Hvordan komme over sjenerthet på 21 dager

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

Hvordan komme over sjenerthet

Det fins mennesker som har store problemer når det gjelder å møte mennesker, møte jenter eller i andre former for sosiale forhold. Hvordan komme over sjenerthet.

Er du så sjenert at det er vanskelig for deg å bli kjent med folk? 

Sjenanse er en følelse av frykt og usikkerhet som fra visse nivåer kan være en alvorlig lidelse for personen som lider av det. Folk er ofte. sjenert i visse sosiale situasjoner av frykt for å bli avvist eller dømt negativt. Denne følelsen gjør sosiale relasjoner vanskelige, for eksempel det å fortelle vennen din at du liker ham, få nye venner med fordeler eller bare møte folk, og forårsaker situasjoner som får denne følelsen til å øke, og etablerer en veldig ond sirkel som det er vanskelig å bryte, og som gjør at den sjenerte personen unngår å forholde seg til andre.

Er det vanskelig for deg å skaffe deg en første date med noen? Du er ikke alene

Rundt 50% av menneskene er mer eller mindre sjenert i visse situasjoner som kan dukker opp i hverdagen. Det fins mennesker som aldri kunne stå på en scene, for eksempel, å snakke offentlig. De fleste av oss er ikke i stand til å håndtere pressede situasjoner. Andre synes det er vanskelig å snakke med mennesker av det motsatte kjønn, noe som vi alle oppfatter som flørting, eller når det gjelder å ha en første eller andre date, noe som er en 

Faktum er at alle blir mer eller mindre nervøse avhengig av hva det dreier seg om, nøkkelen ligger i intensiteten.

Vi går tilbake til forrige eksempel: en date på en hyggelig restaurant. I en situasjon som denne spiller nerver en veldig viktig rolle, og det vil sikkert være betryggende å vite at personen foran deg sikkert er like nervøs som deg.

slå sjenanse med vennermedfordeler

Er du så sjenert at det er umulig for deg å ha venner med fordeler? Fins det mange typer sjenerthet?

Hvis du er en sjenert person, og ønsker å vite hvorfor du hver gang du møter en partner, eller har en venn med fordeler, bør du være klar over hvordan din sjenerthet arter seg, for det fins mange ulike typer. 

Det fins mennesker som er i stand til å snakke foran flere hundre mennesker som skjelver som aspeløv når de må føre en samtale alene med en kvinne

Andre igjen har ingen problemer med å kle seg naken offentlig, men er veldig sjenert når det kommer til å tilfredsstille en kvinne i senga. 

Denne typen sjenanse er veldig vanlig, fremfor alt når vi tenker at personen vi har foran oss er mer verdt enn oss på en eller annen måte. Det er helt normalt å føle seg sjenert rundt for eksempel en spesielt vakker eller berømt person.

Det viktige her er at du lærer å identifisere de risikofylte situasjonene som utløser din sjenanse. Blir du helt lamslått av tanken på å ha en presentasjon? Skriver du sanger, men har en fryktelig sceneskrekk? Er du ikke i stand til å snakke med ukjente kvinner selv om de viser at de er interessert i deg?

Bare ved å identifisere de utløsende faktorene kan du bli klar over når det er at du fyller hjernen din med negative tanker, bensinen til en skadelig atferd, som selvfølgelig ikke kommer til å hjelpe deg i det hele tatt. Det er viktig at du vet at alle tviler på seg selv på et tidspunkt.

Hvis du tror at dine venner som stråler av selvtillit ikke er sjenert i visse situasjoner, tar du feil.

¿Er jeg sjenert eller introvert?

Spørsmålet er relevant fordi det ikke er det samme. Introverte personer liker ensomhet, introspeksjon og det å være alene, de kan til og med ha problemer med å omgås andre, men de er ikke redde for sosiale situasjoner. De unngår dem fordi de misliker dem, ikke fordi de skremmer dem.

I motsetning til, en sjenert person som ønsker kontakt med andre, men som samtidig frykter sin vurderingsevne, noe som forårsaker frustrasjon, frykt og angst.

¿Hvor kommer sjenerthet fra?

Det er to hovedteorier som svarer på dette spørsmålet, evolusjonær og psykososial teori:

møte kvinner på vennermedfordeler
  • I den første ville sjenanse være avgjørende for ikke å bli utvist fra gruppen, stammen, klassen eller hvilken som helst kollektiv gruppe.
  • Den andre hevder at det er miljøet ditt som bestemmer graden av sjenanse du utvikler. For det meste i barndommen.

I dag er det oppnådd vitenskapelig enighet om saken: begge har rett, begge faktorene kombineres for å skape det vi forstår som sjenanse. Så det er en kompleks prosess, og den må sees på fra flere synsvinkler.

¿Hvordan kan jeg komme over sjenerthet?

1. Ikke kjemp mot dine negative tanker, godta dem

Følelser spiller en grunnleggende rolle ved begynnelsen av det 21. århundre. Konsepter som emosjonell intelligens fødtes og utviklet seg på slutten av forrige århundre. Problemet kommer når vi i stedet for å godta våre negative tanker eller følelser prøver å manipulere dem slik at de ikke påvirker oss så mye. Terapier som setter søkelys på å endre atferd har en betydelig høyere suksessrate enn de som prøver å endre følelser.

2. Du fødes sjenert og du lærer å være sjenert

Det er like mange mennesker som forsvarer at du er født sjenert som de som sier at du lærer, spesielt i barndommen, å være det. Sannheten er at 15% av barna er født med et psykologisk trekk som kalles “hemmet temperament”. Barn med denne egenskapen har en tendens til å utvikle overdreven stress ved nye opplevelser. Ikke få panikk, det vitenskapen er enig i at til tross for at det er en viktig genetisk faktor, er det meste av sjenansen vår tillært. Personlige erfaringer, utdannelse mottatt i en tidlig alder og det sosiale miljøet, er avgjørende. Så vi kan snu læringsprosessen og overvinne den.

3. Feilen ligger hos foreldrene

Ifølge Jean Piaget Rodriguez er barn i løpet av de tre første leveårene som “svamper”, siden de absorberer alt som omgir dem; det er etterligning av symbolske spill, tegninger, atferd og talespråk

Rodriguez, forfatter av Et barns bevissthet. Hvordan det dannes og hvordan det må utdannes, indikerer at 75% av modningen av nervesystemet er genetisk programmert mens de resterende 25% er avhengig av erfaring. Dette er for eksempel viktig når du skal håndtere et barns suksesser og fiaskoer. Det er studier som indikerer at det å belønne eller straffe resultatet og ikke innsatsen, når barnet står overfor et problem i en tidlig alder, vil hos barnet provosere en følelse av forventning som kan gå over i en manglende selvfølelse.  

Ensom kvinne redd av avvisning

Og en manglende selvfølelse har en direkte sammenheng med sjenerthet. 

4. Frykt og mot er det samme på et fysiologisk nivå

Det er veldig viktig at du forstår dette konseptet: Når du føler frykt eller mot, eller hvis du foretrekker, sjenanse og mot, er det et stoff som er til stede på skyhøye nivåer i begge tilfeller, nemlig adrenalin. Kanskje det du føler virker annerledes for deg, men på et biologisk nivå er det ingen forskjell.

Det eneste som endrer seg er forventningens natur. Når du tror at noe ille kommer til å skje, føler du frykt og angst. Når du tror det er noe bra, føler du spenning. La oss ta et veldig tydelig eksempel: et par venter i kø på en ekstrem attraksjon på tivoli. Gutten føler seg både svimmel og redd bare ved tanken, og tenker nervøst på alt det gale som kan skje med dem, han lider. Som om alt dette ikke var nok, hindrer sjenansen hans ham fra å fortelle det til partneren sin. Hun derimot er nervøs, hun er redd for attraksjonen, men hun nyter adrenalinkicket, og slutter ikke å smile. Daten er en suksess. Selv om ingen av dere vet hvordan den andre følte seg i denne situasjonen. 

5. Å erkjenne det er langt bedre enn å prøve å skjule det

Det er studier som viser at det å erkjenne at du er sjenert, eller et hvilket som helst annet problem, foran andre bidrar til å redusere angsten det forårsaker. Det handler om å aktivere følelser av empati hos andre. Hvis det er tydelig at du er sjenert, er det mye bedre å innrømme det enn å prøve å skjule det. Virkningen er kraftfull: du blir kvitt mye av presset du har hengende over deg, og kan sette søkelys på andre ting som helt sikkert er viktigere i dette øyeblikket. 

Ok, jeg forstår. Hva gjør jeg nå?

Ok, nå som noen av de viktigste konseptene er klare for deg, er det på tide at du lærer deg hvordan du kan bekjempe sjenanse. Så for at du skal kunne klare dette, vil vi foreslå en 21-dagers plan.

Dag 1-5. Ro

Her trenger du ennå ikke å møte frykten din. Bare stoppe oppe for å tenke og skriv ned de situasjonene som gjør deg mest nervøs. Er det vanskelig for deg å flørte med jenter? Snakke med dem? Har du prøvd på sosiale nettverk? Og sidene for å flørte som for eksempel Venner-med-fordeler? 

Dag 6-10

Nå er det på tide å begynne og jobbe med situasjonene du har skrevet ned tidligere. For eksempel, hvis du hater å gå inn i på de ansattes pauserom på jobben fordi du ikke klarer å føre en samtale, kan du prøve å endre dette litt etter litt. Fremgangsmåten vil være følgende:

  1. Hilse. Gå inn i rommet og hils på dem som er der. Du trenger ikke å gjøre mer enn det. Ta en kopp kaffe og observer hva som skjer. Gjør dette i flere dager helt til du blir vant til det eller til du føler at du har nok styrke til å gå videre til punkt 2. 
  2. Hils og si hva som helst banalt. Det kan være noe sånt som: “Hei, hvordan har du det? For en dag å jobbe på, ikke sant? ” Gjør dette i flere dager til du merker at angstnivået ditt synker.
  3. Hils, si noe banalt, og still et spørsmål som vil føre til en samtale. For eksempel noe som: “Hei, litt av en dag å jobbe på, ikke sant? Har det skjedd noe uvanlig? ” På den måten vil du gradvis føle deg mer komfortabel når det gjelder å snakke med den kollegaen du liker.

Dag 16-20

I denne fasen, den nest siste, er du allerede forberedt på å møte de vanskeligste situasjonene som du har skrevet ned på listen din. Det handler om å gjøre det samme som i punktene beskrevet ovenfor, men i mer komplekse situasjoner. En av de vanskeligste situasjonene som en sjenert person kan befinne seg i, er å flørte med det motsatte kjønn. Her bør du prøve å gjøre det samme med personen du vil flørte med, men du må ha flere møter med henne. Hvis det er snakk om å flørte med fremmede om kvelden, kan du gå direkte til det siste punktet ovenfor, hvis du føler deg sterk nok.

Minutt- teknikken: Før du kontakter en person, er det ikke dumt å slappe av, og dette er en metode som ikke slår feil og som bare vil koste deg et minutt. Ta et dypt pust, fyll lungene og pust med magen samtidig, slipp luften sakte ut. Ikke tenk på noe. Bare se hvordan luften går inn og ut. Gjenta øvelsen i et minutt.

Den positive forsterkningsteknikken. Før du møter situasjonen som forårsaker angst, tenk tilbake på de gangene du har lykkes, og husk hvor godt det fikk deg til å føle deg. Forstå at ingenting har endret seg i deg for å forutse negative situasjoner i tankene dine, snarere det motsatte. Hvis du gjorde ved en annen anledning, kan du også denne gangen.

Dag 21

Vel, nå er det på tide å feire innsatsen din. Send en WhatsApp til personen du liker og avtal et møte for å ta en kaffe. Det er på tide å se resultatene av arbeidet ditt.

overvinne sjenanse for å ringe

Hvis du kan utføre alle disse øvelsene, kan du stolt si at du har overvunnet din sjenanse. Ikke tro at det er en lett jobb, eller at vi har gitt deg en magisk formel som får deg til å komme over den på en komfortabel måte.  Å endre en vane er vanskelig, å endre måten å være på, krever en beinhard innsats. Det krever konsistens, innsats og forpliktelse, men alt du har lest her er effektive teknikker basert på en progressiv prosess for å overvinne sjenanse. Det vil si, å utsette deg selv for frykten din litt etter litt og med en økende vanskelighetsgrad, helt til du klarer å overvinne den eller i det minste dominere den i stressende situasjoner.

Nettsider for flørting, en mulighet å tenke på

Det fins datingsider på Internett som avlaster deg, ihvertfall i begynnelsen, for den skremmende første kontakten ansikt til ansikt med en ukjent.  Venner med fordeler, den mest aktive dating siden i Norge, vil være en fantastisk begynnelse når du skal starte prosessen med å komme over dine problemer med sjenerthet. Hvorfor? 

  • Det finnes flere som deg. Selvfølgelig er internett et tilfluktssted for sjenerte mennesker. I Venner med fordeler finnes det selvfølgelig alle typer. For det meste liberale mennesker som er villige til å møte andre mennesker for å ha sex uten forpliktelse, men det er også en stor andel av sjenerte mennesker som foretrekker å kontakte noen først på denne måten.
  • Du unngår å møte fremmede. Med mindre det er det du vil, tilbyr Venner med fordeler muligheten for to personer til å bli kjent med hverandre over så lang tid de vil før de møtes.
  • Likesinnede. Det som er bra med Venner med fordeler er at det lar deg finne personer med samme smak og hobbyer som deg, både seksuelle og generelt. Still deg selv et spørsmål: hvorfor skal du være sjenert rundt noen som er så lik deg?

Det fine med vår dating side er at du kan starte med å bli kjent med folk uten å betale en eneste krone. Slik starter du å danne deg oppfatninger, klassifisere og legge til menn og kvinner som favoritter som du liker best, og slå to fluer i ett smekk: komme over din sjenanse og enkelt flørte med personer med de samme interessene som deg selv. Hva venter du på? Det er helt gratis å registrere deg!! 

Summary
Hvordan komme over sjenerthet
Article Name
Hvordan komme over sjenerthet
Description
Er du en sjenert person? Er det vanskelig for deg å ha kontakt med andre til. Lær deg hvordan du kommer over det ved å lese denne artikkelen!
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo