Hvordan komme over eksen, tips og råd for hvordan gå videre

Written by Tips for flørting

hvordan komme over eksen

Plutselig tar forholdet slutt, du befinner deg med hjertet i hånden og aner ikke hvor du skal henvende deg eller hvordan du skal klare og komme over eksen din. 

Hvor lang tid tar det å komme over en eks?  Et vondt samlivsbrudd kan få mennesker til å gruble i månedsvis og til og med år, hvis noe ikke blir gjort for å gripe inn og komme tilbake på rett spor. 

Hvis du er i en situasjon hvor du sliter med å komme over bruddet i et forhold, husk at du ikke ble født med denne personen ved siden av deg, og at du til slutt vil kunne gå videre.

Noen ganger trenger du bare litt tid. 

Hva må du gjøre for å slutte og tenke på eksen?  Det er kanskje noe av det vanskeligste i datingverdenen, å bryte ut av forholdet og samtidig avslutte all kontakt og ikke tenke på eksen din. Noen ganger tror du sikkert at du aldri kan få dem ut av hodet ditt. Enda verre, du begynner å bli besatt av livet de kanskje lever uten deg, hvem de kanskje dater nå, og om dere noen gang vil bli sammen igjen.

Her er noen tips om hvordan du kan komme over eksen din.

Hvordan komme over eksen 

Før vi begynner, ønsker du virkelig komme deg vekk fra eksen din? Eller tror du at livet ville vært bedre hvis dere er sammen? Det kan være at spørsmålet hvordan stole på kjæresten din, dukker opp i tankene dine. Hvis det er tilfelle, bør du også vurdere den muligheten.

Hvis det ikke er noen vei tilbake i forholdet, kan vi fortelle deg at: alt blir lettere etter en stund. Her viser vi deg noen måter å komme over eksen din.

Gi deg selv litt egentid for å komme over eksen din 

Først av alt, den største feilen folk gjør når de prøver å gå videre, er ofte å oppføre seg uten hemninger. Det kan være å tillate seg selv selvdestruktive aktiviteter som å feste til daggry, ukontrollert drikking og ekstreme endringer i hvordan de er. Selv om det ikke nytter å bli opprørt over det som allerede har skjedd, er det å åpne seg og gråte noen ganger for å slippe ut negative følelser, et stort fremskritt.

Tid til å lege alle sår er nødvendig. Begynn med å trene og spise sunt. Du vil oppleve at den positive innvirkningen det har på din mentale helse er nesten magisk. Ta opp igjen hobbyene dine og gjør alt andre ting som interesserer deg. Nå har du den tiden som du tidligere pleide å gi til forholdet ditt.

Hvordan komme over noen

Hvordan komme over noen: glem fortiden 

Forståelig nok vil et samlivsbrudd fylle partene med både anger og sinne. Noe som er veldig vanlig, er at du har følt deg ensom i forholdet. Du tenker hele tiden på hva mer du kunne ha gjort. Enten er du sint på din egen oppførsel, eller på eksen din sin. Eller til og med på omstendighetene som tvang deg til å handle slik du gjorde.

Jo mer du tenker på det, jo verre blir det. Hvis du var i et kjedelig forhold, kan ting værer lettere å komme over. Hver gang du tenker på en hendelse eller en samtale, kan det hende du blir oppmerksom på at det egentlig var bra at du kom deg ut av forholdet. 

Hvis det derimot var utroskap med i bildet, kan ting bli ganske vanskelig. 

Følelsene blir intense når du blir klar over at det ikke er noe du kan gjøre med det. Det skaper en ond sirkel av anger som går over i sinne, og deretter til hjelpeløshet. Og så tilbake til anger. Dette kan være traumatisk hvis du fortsatt elsker eksen din. I en slik situasjon vil du være villig til å overse feilene hans, og det som skjer er at du finner feil ved din egen personlighet.

Det er en nedadgående spiral som hindrer deg i å gå videre fremover

Så, hvordan komme seg ut av kjærlighetssorg? Løsningen på det er å ikke ignorere fortiden. Det du må gjøre, er å tilgi fortiden din. Du må objektivt beskrive hva som skjedde, enten i en dagbok, ved å snakke med deg selv eller med en spesialist innen psykisk helse.

Det betyr at hvis spørsmålet: Hva er rutine i et parforhold? dukker opp i tankene dine, må du tilgi eksens handlinger og, det viktigste av alt, dine egne. Dette er ikke et tegn på svakhet, men på maksimal styrke og modenhet. Ved å tilgi personen og deres handlinger, tolererer du dem ikke. Du bestemmer deg ganske enkelt for at du ikke lenger vil ha noen negative følelser overfor dem.

Hvordan komme over noen 

En uunngåelig sannhet, er at det er vanskelig å komme over et brudd, og det virker noen ganger umulig å komme seg videre. Mens du prøver å begrave dine følelser for eksen dypt inni deg, leter du etter måter å gjøre det på. Å huske alle forpliktelsene du gjorde, er nå som å se på en haug med knust glass. Sannsynligvis føler du deg som den eneste som går gjennom denne typen tristhet, og du er skuffet over deg selv for å være så naiv.

Ikke forsøk å være venner hvis du fortsatt har følelser for eksen. Hvis du prøver på å være venn med din eks, bare for å fortsette og treffe ham etter bruddet, vil det gjøre deg mer vondt enn du tror. Å forsøke å endre virkeligheten vil bare fortsette å ta deg i feil retning. Vennskap er et meget spesielt forhold, og bør ikke brukes hvis det ligger andre motiver til grunn.

Hvordan komme over utroskap

De fleste er enige om at en seksuell affære regnes som utroskap, men hva med å sende tekstmeldinger, ha virtuell sex med noen andre enn partneren din, ha kontakt med en eks på sosiale medier eller opprettholde en online datingprofil selv om du allerede er i et forhold?  Teller det som utroskap? Svaret avhenger av hvordan personene i forholdet definerer utroskap.

Hvordan komme over utroskap og brudd

Mange forhold overlever utroskap. Men det kan være vanskelig. Forholdets overlevelse er avhengig av begge partenes forpliktelse til å gjenoppbygge forholdet. Hvis begge parter er villige til å forplikte seg til et langsiktig, smertefullt arbeid for å helbrede, vil de kanskje kunne lære seg hvordan komme over utroskap og brudd. 

Uansett, enten du du bestemmer deg for å fortsette forholdet eller avslutte det, er det beste å ta en pause. Selv om det er bare du som kan bestemme dette, trenger du ikke å ta avgjørelsen med en gang.  

Hvordan komme over utroskap

Tillat deg selv å ta en pause fra beslutningene mens du bearbeider utroskapen. Det kan hende at du føler deg overveldet av en haug med følelser, noe som betyr at det er viktig at du bruker god tid før du tar en beslutning.  

Hvis du vil vite hvordan komme over utroskap og brudd, er det beste å finne et sted hvor du kan være noen dager alene, slik at du kan ha ro til å tenke klart hvis du lever sammen med partneren din. Dette kan gi deg et rom for dine tanker som du har behov for, slik at du kan starte med å bearbeide dine følelser.  

Derfra, kan du legge en plan for fremtiden, enten det innebærer å komme over utroskapen med partneren din eller avslutte forholdet. 

Hvordan slutte å tenke på noen 

En av de viktigste ferdighetene i livet, er å vite hvordan du slutter å tenke på noen. Alle ønsker å komme over en tidligere kjæreste. Men, hvor lang tid tar det å komme over kjærlighetssorgen? Den tiden avhenger helt av hvordan du møter den.

Noen ganger kan distraksjoner hjelpe, som å snakke og bli kjent med nye mennesker. Men noen ganger er det å stoppe en tankerekke, vanskeligere enn det kan virke som. 

Hvordan komme over noen man elsker 

Det beste du kan gjøre for å komme over noen du elsker, er å se for deg fremtiden. Hvor du kan stille deg det enkle spørsmålet hvordan bli forelsket igjenForestill deg en fremtid hvor du er sammen med noen som tilfredsstiller noen eller de fleste av disse punktene: 

  • Vet hvordan tankene dine fungerer
  • Setter pris på dine rariteter
  • Fullfører automatisk etter at du har fortalt halve ideen 
  • Deler samme humor som deg 
  • Har respekt for din selvstendighet 
  • Kjenner vennene dine
  • Lytter til deg
  • Får deg til å føle deg avslappet 
  • Men først og fremst, gir deg styrke når du mest trenger det. 

Hvordan glemme eksen 

Det fins ikke noen magisk formel eller et heksebrygg du kan ta for å vite hvordan glemme eksen, men det fins prosesser du kan følge og som sammen vil hjelpe deg å overvinne bruddet og komme deg videre med livet ditt.

Det første du må gjøre for å glemme eksen din, er å akseptere det som har skjedd. Ikke lur deg selv til å tro at han plutselig dukker opp fra ingensteds, og at du kan vinne ham tilbake. Aksepter situasjonen og gå videre. Å bli værende i dette stadiet og dvele ved bruddet, vil ikke føre deg til et godt sted. 

Hvordan komme over kjæresten

Selv om det viktigste av alt er å lege dine sår og lære deg å leve uten denne personen, er det mest vanlige når et forhold tar slutt, at vi ønsker å ha det bra og være lykkelig igjen så fort som mulig. 

Likevel er det viktig at du vet at det sunneste er å gå gjennom en sorgperiode, hele sårene dine, og først når de er helet, kan du på nytt føle deg full av energi og vitalitet. Å ønske og gå alt for fort frem etter et brudd, er alltid en stor feil, fordi før eller siden, vil smerten som du ikke bearbeidet dukke opp igjen.

Summary
Hvordan komme over eksen, den komplette guiden
Article Name
Hvordan komme over eksen, den komplette guiden
Description
Når ett forhold tar slutt vet du ofte ikke hvordan du skal komme over eksen din. Vi forteller deg alle triksene slik at du vet hvordan du kan komme over eksen
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo