Frykt for vakre kvinner. Lær å overvinne det med disse tipsene

Written by Tips for flørting

Frykt for vakre kvinner

De fleste menn tiltrekkes av vakre kvinner, men for noen mennesker kan bare det å se på en vakker kvinne, og tenke på og snakke med henne på første date, føre til et panikkangstanfall. Frykt for vakre kvinner

Det er ikke snakk om en hvilken som helst redsel, men en som går mye dypere enn denne redselen for å snakke med noen. Det er en type fobi som kun dukker opp når du har en vakker kvinne foran deg. Hvor hennes utrolige skjønnhet gjør at du begynner å skjelve og miste pusten. 

Fobienes verden er både variert og fascinerende. Fobier av alle slag er kjent, fra den klassiske edderkoppfobien. Til den svært komplekse hypopotomonstrosesquipedaliofobien, som er frykten for lange ord. Blant de mer uvanlige eller sjeldne fobiene, finner vi frykten for attraktive kvinner eller venustrafobi.

Hva betyr venustrafobi

Venustrafobi er et sammensatt ord: «Venus» som refererer til gudinnen i Romansk mytologi som representerer kjærlighet og skjønnhet. Mens «fobi» er en irrasjonell og intense redsel overfor en ting eller en situasjon. I dette tilfellet redsel for vakre kvinner. 

Det kjennetegnes også som caligynefobi, sammensatt av de greske ordene, calos som betyr fin eller vakker. Gyne som betyr kvinne og fobi som betyr redsel, redsel for vakre kvinner. 

Symptomene på Venustrafobi starter ved at en attraktiv kvinne simpelthen er til stede, noe som er tilstrekkelig til å frembringe redsel og angst. Det er ikke en gang nødvendig med noen interaksjon med henne. Det er heller ikke nødvendig at det finnes en spesiell interesse, verken følelsesmessig eller seksuell. For å føle redsel overfor denne kvinnen.

Grunner til venosfobi

Selv om opprinnelsen til denne fobien ikke er kjent, peker det i retning av at den har flere grunner.  Fra et psykologisk synspunkt antas det at denne fobien bestemmes av tilstedeværelsen av en traumatisk hendelse i livet til personen som lider av den.

angrepet av vakre kvinner

Psykologiske grunner

Enten det skyldes å a blitt avvist en gang i fortiden eller angrepet av vakre kvinner. Fører det til at det utvikler seg en frykt for dem.

Blant de vanligste årsakene er skilsmisse mellom foreldrene, eller et mislykket kjærlighets forhold i ungdomstiden, og til og med å ha blitt forsømt av en likegyldig eller voldelig mor i oppveksten. I dette tilfellet, gjennom en psykologisk kondisjoneringsprosess. Vil vakre kvinner ende opp med å bli assosiert med smerte, lidelse og ubehag.

Når det gjelder heterofile menn og homofile kvinner, kan fobien være mer utbredt blant dem som er sjenert og har lav selvtillit og. Muligens med mindreverdighetskomplekser som tror at de aldri kommer til å komme seg ut av det å bare være venner.

Noen ganger utvikler denne fobien seg gjennom observasjon og internalisering. Det er gjort studier i tilfeller der et barn ser sin eldre bror. En venn eller sin egen far være redd for en vakker kvinne. Uten å innse det, lærer barnet å gjøre det samme.

Eksponering for mye informasjon utvikler visse fobier

Eksponering for media og informasjon i en tidlig alder, bidrar til ekstrem frykt. Det finnes tilfeller der menn aldri har blitt utsatt for en direkte opplevelse med en vakker kvinne, og alikevel er redde for henne.

Det kan hende at for eksempel foreldre, lærere, venner eller noen kjente av denne personen, en gang har gitt ham noen nyttige råd eller advarsler, og noen ganger overdrevet eller løyet i prosessen. Mange ganger kan disse advarslene være urealistiske, men for noen som er ekstra følsomme og har lav selvtillit, kan disse rådene eller advarslene virke veldig reelle og kan derfor utløse frykten for vakre kvinner.

Stress som en utløser for venustrafobi

En annen faktor som kan utløse venustrafobi er stress. Litt stress kan være bra for oss; det kan til og med være nødvendig å hjelpe oss videre, jobbe hardt og være mer produktive. Men for mye stress påvirker alle andre områder av livet. Den enkelte føler seg overveldet og uten energi, uten de mentale ressursene til å håndtere det, og dette kan utløse en fobi.

Hvordan overkomme venustrafobi

Den mest effektive behandlingen er progressiv eksponering for den fryktede stimulansen, i dette tilfellet frykten for å snakke med kvinner. Dette består av å lage en liste over de fryktede situasjonene for å begynne å utsette deg selv for dem.

Med eksponering, er det man ønsker å oppnå at personen skal venne seg til angsten generert av situasjonen og se om den avtar etter hvert som det blir bekreftet at de fryktede konsekvensene ikke oppstår.

Hvis personen under eksponeringen ser overdrevent engstelig ut eller til og med lider av panikkanfall, er det best å trekke seg ut av situasjonen. Denne tilbaketrekkingen bør være kortvarig, og eksponeringen for for situasjonen som generer redsel bør gjenopptas så snart som mulig.

overvinne sjenanse foran kvinner

Utvikle din selvfølelse

Den beste måten å overvinne sjenanse foran kvinner er gjennom å utvikle din egen selvfølelse. Det er flere måter å gjøre det på:

  • Ta vare på deg selv 
  •  Utvikling av et gruppestøttesystem
  • Sette deg personlige mål og oppnå dem

På samme måte må det tas hensyn til at for å overvinne en slik frykt må mannen øke sin tillit og vise seg mer sikker på hva han både er og har. Når du søker hjelp fra en profesjonell. Må du forplikte deg og motivere deg selv til å fullt ut gjennomføre behandlingen. En terapi som i tillegg til å forbedre livskvaliteten din, vil få deg til å oppnå drømmen din, den vakre kvinnen som hittil bare har gjort at du blir livredd og flykter. 

Trening for å komme over venustrafobi

Trening er gunstig for mennesker som lider av alle typer angstlidelser, inkludert venustrafobi, inkludert venustrafobiSpesielt hjelper kardiovaskulær trening i å lindre stress. Aerob trening har vist seg å være effektivt for å frigjøre de gode kjemiske stoffene i hjernen, for eksempel endorfiner.

Trening hjelper til med å forberede hodet til å bedre håndtere stressende situasjoner. Dette er fornuftig når du tenker på den store mengden stress som kroppen utsettes for under intens trening. Derfor, hvis du er stillesittende og diagnostisert med venustrafobi. Kan du ved å gjøre en form for aerob trening, redusere symptomene dine betydelig. Ved å gjøre det mye lettere å håndtere angst og stress forbundet med denne tilstanden.

Det er mange aerobe treningsmetoder du kan delta i for å redusere venustrafobi –(venustrafobi symptomene), som for eksempel svømming, sykling, ski, turgåing og jogging. Du kan også skaffe deg de mange fordelene med trening ved å dyrke sport som tennis, fotball, basketball og squash, blant mange andre treningsformer som du kanskje liker. 

Konsekvent trening i en eller annen form, hjelper til med å lindre noen av de psykiske smertene forbundet med venustrafobi.

begynne å behandle din fobi for vakre kvinner

Konklusjon

Det er viktig å innse at alle mennesker har en viss frykt. Det som er ille er at når denne frykten forstyrrer dagliglivet, blir det etter hvert et veldig alvorlig problem. Men å gjenkjenne og begynne å behandle din fobi for vakre kvinner er det første trinnet du bør ta. Fordi det er lett å behandle med hjelp av en profesjonell.

Generelt forsvinner fobier ikke etter et par økter med en terapeut. Men hvis du legger ned innsats, engasjement og kontinuerlig tid for å bli frisk, kan du være sikker på at du lett vil overvinne frykten for vakre kvinner.

Den behandlingen som er mest anbefalt av spesialister er “å møte det du frykter mest.” Denne metoden er kjent som desensibilisering, og den fungerer ved å gradvis utsette deg selv for ulike situasjoner som provoserer frykten din.

Hvilken bedre måte å gjøre det på enn å abonnere på en datingside som Venner med fordeler, hvor du har fordelen av å kunne sitte bak pc´n og samtidig møte vakre jenter i alle aldre. Du vil kunne møte alt fra eldre kvinner som leter etter et eventyr, til unge mennesker som ønsker å få en første opplevelse.

Du kan snakke med dem uten å måtte samhandle ansikt til ansikt. Vil kunne snakke med mange jenter samtidig, noe som vil hjelpe deg med å glemme frykten din og begynne å møte et nytt sted i din verden av personlige relasjoner.

Disse eksponeringene vil hjelpe deg til å innse at frykten din ikke er reell i det hele tatt, og dermed gjøre deg mindre følsom for den. Å sende meldinger for å få en date, vil aldri mer være et problem for deg.  Prøv nå, du har ingenting å miste, bli med i Venner med Fordeler, det er gratis

Summary
Frykt for vakre kvinner, vet du hva venustrafobi er?
Article Name
Frykt for vakre kvinner, vet du hva venustrafobi er?
Description
Å overvinne den irrasjonelle frykt for vakre kvinner er mulig. Her forteller vi deg alt om hvordan du kan overvinne venustrafobi, det er lettere enn du tror
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo