Hvordan bli forelsket igjen. Tips og råd

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

Hvordan bli forelsket igjen

Noen ganger gjør kjærlighet vondt. Det er et faktum. Før eller siden sårer noen deg i kjærlighetens navn. Hvis du har blitt såret i forbindelse med ditt sterke ønske om å oppleve følelsen av forelskelse, kan det være vanskelig å vite hvordan du kan bli forelsket på nytt. 

Du kan ha gått gjennom et giftig forhold, eller opplevd ulykkelig kjærlighet. Kanskje det var du som såret noen, og er redd for å måtte gå gjennom det igjen.

Uansett, kjærlighet kan gjøre mye skade, og den skaden kan gjøre at du ikke helt tør å stole på kjærlighet og forelskelse igjen.  

Men det fins ting som kan gjøres for å bli klar til å elske og bli elsket igjen.

Kan du bli forelsket på nytt?

Når det gjelder spørsmålet om du kan bli forelsket på nytt, er det bare ett svar: Ja selvfølgelig kan du det. 

La oss se på hvordan. 

1. Jobb med din egen selvinnsikt

Det er et gammelt kinesisk ordtak som sier følgende: «Kjenn andre og du vil bli vis. Kjenn deg selv og du vil bli opplyst.”

observer tankene dine uten å føle deg ille fordi du ikke forstår hva du føler med det første.

De delene av hjernen din som er i bruk ved forelskelse er de samme som er i bruk ved fysisk smerte og til og med ved avhengighet. Å bli forelsket kan være fantastisk, men det kan også forårsake en stor følelsesmessig, og til og med fysisk, lidelse når du opplever tapet av den kjærligheten.

Tid kan hjelpe deg med å komme over det, men det er en prosess som kan ta tid og hvor du må bruke den tiden som trengs. 

Noen ganger er det eksen din som ønsker at du kommer tilbake. I dette tilfellet er det viktig at du er veldig klar over hva du egentlig føler.

2. Å forelske seg igjen: bekreft overfor deg selv at du fortjener kjærlighet

Det kan være vanskelig å tro på at du fortjener å bli elsket, spesielt hvis du har opplevd forhold hvor det har blitt satt søkelys på å kritisere ufullkommenhetene dine i stedet for å godta deg som person. Imidlertid er vi alle verdige til å bli elsket. Og den som ikke tror dette, vil ikke kunne forelske seg igjen.

Tenk gjennom dine tidligere relasjoner

3. Tenk gjennom dine tidligere relasjoner

Selv om det er fristende å prøve og ikke tenke på en eks etter et samlivsbrudd, har forskning vist at folk som reflekterer over sine nylige samlivsbrudd faktisk klarer å komme seg raskere og lettere gjennom det enn de som ikke engasjerer seg i denne refleksjonen. Å uttrykke følelsene dine, enten det er til en terapeut, en venn eller til deg selv i en dagbok, kan hjelpe deg å komme deg etter den følelsesmessige belastningen ved et samlivsbrudd, og styrke din positive selvfølelse.

Hvordan forelske seg på nytt i sin ektefelle

Hvis du lurer på hvordan bli forelsket igjen i ektefellen din, kan det hende du går gjennom en ekteskapskrise. Noen er enkle å løse, som for eksempel uenighet om husarbeid, og noen kan være veldig kompliserte, som når du oppdager at ektefellen din er utro mot deg. 

I disse tilfellene kan problemet løses, siden det er identifisert. Imidlertid hender det at kjærligheten bare forsvinner litt etter litt, uten at noen egentlig har skyld i det, og uten at noen av partene skjønner hva som skjer.

Så problemet kan derfor være vanskeligere å løse. Det viktigste er å innrømme at problemet eksisterer. Og det neste steget er å ta grep for å løse det.

Så hva kan du gjøre for å forelske deg igjen i partneren din? Det er små hverdagslige handlinger, små ting som du kan gjøre hver dag for å gi næring til kjærligheten.

La oss se nærmere på disse små tingene.  

1. Husk hvorfor du ble forelsket i utgangspunktet

Å opprettholde kjærligheten til den samme personen, krever refleksjon. Tenk på hva som gjorde at du ble forelsket i partneren din i utgangspunktet. Hvordan var de første månedene sammen denne personen. Husk at partneren din fortsatt er den samme personen, og at han eller hun sannsynligvis vil fortsette å ha de samme egenskapene som de alltid har hatt.

Hvordan forelske seg på nytt i sin ektefelle

2. Kommunikasjon

Kommunikasjon er viktig for å føle kjærlighet på nytt. Det er umulig å bygge videre på kjærligheten, eller opprettholde den, hvis du ikke er i stand til å snakke om tingene som plager deg med din partner.

Mennesker som ikke er i stand til å kommunisere, bærer på alle de små krenkelsene i en eksistensiell ryggsekk, helt til de ikke klarer mer og ryggsekken kollapser, av for mye vekt.

Og da er alt mer komplisert.

3. Vær kjærlig

Det handler ikke om å smiske rundt hele dagen. Det handler om små kjærlige gester. Å snakke og berøre på en kjærlig måte, er nødvendig for å kunne føle kjærlighet igjen overfor din kone.

4. Finn på noe nytt å gjøre sammen

Dansekurs, juv-vandring, fotturer i fjellet, lage sushi, gå på klubb med partnerbytte … det spiller ingen rolle hva slags aktivitet dere velger. Det viktige er at det er nytt og at dere begge liker det.

5. Ta ferie

Noen ganger kan parets profesjonelle karrierer hindre dem i å innse at det er mulig å bli forelsket igjen. Stress, arbeidstid og til syvende og sist alle vanskelighetene knyttet til jobb kan ødelegge for kjærligheten.

Derfor er det greit å ta ferie av og til og komme seg vekk fra styret på jobben.

Det vil gi dere tid til å nyte bare de gode tingene i forholdet deres.

6. Finn noe å gjøre hver for dere

Mennesker er unike og uavhengige vesener. Myten om den bedre halvdelen, er nettopp det, en myte. Faktisk vil du sjelden ha et tilfredsstillende forhold hvis du ikke har et tilfredsstillende liv selv. Hvis du lever bitter fordi du ikke føler deg hel eller selvrealisert, vil du overføre bitterheten til forholdet ditt.

Hvordan forelske seg på nytt i sin ektefelle vennermedfordeler

Vennermedfordeler: dating nettstedet som er perfekt for å forelske seg igjen

Å forelske seg på nytt er fantastisk. Men vi er ikke alltid så heldige at det er den samme personen som den vi ble forelsket i for lenge siden.  

Uansett, det er alltid morsomt å treffe nye mennesker og få nye venner (med rett til berøring).

Det er derfor Vennermedfordeler eksisterer. Er riktignok ikke en side for å finne en stabil partner, selv om vi vet at for noen har det klaffet, takket være våre verktøy som for eksempel det kraftige søkefilteret, som vil gjøre at du finner akkurat den typen person og forhold du leter etter.

Det er gratis. Så hvorfor vente med då bli med i vårt nettsamfunn?

Summary
Hvordan bli forelsket igjen. 6 råd for å klare det
Article Name
Hvordan bli forelsket igjen. 6 råd for å klare det
Description
Har forholdet til partneren din blitt en rutine uten kjærlighet? Har de gjort deg så mye vondt at du tror at du aldri mer vil føle kjærlighet igjen? Fortsett å lese
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo