Betyr aldersforskjell noe i et forhold?

Written by Ragnar Andersen Tips for par

aldersforskjell i et forhold

Aldersforskjell i et forhold er et av de mest kontroversielle spørsmål når det kommer til forhold. 

Som med alt i livet, har forhold med stor aldersforskjell både sine tilhengere og motstandere, så la oss ta en titt på fordeler (alt basert på erfaring) og ulemper (du kommer ikke til å utforske alle posisjoner til Kamasutra) av forhold med aldersforskjell, slik at hver enkelt kan trekke sine egne konklusjoner.

Forhold med aldersforskjell: fordeler og ulemper.

I alle forhold med stor aldersforskjell fins det både en del ting som er bra og en del ting som ikke er fullt så bra. 

La oss se på dem. 

Fordeler.

Livserfaring.

Som regel, når en av de to er mye eldre enn den andre, har de også mer livserfaring. Han eller hun har allerede begått feil, og gjennom dem tilegnet seg en smertefull læring om hva det vil si å leve. Dette er noe som både for den yngre personen i forholdet og for forholdet i seg selv, er uvurderlig.

Erfaring i senga. 

Normalt, jo eldre du er, jo mer erfaring har du i senga. Når erfaringen til den modne parten i forholdet forenes med den unge kvinnens ønske om å eksperimentere, dannes det en slags seksuell symbiose som er vanskelig å overvinne på andre måter.

Økonomisk stabilitet.

I tillegg er det som regel normalt at jo eldre du er, jo større er den økonomiske stabiliteten. Når begge partene i parforholdet er veldig unge, kan det være vanskeligere å gjøre ting som bidrar positivt til forholdet, som for eksempel å dra på helgeturer eller bare ha et fritt sted for å ha sex.

 forhold med aldersforskjell

Mannen er fruktbar hele livet.

Blant fordelene med at mannen i et forhold er eldre enn kvinnen (husk at vi snakker om en betydelig aldersforskjell), er det sånn at hvis paret ønsker det, kan de fortsatt få barn sammen. Mannen, uansett hvor gammel han er, kan fortsatt være fruktbar (selv om det absolutt avtar med alderen), så de vil ikke ha problemer med å få barn hvis hun fortsatt er ung.

Sikret gjensidig læring. 

Det handler om å lære noe hver dag av den andre parten. Fordi mens ungdommelighet bidrar med en del ting, bidrar erfaring med andre ting. Så begge kan lære noe av hverandre.

Det er nødvendig at begge partene har et åpent sinn, som er et enestående middel for å forene ungdommelig stolthet og den erfarnes mistillit.  

Med andre ord: ikke alt gammelt er kjedelig og ikke alt nytt er søppel. Det hender ofte at det er gamle ting som alltid vil være moderne og nye ting som allerede er utdaterte. 

Alt dette lærer man fort i et forhold med aldersforskjell.

 aldersforskjell i et parforhold

Ulemper ved aldersforskjell i forhold

Det kan være fordeler med stor aldersforskjell i et parforhold, men det er også ulemper. La oss se dem.

Ulike stadier av livet.

Til å begynne med er det ofte herlig å oppleve en ny ungdomstid.  Du går ut med dama di som er fjorten år yngre enn deg, og plutselig er du på nytt involvert i aktiviteter som du hadde sluttet med for lenge siden: å gå på klubber, røyke joints og drikke shots er tilbake på agendaen, og selv om det var moro i starten, liker du det stadig mindre etter hvert. 

Det er en av ulempene, men ikke den største.

Dere får sjelden barn sammen.

Det kan hende at hun ønsker seg barn, mens han har mer enn nok med de to på 13 og 16 som han allerede har med sin forrige kone. 

Det kan også hende at det er han som ønsker det, fordi han snart allerede er førtifire år, mens hun akkurat har fylt tjueto og det å få barn frister henne overhodet ikke.  

Når aldersforskjellen er mer enn tolv eller tretten år, er livssyklusene i utakt.

Aldersforskjellen blir stadig mer synlig

Se for deg at han er 43 og hun 29. Forskjellen på fjorten år er der, men den syns ikke så altfor godt. Problemet melder seg når hun er 45 og han 64. 

Nå vil det ikke lenger bare være fysiske begrensninger (menopause, andropause og andre), men også estetiske. Rynker er vakkert når begge partene er like gamle eller nesten like gamle. Hvis ikke, er de bare en konstant påminnelse.

Sexen kan være magisk i starten, men etter hvert vil kanskje sexlysten avta dramatisk for en av dere, mens den andre fortsatt har den intakt. Og det er et problem.  

forhold med stor aldersforskjell,

Omgivelsene godtar ikke forholdet. 

Det har alltid vært og vil alltid være folk som er elsker å kritisere andre, men når vi snakker om forhold med stor aldersforskjell, formerer disse menneskene seg.

“Lykkejeger” eller “barnerov” er bare to ord som du vil høre avhengig av situasjonen din, men det fins flere. 

Folk har ikke nok med sine egne saker. De bare må bry seg med andres. 

Generasjonskløften. 

Noen ganger kan det være veldig morsomt. Det er gøy å vise 90-talls filmer til en person som ble født i 91. Det som for deg er grunnleggende myter, vil for henne være filmer hun så vidt har hørt om. Kanskje har hun også sett noen av dem.

Det kan være ok å drive med denne typen pedagogikk. Men det er todelt. Og ofte blir det fort slitsomt.

Bare vent til hun setter på sine beste plater – jeg sier plater, enda dette ikke engang eksisterer lenger, sine beste spor fra listen på Spotify. Da skal du se hvor morsomt du syns det er. 

Det handler selvfølgelig om å lære, men eldre mennesker har lært en ting veldig godt: tid er penger. De liker ikke å kaste bort tid på å lytte til det de anser som søppel.

Generasjonskløften eksisterer ikke innen kunst. Stemmer ikke. Vanene endres. Hva som er rett eller galt endres.

Så bare glem å fortelle en vits “fra din tid” hvis du er den eldste, for du vil garantert fornærme fire hundre ulike grupper.

Venner med fordeler: nettsiden for dating på nett hvor du finner aldersforskjell i dine forhold

Liker du personer som er eldre enn deg?  Har du lyst til å ha sex med en som er mye yngre enn deg?  I Venner med fordeler finner du alt hva du leter etter og enda mer.  

Vår datingside er et verktøy som er utviklet for å bringe likesinnede sammen. Ønsker du å finne noen med samme livsfilosofi som deg? Noen som er 100 % kompatibel med deg i sengen?

Vil du, så kan du. Bli med helt gratis i vårt nettsamfunn Venner med Fordeler og sjekk det ut! 

Summary
Betyr aldersforskjell noe i et forhold?
Article Name
Betyr aldersforskjell noe i et forhold?
Description
Liker du relasjoner med aldersforskjell? Har du forelsket deg i en som er mye eldre eller yngre enn deg? Da bør du lese dette.
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo