Har du gjort en feil? Lær å be om unnskyldning

Written by Ragnar Andersen Tips for par

om unnskyldning

Tilfeldig sex: Slik begynner de fleste online eventyrene. Mange av disse er enda i stabile og varige forhold.  

Derfor har vi fra Venner med fordeler skrevet en liten guide for å lære deg å be om unnskyldning når du har tråkket i salaten. 

Fordi, før eller siden kommer du til å tråkke i den. 

Det er viktig å vite hva slags type forhold du har med den personen du skal be om unnskyldning. 

Er dere bare venner? Eller er dere venner med fordeler? Er det en flørt for en natt? Er det er stabilt forhold? 

Mange av de som registrerer seg gratis hos Venner med fordeler søker uforpliktende forhold men ender opp som kjærester

Derfor er det viktig å tenke på hva slags forhold dere har.  

Det er ikke det samme å be om unnskyldning til en person du bor sammen med som en du har hatt sporadisk sex med og ikke kommer til å se igjen. 

Alle gjør feil

Alle, uten unntak Til og med den mest intelligente personen du kan tenke deg gjør feil. Så de som tror de aldri gjør feil, de må tenke seg godt om. 

Vi har alle kommet borti denne personen som  påstår å være ufeilbarlig. En av disse bedreviterne, best i det de sier og gjør, og som aldri kommer til å innrømme feil. 

Enten det er i en diskusjon der han vet utmerket godt at han har feil, eller gjør noe galt, som utroskap, vil han alltid prøve å legge skylden eller feilen på andre. 

Det kan gjøre en forbannet, det er sant, men det gir deg mye verdifull informasjon om hvordan personen er. 

En av de mes effektive måtene å finne ut om hvordan en person er, det er å observere personen når den har gjort feil. 
unnskyldning

Jeg ønsker å be om unnskyldning, men jeg vet ikke hvordan. 

Hvis du oppdager at du har gjort noe feil og ønsker å fikse det, gratulerer! Det viser at du er en smart person som tar ansvar for dine handlinger. Det er den beste måten for å lære av sine feil og å ikke repetere de. 

Vi skal se hvordan det kan gjøres

Hvorfor be om unnskyldning? 

Se for deg at du søker et sporadisk forhold i Oslo, Bergen eller hvor som helst i Norge

Takket være dette har du en venn med fordeler i hver havn i landet. Det er ikke annet å vente enn at du kan komme til å si feil navn til en av disse på et eller annet tidspunkt. 

Det er en god grunn til å be om unnskyldning.

Det er viktig at du skjønner motivet for hvorfor du skal be om unnskyldning. Det virker åpenbart, men det er det ikke. Det er tusenvis av situasjoner der vi ikke aner hva i guds navn vi har gjort for å fortjene kjeften vi står og tar imot. 

Det finnes folk som blir forlatt av kjæresten sin uten å ha den minste anelse om hvorfor. 

På den annen side, våre følelser kan forvrenge virkeligheten såpass at vi blir helt desorienterte om hva det er som foregår. 

På grunn av dette kan det være lurt å snakke med en tredjepart om hva som har skjedd, for å se om det virkelig er nødvendig å be om unnskyldning. Kanskje du får noen gode råd om hvordan du bør gå frem videre. 

På samme måte som vi vil gjøre i denne artikkelen. 

Be oppriktig om unnskyldning

Be oppriktig om unnskyldning

Hvis du ikke oppriktig unnskylder deg er det umulig for den andre personen å tilgi deg. Kanskje den andre personen jatter med, men den har ikke virkelig tilgitt deg, på samme måte som at du ikke egentlig ber om unnskyldning.  

Det er en typisk skolegårdsituasjon. 

Og hvis du leser dette betyr det at du er eldre enn som så.

Når du skal be om unnskyldning, sørg for at du har god tid og at dere er et privat sted, så dere ikke blir avbrutt midt i samtalen. 

Ikke gå rundt grøten

Hvis du har tenkt å be om unnskyldning så betyr det at du har innsett dine feil. Så ikke gå rundt grøten. Enhver unnskyldning som unngår innrømmelse er en falsk unnskyldning. Å legge ansvaret for dine handlinger over på andre er også en deffensiv handling for å slippe og innrømme at du har gjort noe feil.

“Hvis du ikke hadde gjort sånn, så hadde ikke jeg trengt å be deg om unnskyldning nå” er en av de verste måtene å be om unnskyldning på. 

En annen klassiker: “Unnskyld, men jeg var utro mot deg fordi du ikke ga meg det jeg trengte”. Her har vi et “unnskyld” uten noen som helst betydning. 

Setninger som “jeg er virkelig lei meg” eller “jeg ber deg om unnskyldning med hele mitt hjerte” er mye bedre.  

Kroppsspråk

Vær forsiktig med kroppspråket.  Ofte viser kroppsspråket ditt det motsatte av det munnen din sier. 

Et ekstremt tilfelle: Hvis du ber meg om unnskyldning, samtidig som du stjeler pengeboka mi… Hvilken handling betyr best? Det er opplagt, ikke sant? 

Ikke hev stemmen, blås deg opp eller hev hodet og se ned på personen når du ber om unnskyldning. Ikke gjør aggressive bevegelser med armene. 

Viktig: Ikke mist øyekontakt

Du må lære deg å lytte

—Kjære, jeg føler at du ikke hører på meg.

—Hva som helst, noe lett. En salat.  

Det er kanskje litt ekstremt, men det skjer faktisk ofte. Og hvis du er mitt i en unnskyldning er det virkelig ille. 

En unnskyldning er ikke en monolog. Du må lytte til samtalepartneren din. Og en person som føler seg såret på grunn av noe du har sagt eller gjort trenger å føle at den blir hørt. Hvis du ikke gidder å høre etter hva som blir sagt mens du ber om unnskyldning, da er det ikke egentlig en unnskyldning.  

endre din instilling

Vis vilje til å endre din instilling om problemet som har fått deg til å be om unnskyldning. 

Dårlige handlinger har også noe godt i seg. Muligheten til å endre dem. Hvis du ber om unnskyldning, men ikke har tenkt å endre på noe, da er ikke unnskyldningen oppriktig. Å være venner med fordeler endrer ikke reglene for å be om unnskyldning. Ikke glem det.   

En ekstra oppmerksomhet.

Ingen gaver kan erstatte en god unnskyldning, så det viktigste er å være oppriktig. Men når du først har bestemt deg for å være det, da kan det være en fin ekstra detalj med en liten oppmerksomhet i tillegg til ordene dine.   

Blomster er en klassiker for mange, men det er mange andre ting du kan finne på. 

Forklar hvorfor du gjorde som du gjorde.  

Ok, nå har du bedt om unnskyldning. Nå kan du forklare hvorfor du gjorde som du gjorde. Hvis du prøver å skyve skylden fra deg igjen, kan det være fatalt. Det handler ikke om det, men bare om at du skal få forklart deg, uten unnskyldninger. 

Begynn å bygge broer igjen, litt etter litt.  

Alle vennskap eller gode forhold kan reddes med en oppriktig unnskyldning. I hvert fall de fleste. Med mindre det var en liten feil vil det ikke skje rett etter at du har bedt om unnskyldning. Men etter hvert vil dere bygge opp igjen tilliten og få tilbake forholdet dere hadde.

Ikke unnskyld deg hvis du mener du ikke har grunn til det.

Tenk godt igjennom hva du er anklaget for og om du er skyldig. De fleste vet det når de har gjort noe galt. Noen ganger må man se inn i seg selv for å identifisere situasjonen, men det er ikke alltid vellykket. Vanligvis er det klart og tydelig. Så hvis du mener det er den andre partens feil og at du ikke har noe å gjøre med dens misnøye, ikke la deg skremme til å ta på deg feilen heller.

ikke fungerer

Og hvis unnskyldningene ikke fungerer? 

Det kan være tre grunner til det.  

  1. De er ikke oppriktige.  Som vi har forklart før, hvis du ikke ber oppriktig om unnskyldning er det ikke verdt å prøve. 
  2. De aksepteres ikke.  Kanskje har du gjort noe så galt at det ikke finnes noen muligheter for å unnskylde seg. 
  3. Den andre parten vet ikke hvordan akseptere dem.  Det finnes de som er så stolte at de ikke klarer å akseptere en unnskyldning. I så fall bør du vurdere om det er verdt å ha et forhold med den personen. 

Du vil alltid ha venner med fordeler

Kanskje du har gjort noe galt mot en person du bryr deg om, hvis ikke så hadde du ikke lest dette. Men husk, hvis alt går galt så kan du gå ut med noen andre. 

På vår online datingside kan du finne så mye tilfeldig sex du ønsker, men også andre typer forhold. 

Hvis du søker en venn med fordeler, dette er siden for deg. 

Lag deg en profil gratis!

Summary
Lær å be om unnskyldning
Article Name
Lær å be om unnskyldning
Description
Med denne enkle guiden lærer du å be om unnskyldning til hvem det måtte være du har fornærmet uten at du får en dårlig opplevelse
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo