Hvordan kommer deg du over kjærlighet som ikke blir gjengjeldt? Vi gir deg alle nøklene.

Written by Tips for flørting

Glem en kjærlighet

“Å slite seg ut og å tie er den største straffen vi kan pålegge oss selv» 

Bodas de Sangre, (Blodbryllup) Federico García Lorca. 

Hva forstår vi av ubesvart kjærlighet

Av og til er Amor på ville veier, skyter pilene sine i blinde og treffer feil person. 

Slik oppstår en ulykkelig kjærlighet.

Ulykkelig kjærlighet er mest vanlig i tenårene: i en tid hvor de tankene du har om deg selv, din identitet og din forestilling om hvordan din ideelle partner skal være tar form.

En større psykologisk modning er assosiert med å bygge et forhold over lengre tid hvor det ideelle bildet du hadde av din partner fullføres og redigeres med noen nye (og ikke alltid like attraktive) detaljer. 

Uansett vil endel unge menn og kvinner forbli i en fantasiverden i lang tid, og foretrekker å ikke vokse opp og akseptere virkeligheten som den er. 

Imidlertid kan også psykologisk modne voksne stå ansikt til ansikt med ulykkelig kjærlighet og oppleve hvor vanskelig det kan være. 

Å bli avvist er alltid sårende uansett, men sårer kanskje enda mer når det gjelder romantiske følelser. 

Drømmen om lå leve lykkelig sammen med den personen du elsker har blitt knust. Det er ingen som planlegger å forelske seg i en person som aldri vil gjengjelde de samme følelsene, og det er vanskelig når ting ikke går som du hadde ønsket. 

En romantisk følelsesmessig avvisning vil ikke bare etterlate emosjonelle sår, men den kan også føre til fysisk smerte og til og med sykdom.

Forskning har vist at hjertesorg er så stressende at de som nettopp har gjennomgått en slik sorg, som for eksempel et brudd eller andre tilsvarende psykologiske traumer, har forhøyet risiko for hjerteinfarkt og andre plager.

Vår kropp og våre følelser er nært knyttet sammen

Likevel finnes det positive ting man kan lære av en slik negativ situasjon.

For eksempel: kunst. Halvparten av alle sangene som er skrevet om kjærlighet ville aldri sett dagens lys uten at forfatteren tidligere hadde opplevd en avvisning.

Dante ville aldri ha skrevet sin Gudommelige Komedie (som har hatt innflytelse på all senere europeisk litteratur) uten utfordringene fra sin elskede Beatriz (som overså ham fullstendig)

Uansett har alle en grense. Hvor mye du enn prøver, så er det ingen som i det lange løp ønsker å elske uten at kjærligheten blir gjengjeldt. 

Jeg vil likevel gratulere deg, for selv om kjærligheten din ikke blir gjengjeldt, så har du i det minste hatt mot til å fortelle det til den personen det gjelder. Og det er en suksess i seg selv.

Tenk på det. Det finnes nemlig mennesker som er så sjenerte at de aldri vil få vite om akkurat den personen noen gang elsket dem. 

La oss se på noen triks for hvordan du kan glemme hvem som ikke elsker deg. 

Hvordan er det mulig å glemme ulykkelig eller ikke gjengjeldt kjærlighet?

Jeg skal ikke lyve for deg; det er vanskelig, men det er mulig.

1. Slutt å lage filmer i hodet ditt

Ting som: «Hvis jeg bare elsker henne høyt nok, vil hun se det og elske meg tilbake» Slutt å bruke nettene på å se henne for deg hvordan du skal gi henne alt hun trenger og være den som beskytter henne fra alle farer som måtte oppstå. 

Du er ingen ridder på en hvit hest. Dette er det virkelige livet. Jeg vet det er brutalt, men noen må si det til deg. 

2. Prøv å bli kjent med alle sidene til den personen du elsker

Når vi elsker noen, har vi lett for å idealisere dem. Vi legger kun merke til de positive sidene og de negative sidene kan vi til og med oppfatte som morsomme. 

«Så morsom han er, og så distré. Han er nok veldig intelligent.  Alle genier virker jo distré”

Sannheten er, at en distré person, ofte er en kilde til konflikt. Ville du satt pris på at din partner hadde glemt nøklene til hytta hjemme i leiligheten når dere endelig kom fram etter to timers biltur? Eller hva om huset ditt brant ned fordi partneren din er så distré at hun glemte å slukke de levende lysene i juledekorasjonen før hun stakk ut for å trene? Ville du fortsatt sett på henne som litt morsom? 

Så anstreng deg i å legge merke til det negative også.

Det vil hjelpe deg. 

3. Få henne til å forsvinne

Selvsagt ikke som mafiabossen Joe Pesci i filmen Casino. Du kan derimot blokkere henne på alle dine sosiale medier, og la vær å gjør deg synlig for henne overalt. Ikke gå inn på sider som du vet hun er aktiv på, ikke endre ruten du normalt vil gå for å komme til jobben bare for å gå fem minutter sammen med henne. Ikke sett deg ved siden av henne på skolen. 

Hvis det er umulig å kutte all kontakt med den du er forelsket i, så forsøk i det minste å holde så god avstand som overhodet mulig. For eksempel ved å sette deg i andre enden av rommet. 

4. Gjør noe annet

Ok, jeg skjønner. Du tenker bare på henne, men det fins faktisk andre ting her i verden, eller? Hva liker du å gjøre?  Da tenker jeg ikke på det å være samen med en kjæreste, men andre ting som du liker å gjøre for deg selv?

Hvis du ikke har noe du brenner for her i livet, vil det være vanskeligere å glemme en ulykkelig kjærlighet. Derfor er det viktig at du har andre interesser. Du må forsøke ulike ting helt til du finner noe som du brenner for. Fra det øyeblikket du finner noe du liker å gjøre, vil alle tap, absolutt alle, være lettere å bære. 

Det er det samme hva du brenner for. Om du liker å samle på frimerker, så fortsett med det. Kjøp deg det sjeldne frimerket!

Selv om det ideelle ville være aktiviteter som gjør at du må ut av huset, og bli kjent med nye folk, for eksempel turer eller aktiviteter sammen med dyr. 

5. Elsk deg selv

Jeg spurte en gang en venn av meg: Hvordan hadde du ønsket at din sønn skulle vært, narsissist eller hatt problemer med sin selvtillit?  Han svarte narsissist, da slipper han i det minste å lide så mye. 

Kanskje har han rett. 

Du må akseptere deg selv som du er. Ingen er perfekt, alle har vi et lite monster inni oss, som av og til stikker hodet fram og kommer til syne. 

Det er en naturlig del av det å være menneske. Sånn er vi. Derfor er det en viktig forutsetning for  å kunne glemme ubesvart kjærlighet og ta vare på din mentale helse, at du tar vare på og verdsetter deg selv og slutter med å dra deg selv ned i dritten ved enhver anledning som byr seg. 

6. Gå på date

Ja, jeg forstår godt at det å gå på date ikke akkurat er det som står øverst på lista av det du har mest lyst til når du er forelsket i en som ikke gjengjelder dine følelser, men det er akkurat det du må gjøre.

Datingen vil kanskje ikke fungerer helt slik som du skulle ønske i starten, men det er normalt.  Etter hvert vil du oppdage de positive tingene ved å date forskjellige damer. 

Kanskje du til og med ender opp med date nummer to med samme dame? Hvem vet?

Og det er ikke noe som er bedre enn litt sex uten forpliktelser for å glemme den personen som surrer rundt i hodet ditt uten engang å ha bedt om tillatelse på forhånd. 

I det minste så lenge det varer. 

Det er i da i hvert fall noe. 

Hvordan komme over en ubesvart kjærlighet når det er vennskap med i bildet

Å komme over en ubesvart kjærlighet når det er vennskap med i bildet er en utfordring på størrelse med en elefant.

Det er sannheten.

Du har to muligheter. Avslutt vennskapet eller la tiden gå og vent på at følelsene avtar. 

Dette kommer an på om din venn eller venninne vet om dine følelser eller ikke. Og hva hun gjør med det. Det fins mennesker som på en utspekulert måte liker å leke med andres følelser for å holde fisken på kroken, men som aldri har verken til hensikt, eller et ønske om, å noen gang få den opp av vannet.  

De bare leker seg og holder ham der for moro skyld fordi en forelsket person er veldig nyttig. 

Og det kommer godt med for endel hjerteløse mennesker.

Lek aldri med hjertet til noen. Om du følger den regelen er det lite trolig at du vil ha problemer med dine kjærlighetsforhold fremover. 

Hvordan glemme en ulykkelig kjærlighet? Venner med fordeler

Å forelske seg i noen som ikke gjengjelder dine følelser er noe dritt. Men du vet hva de sier: det fins flere fisker i havet. 

Derfor kan det være en god idé å bli med på en datingside for å bli kjent med nye folk.

Uansett hva du leter etter, hva som er dine seksuelle preferanser eller om du ønsker et kort eller langvarig forhold, så vil du helt sikkert møte noen som passer for deg. 

Hver dag vokser medlemstallet i Vennermedfordeler, – den største, aktive liberale gruppa i Norge.  

Kanskje er det fordi den er gratis, i tillegg til andre overraskelser. 

Hvorfor ikke teste det ut?

Summary
Kom deg over kjærlighet som ikke blir gjengjeldt
Article Name
Kom deg over kjærlighet som ikke blir gjengjeldt
Description
Du har forelsket deg og hatt mot til å fortelle det til han eller henne? Gratulerer, du er modig. Nå er det på tide å bruke dette motet til igjen å ha det bra til
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo