for denne personen. 

Ut fra dette, ser vi at en av de vanligste grunnene til at man havner i vennesonen er fordi den andre personen ganske enkelt ikke har de samme intense, romantiske følelsene og ønsker bare et vennskap med deg. 

Det er ikke noe galt i å være ærlig og si det som det er, som det typiske «jeg er glad i deg, men som en venn», vi må bare lære oss å godta at vi ikke er like og ikke nødvendigvis føler det samme.  

En annen grunn til at du kan ende i vennesonen, og at det å si sannheten kan være det verste, er fordi hun eller han er klar over din interesse, og bruker det til sin fordel på en eller annen måte, og dermed opprettholder ditt håp om et mulig forhold som aldri kommer til å skje.

første date for å komme seg ut av vennesonen

Første date: 15 tips til å komme deg ut av vennesonen og få henne forelsket. 

Merkelig nok er en av de største mytene om det å være i vennesonen, at det er umulig å komme seg ut av. Jeg kunne ikke vært mer uenig. 

Hvis du befinner deg i vennesonen, slutt å bekymre deg, nå skal jeg vise deg hvordan du kommer deg ut av vennesonen med 15 utrolige triks og råd. 

Si adjø til den emosjonelle tomheten du kjenner på!

1. Start med å verdsette deg selv slik du fortjener. 

En av de største problemene som oppstår når vi er i vennesonen, er at vi har en tendens til å fokusere all oppmerksomhet og gi større betydning til den andre, til og med mer enn vi gir til oss selv. 

Det er, ihvertfall i starten, ikke bra. Særlig hvis du ønsker en første date som skal være likeverdig. 

Du kan ikke sette den andre personen foran deg selv, du må passe på og verdsette deg selv slik du fortjener å bli verdsatt; det handler ikke om å behandle henne eller han dårlig eller noe sånt, men om å ikke behandle deg selv dårlig.  

Hvis du vet at det er noe du ikke liker, noe du ikke setter pris på eller ganske enkelt noe som ikke er bra for deg, ikke gjør det bare for å tekkes henne. Det fins mange gester du kan gjøre for de menneskene som er viktige for deg og som ikke nødvendigvis medfører at du gjør noe du ikke føler deg vel med. 

2. Gi deg selv tid 

Ikke alt handler om henne, det kan ikke være sentrum i livet ditt. Når man er i denne vennesonen, er det vanlig å gi all sin tid til den andre personen, og det er en stor feil. 

Først og fremst fordi du lar henne forstå at du er der 100% for henne hver gang hun trenger deg, uten å ta hensyn til din egen tid og behov. Mens du, på en annen side, setter himmel og jord i bevegelse for å kunne stille opp når hun trenger deg. 

Er det sunt? Nei, ikke i det hele tatt. 

Gi deg selv tid, din tid er like viktig som hennes tid, og for deg bør den til og med være viktigere. Gjør andre aktiviteter alene og ikke sammen med ham eller henne, vær sammen med venner, ikke svar på meldinger i samme sekund som du mottar dem, og fremfor alt, ikke dra og hjelp henne hver eneste gang hun ber deg om «små tjenester». 

Det betyr ikke at du skal overse henne eller ham fullstendig, men at du også verdsetter din egen tid; at hun eller han forstår at du også har egne behov og ting å gjøre, og at du ikke hele tiden kan være tilgjengelig for ham eller henne. 

Dette hjelper deg ikke bare å komme deg ut av vennesonen, men det hjelper deg også å skape et sunnere forhold. Jeg vil likevel presisere for deg at om hun har behov for deg i en nødssituasjon, så ikke nøl med å hjelpe henne, hun betyr tross alt mye for deg.  

Alle forhold må handle om å gi og ta

3. Alle forhold må handle om å gi og ta. 

Ja, vi vet at du er villig til å gjøre hva som helst for henne fordi du føler at det er verdt det, men, det betyr ikke at du må gi og gi uten aldri å få noe tilbake. 

Forsøk å skape balanse i ting, be henne om tjenester eller at hun gjør ting for deg også. Det trenger ikke være materielle ting, men noe så enkelt som å hjelpe deg når du trenger det. Det er en måte å få henne til å investere litt tid på deg, på samme måte som du ikke nøler med å hjelpe henne når hun har behov for det. 

I alle sunne forhold må du få på samme måte som du gir, på denne måten opprettholdes en balanse, men det handler ikke om å få det samme som du gir, men noe tilsvarende. 

4. Ikke vis samme interesse hele tiden.

Noen ganger kan det at du viser altfor mye interesse være en av grunnene til at hun eller han ikke ser på deg som en potensiell partner for et romantisk forhold. Det har med å alltid være tilgjengelig for henne å gjøre, det gjør at du viser at du selvfølgelig aldri vil miste interessen for henne og at du alltid vil være der når hun trenger deg.  

Et råd, når vi ser bort fra at du må gi deg egentid, ikke vis at du er altfor interessert i henne; uansett hvor vanskelig det er, må du få henne til å tro at du ikke lenger er interessert i henne med samme intensitet, uten at du slutter å være til stede. 

Om du følger tipsene over, er du på god vei til å klare det. 

Men husk at det må være en balanse, for det å vise et totalt fravær av interesse på lang sikt vil ha samme effekt som å vise alt for stor interesse for henne.

5. Konkurranse er aldri dumt

Konkurranse er en av de faktorene som gjør at vi blir motivert til å forbedre oss, og i dette spesielle tilfellet, kan det være din beste allierte. Så, hva mener jeg med konkurranse? Vel, det å gå ut med andre jenter, og ha et sosialt liv uten henne. 

Jeg sier ikke at du drar på blind date eller noe sånt, men som vanlig: gå ut med venner eller venninner, uten at du regner henne med i dine planer, fortell henne om din siste helg, om den jenta som kysset deg på festen eller om hun andre som hadde prøvd seg på deg, eller om de sprø eventyrene du hadde. 

Rent objektivt, så er det det sunneste du kan gjøre, i tillegg til at du også letter litt på det konstante stresset som det å tenke på henne og på et forhold med henne (som du for øyeblikket) ikke har, medfører.

Bli en bedre versjon av deg selv

6. Bli en bedre versjon av deg selv!

Det beste prosjektet du kan ha i livet er deg selv. Du må tenke på og ta vare på deg selv, og bli en bedre versjon av deg selv. 

Lær deg nye ting, ta vare på helsa, gå ned disse «små kiloene» som du har for mye og som alltid har irritert deg, eller tren opp musklene slik du alltid har drømt om, gjør det du alltid har hatt lyst til å gjøre. 

Dette vil ikke bare hjelpe deg å få oppmerksomhet uten engang å prøve på det, men du kan jobbe mer med deg selv og for din egen fremtid. 

7. Flørting er aldri dumt, men ikke overdriv 

Du behøver ikke alltid å være høflig når du er sammen henne eller ham, flørting er normalt for alle, og en av de beste måtene for å fange en annens interesse, ihvertfall når du vet hvordan det bør gjøres.

Det handler ikke å om å komme med flørtende kommentarer 24/7, det er nok om du slenger det ut en gang imellom når hun minst venter det. Det vil overraske henne og, først og fremst vil det gjøre henne litt sjalu. 

Viktige her er at du ikke hele tiden gir henne all din oppmerksomhet. Du må bruke geriljataktikker, angrip med en flørtende kommentar, et og annet svar, og så trekke deg litt tilbake, for så å rette din oppmerksomhet mot andre ting, og unngå å svare raskt på hennes meldinger. 

Så hun føler at du er der,  …og samtidig at du ikke er der.  

8. Ta henne med til din komfortsone

Hvor mange ganger har du blitt med på det som hun ønsker å gjøre? Det er mest sannsynlig alltid sånn. Vel, forsøk å endre det; det handler enda en gang om å balansere forholdet, og at du ikke alltid trenger å sette først de tingene hun ønsker å gjøre, dine interesser er også viktig. 

Ta henne med til din komfortsone, og gjør de aktivitetene som du føler deg vel med og på den måten glemmer du for en stund at du egentlig forsøker å komme deg ut av vennesonen. 

På denne måten vil du ikke bare slutte å være nervøs fordi du gjør ting du kanskje ikke liker, men heller gi en mulighet til at hun ser deg med nye øyne, siden vi har en tendens til å bare vise våre mest interessante sider når vi gjør ting vi føler oss vel med. 

Det er viktig at du går godt overens med hennes

9. Det er viktig at du går godt overens med hennes/hans venner

Det er ikke for ingenting at det sies at venner er som enn mur som skiller en mann fra en kvinne; selv om det sannsynligvis er overdrevet, men det er sant at de kan ha en viss innflytelse på dette i forhold til om hun/han vil starte å date deg eller ikke. 

Derfor, å vinne hennes/hans venner eller familie på en ærlig måte er en effektiv metode for å nærme deg henne mer, og på den måten unngå fremtidige problemer. 

10. Tålmodighet er en dyd du vil trenge

Fortvil ikke om du ser at ting tar tid for å komme i gang, husk at førsteinntrykk er veldig sterke og det vil ta tid å endre den oppfatningen hun/han har av deg som «venn».

Utstyr deg med mye tålmodighet, fordi du vil helt sikkert trenge det, ihvertfall om det ikke vil skje noe drastisk som endrer måten hun/han ser på deg på, men jeg ville ikke satse på det. 

Hvis du blir utålmodig, vil hun/han sannsynligvis se på deg som desperat, og det er vel ikke helt det inntrykket du ønsker å gi. 

11. Øyekontakt er viktig

Øyekontakt er viktig, så ofte du kan oppnå øyekontakt, gjør det, så lenge du ikke virker som en psykopat. 

En teknikk som jeg anbefaler deg er å se henne dypt inn i øynene uten å vike blikket mens hun /han sier noe som virkelig interesserer deg (tro meg at det å late som du er interessert fungerer ikke og det kan til og med føre til problemer i lengden), eller når hun ler av en vits du fortalte. 

Eller når hun/han minst venter det, og du oppnår øyekontakt, forsøk å holde den noen sekunder. 

12. Datingsider online: Fysisk kontakt er også viktig

Like mye som øyekontakt er viktig, så er også fysisk kontakt det. Det handler ikke om å ta på henne når det ikke passer seg sånn eller å misbruke tilliten hun/han har til deg. 

Et kjærtegn, et uventet håndtrykk, lett kontakt, å komme borti hånden hennes «tilfeldig» … Denne type fysisk kontakt vil litt etter litt vekke hennes/hans interesse for deg, og til og med skape eller øke en fysisk spenning mellom dere.  

Husk at det er en grense, og den må du passe på at du ikke krysser. 

Du kan selvsagt hoppe over dette rådet om du flørter på avstand på en datingside online.

Lær deg å tolke situasjonen friendzone

13. Lær deg å tolke situasjonen 

Dette er viktig å kunne, du må lære deg å tolke situasjonen, du kan ikke alltid oppføre deg på samme måte, det avhenger som oftest av situasjonen.

Derfor, å kunne tolke tid og sted er en sosial ferdighet du må kunne for å vite hvordan du skal komme deg ut av vennesonen. 

Du må lære å oppfatte når det er lurt å handle, og når du bør holde deg i ro, når du bør være der, og når du ikke bør være der. Du må vite hvordan du skal reagere i enhver situasjon du møter, og gjøre det på en korrekt måte. 

Dette vil også hjelpe deg til å velge det rette tidspunktet for å ha fysisk kontakt eller øyekontakt. 

14. Unngå uttrykket “venn” eller “venninne» når du henvender deg til denne personen

Unngå bruken av orden «venninne» eller «venn», hvis du henvender deg til den personen du er tiltrukket av. Mest sannsynlig er det du selv som er grunnen til at du forblir i vennesonen hennes eller hans. 

Det sies at ordene skaper virkeligheten, og dette er et klart eksempel. Unngå denne type uttrykk, velg å bruk andre måter når du snakker om henne, enten navnet hennes eller et kjærlig tilnavn hun måtte ha. 

15. Ikke tving frem et forhold der hvor det ikke kan bli noe

Til slutt, det siste rådet jeg vil gi deg i dag er at du ikke tvinger frem noe. Det kan hende at det i virkeligheten ikke er meningen at du skal være sammen med denne personen, og det er i dette øyeblikket du må bestemme deg, enten å miste vennskapet eller å lære deg å leve med virkeligheten at du ikke kommer til å bli sammen med henne eller han på den måte du skulle ønsket. 

Husk at det å være i vennesonen er, når det kommer til stykket, ditt eget valg. Du er der fordi du ønsker at hun eller han skal se på deg som noe mer enn en venn, og du er ikke i stand til å gi slipp på dette forholdet du har med henne/han uansett hvor stor skade det påfører deg. 

Du tillater kort sagt at denne personen styrer livet ditt. 

komme deg ut av friendzone

Konklusjon

Personlig, så vil jeg anbefale deg at du alltid setter deg selv først og at, om du ser at det ikke er mulig å ha noe mer enn vennskap, tar et valg, enten det er at du avstår fra å ha et kjæresteforhold med denne personen og har et ekte vennskap, eller at du holder deg langt unna henne.

Du må lære å verdsette og elske deg selv, det kommer andre muligheter og andre personer som du kan ha et forhold til. 

Men, om du føler at du i det minste har en mulighet ….

Kast deg ut i det, ta sjansen på å komme deg ut av vennesonen, og gjør henne forelsket! 

Og du, har du noen gang opplevd dette? Vi vil gjerne høre din historie og at du forteller oss hvordan du løste situasjonen med dette vennskapet som tilsynelatende er uten håp om «noe mer».

Summary
Friendzone, Hvordan komme deg ut derfra?
Article Name
Friendzone, Hvordan komme deg ut derfra?
Description
Er du lei av å bare være hennes venn og ønsker å date henne? Ønsker du å komme deg ut av Friendzone? Oppdag de 15 utrolige triksene
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo