Hvordan gjenoppbygge tillitt i relasjoner (uten at det gjør vondt)

Written by Ragnar Andersen Tips for par

gjenoppbygge tillitt i et parforhold

Livet i et parforhold er komplisert.  Vi forutsetter at jo mer tid du har tilbrakt sammen med din partner, jo mer tillitt bør du ha til ham eller henne. Noen ganger derimot, blir tillitten brutt. Når det skjer, kan det være veldig vanskelig gjenoppbygge tillitt i et parforhold

Andre ganger, vil du aldri kunne ha tillitt igjen i det hele tatt.  

Noen ganger kan mangel på tillitt ha en god grunn, andre ganger ikke så veldig.  

Hvordan bygge opp tillitt?

For å vite hvordan du bygger opp tillitt er det nødvendig å snakke om det motsatte, mistillit.  Begge følelsene er de ulke sidene av samme mynt og begge kan dukke opp. Dersom mistillit oppstår, kan det være svært vanskelig å gjenopprette tillitt.  

Mistillit dukker opp før et brudd i parforholdet. 

Hvis du ønsker å vite hvordan du kan gjenopprette tillitt, må du forstå at det ikke er noe som skjer over natten. Det er sant at for noen personer er det helt uproblematisk å ha tillitt til andre, mens for andre kan det ende med at de aldri mer kan ha tillitt til noen igjen. Vanligvis er det en følelse som dukker opp og vokser etter hvert som tiden går. 

Å ha tillitt i et parforhold er fantastisk og absolutt nødvendig hvis du ønsker å leve fullt ut sammen med din partner.  

Med andre ord, uten ekte tillitt, er det ikke ekte kjærlighet. 

Å bygge opp tillit etter en utroskap er for eksempel en del av den kjærligheten. Og du må gjøre det hvis forholdet ditt er langsiktig. Før eller siden bedrar alle hverandre. 

Hva innebærer det å ha tillitt i et parforhold?

Tillitt i forhold innebærer en følelse av trygghet og tilfredshet, reduserer stressnivået i forholdet til den andre personen og det gir deg følelsen av å ha et «hjem» du kan omfavne, som du kan vende deg til når problemer oppstår. 

Å stole 100% på din partner betyr at du kan fortelle om en hvilken som helst fantasi du måtte ha  uten å være redd for at han eller hun skal fortelle det til noen andre.  

Det betyr at du vet at din partner forstår deg og at du forstår din partner. 

Det er også veldig viktig å forstå at tillit må være gjensidig. Hvis du har tillitt til  din partner, mens din partner ikke har tillitt til deg, vil denne ubalansen som oppstår kunne ende med å påvirke forholdet.

 problemer med tillitt

Tegn og konsekvenser i et brutt tillitsforhold

Det er tegn og indikasjoner på at noe er galt. Og noen ganger er de ikke så lette å se. Konsekvensene av en ødelagt tillit kan sees på mils avstand. 

1. Når du oppdager at partneren din ofte lyver

En liten løgn er akseptabelt hvis den ikke er alvorlig. Flere løgner er ikke greit. Når du oppdager at det har blitt en vane, vil tillitten ødelegges. 

2. Når din partner stadig gir løfter som han eller hun ikke holder

Mange personer lover ting i håp om å “kjøpe” partneren. Partneren er spent på løftet, men skuffelse og frustrasjon dukker snart opp når du ikke ser forventningene dine oppfylt.

3. Når partneren din ikke vet hva han eller hun vil, ikke en gang for seg selv

Det fins personer som ikke vet om de ønsker å ha barn eller ikke, om en eventuell partner er villig til å flytte til en annen by eller ikke, om han eller hun liker å dra på ferie på stranda eller på fjellet … 

Slike mennesker kan man ikke stole på. De vet ikke hva de kan forvente selv, hvordan vil da partnerne deres kunne vite det?

4. Når du ikke vil ta konsekvensene av dine handlinger 

Det betyr, at han eller hun er umoden. Man kan ikke stole på at et barn oppfører seg på samme måte som en voksen, ikke sant? 

Selvfølgelig er det også irrasjonelle måter å ha mistillit til partneren på.

1. Usikkerhet i seg selv

Usikkerhet får deg til å føle at du er verre enn partneren din, at du ikke fortjener ham eller henne. Derfra er det kort vei til følelser som sjalusi.

2. Å ha blitt bedratt tidligere

Hvis løgner fra din partner har vært vanlig i dine tidligere forhold, er det meget mulig at du vil ha problemer med å ha tillitt i ditt nåværende forhold.  

3. Avhengighetsforhold i stedet for kjærlighet

Mange mennesker er avhengige av andre for å være lykkelig og dette er en grunnleggende feil. Når du har et avhengighetsforhold, gjennomsyrer frykten for å miste den personen du er avhengig av alt i parforholdet. 

 jeg stoler ikke lenger på partneren min

4. Misogyni.

Når du er så syk i hodet at du tror at kvinner er mindre verdt, dette tror du fordi du tror at de lyver mer enn menn blant annet. En misogyn person vil aldri kunne ha fullstendig tillitt til kvinne

Hvordan bygge opp igjen tillitt etter utroskap?

Bortsett fra hvis din mistillit er irrasjonell, – (i så fall er det lite som kan gjøres), – og du behøver å gjenvinne tilliten til partneren din, er det fordi partneren din har gjort noe som har ødelagt tillitten. 

Det er som om partneren din har forrådt det vennskapet som eksisterer mellom mennesker som elsker hverandre. 

Hvis du vil vite hvordan du kan gjenvinne tilliten, er det visse ting du må kreve for at det skal være mulig.

1. Partnere din kan ikke be deg om å stole på ham eller henne igjen uten videre

Dette gjelder spesielt hvis løgnen har vært svært alvorlig, som emosjonelt eller fysisk utroskap. Hvis dette er tilfelle betyr det at du vil ha behov for tid, hvis det overhodet er mulig å gjenopprette tillitt. 

2. Forlang at partneren din ikke lyver til deg, ikke engang om småting

Løgnaktige mennesker er vant til å lyve for å dekke over andre løgner, men i de tilfeller hvor vi hele tiden er bekymret, vil dette bare føre til at forholdet ødelegges. Krev ærlighet.  

3. At partneren ikke har noen hemmeligheter

Hvis du ønsker å bygge opp tillitt etter utroskap, må din partner slutte å ha hemmeligheter. Like mye fysiske som ikke fysiske. Hvis partneren din for eksempel gjemmer mobilen sin, tar den med seg på badet eller aldri legger den fra seg, er det mest sannsynlig at han eller hun ønsker å skjule noe.  

4. Krev at partneren din er autentisk

Din partner må vise akkurat hvem han eller hun virkelig er. Med sine redsler og usikkerheter. Hvis partneren din skjuler dette, vet du aldri hva du har å forholde deg til. Du må kunne føle deg trygg når det gjelder partneren din for å kunne gå videre.

jeg har ikke lenger tillitt til partneren min

5. Hvis det er noe du lurer på, så spør

Hvis du føler behov for å gå dypere inn i partneren din sine motiver på det som har ført til dette tillitsbruddet, uansett grunn, er du i din fulle rett. Spør om alt det du føler at du har behov for å vite slik at din prosess for å legge dette bak deg kan bli fullstendig. Ikke for å gjøre mer skade eller grave dypere i dine sår og for å gi mer næring til din egen bitterhet eller skuffelse. 

6. Noen ganger kan det være bra å være fra hverandre en tid. 

Følelsene som oppstår etter et tillitsbrudd, – som nervøsitet, voldsomt sinne, smerter, vil alltid gi deg dårlige råd. Nettopp derfor kan det være en god idé å være fra hverandre en tid til alle disse følelsene avtar i nok i styrke til at det er mulig å ha en samtale, eller så mange som er nødvendig, på en sivilisert måte.  

7. Innrøm at ingen av dere er perfekte 

Ok, din partner har brutt tillitten av en eller annen grunn, men når du tenker at du aldri ville gjort det samme, så husk at livet alltid tar uventede vendinger og når det gjelder kjærlighet og tillitt, så er ingen perfekt.  

8. Hvis partneren din er utro, forlang at han eller hun avslutter utroskapen

Det kan virke som en selvfølge, men du må si klart i fra. Du må kreve at partneren din kutter all kommunikasjon umiddelbart, både fysisk og via internett, mobil eller brevdue. 

Hvis du ønsker å gjenopprette tillitt til din partner, og dette tillitsbruddet handlet om utroskap, er du i din fulle rett til å forlange at din partner aldri mer har noen som helst kontakt med denne personen. 

9. Be om at partneren din blir hos deg. 

Hvis det handler om å gjenvinne tillitt i parforholdet og komme over løgner hos din partner, må dere bruke tid sammen for å løse problemene. Selv om dere i starten har gitt hverandre litt rom for å være alene, må dere før eller siden være sammen for å prate om det som har skjedd. 

10. Vær tålmodig

Det finnes ingen måte å gjenopprette tillitt på umiddelbart når den først er brutt. Derfor må du være tålmodig, når du ikke vet hva du skal gjøre fordi du har mistet tillitten i parforholdet.

Da vil det mest sannsynlig gå bra for deg.

gjenvinne tillitt

Venner med fordeler: det perfekte nettstedet for å gjenopprette tillitt i parforhold 

Noen ganger fins det ikke løsninger på ting. Odelegges tillitten i et parforhold.   Noen ganger må man bryte ut og kommer over det   fordi det ikke lenger er mulig å gjenopprette tillitt i parforholdet. 

Du vil ha behov for å gjenvinne all tiden du har mistet. Det er sikkert. Hva er vel bedre for å gjenvinne tapt tid enn å bli med i Venner Med Fordeler? 

Vårt nettsted for dating, designet spesielt for å treffe akkurat den personen du søker etter i en verden av dating.  

Med eller uten forpliktelser, det er helt opp til deg. 

Det er gratis å teste det ut, så hva venter du på?  

Summary
Hvordan gjenoppbygge tillitt i et parforhold: alle hemmelighetene
Article Name
Hvordan gjenoppbygge tillitt i et parforhold: alle hemmelighetene
Description
Tror du at din partner lyver til deg? Har du mistet tillitten til partneren din? Lær her i denne artikkelen hvordan du kan gjenopprette tillitt.
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo