Å starte et nytt forhold etter et brudd: dette er hva du bør vite

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

kjæreste etter samlivsbrudd

Et brudd i et parforhold kan være et av de vanskeligste øyeblikkene i et menneskes liv. Gjenopprettingsprosessen kan være lang og smertefull, og det anbefales ofte å bruke tid til å komme over bruddet, før man går inn i et nytt forhold. Noen kan imidlertid bli fristet til å søke etter en ny kjæreste etter samlivsbrudd.

I denne artikkelen skal vi se på fordeler og ulemper ved å starte opp med en ny kjæreste etter et brudd, og gi noen nyttige råd til de som vurderer dette alternativet.

Fordeler og ulemper ved å finne en ny kjæreste etter et samlivsbrudd

Generelt, før du bestemmer deg for å finne en ny kjæreste etter et brudd, er det viktig at du vurderer fordeler og ulemper nøye og sørger for at du er følelsesmessig forberedt.

Fordeler:

 1. Det kan gi deg en fornyet følelse av lykke og følelsesmessig velvære.
 2. Det kan hjelpe deg med å overvinne ensomheten og tristheten som ofte føles etter et samlivsbrudd.
 3. Det kan hjelpe deg med å fokusere oppmerksomheten din på det nye forholdet og legge de negative følelsene fra forrige brudd bak deg.
 4. Det kan være en mulighet til å lære av feilene og problemene i det forrige forholdet.

Ulemper:

 1. Det kan være vanskelig å være følelsesmessig klar for et nytt forhold så kort tid etter et brudd.
 2. Det kan være uløste problemer knyttet til det gamle forholdet som påvirker det nye forholdet.
 3. Det fins en risiko for at det å gå inn i et nytt forhold kan bli en måte å fylle et følelsesmessig tomrom på, noe som kan føre til et  giftig forhold. 
 4. Det kan være vanskelig å etablere et solid grunnlag for et nytt forhold hvis du ikke har brukt tid på å komme over og bearbeide det forrige bruddet.

Du kan også lese: Hvordan gjenoppbygge tillitt i relasjoner.

kjæreste etter et samlivsbrudd

Hvorfor søker noen personer etter en ny kjæreste etter et samlivsbrudd? 

Det fins flere grunner til at noen mennesker søker etter en ny kjæreste etter samlivsbrudd: 

 1. Frykt for ensomhet: Etter et samlivsbrudd kan noen mennesker føle seg ensomme og trenger selskap av en annen person for å fylle det følelsesmessige tomrommet. 
 2. Søken etter bekreftelse: Noen mennesker kan føle at de trenger å være i et forhold for å føle seg verdsatt og satt pris på.
 3. Vanskeligheter med å håndtere tristhet og smerte: For noen mennesker kan smerten og tristheten som følge av et brudd være overveldende, og en ny kjæreste etter et samlivsbrudd er en måte å distansere seg fra disse følelsene på.
 4. Tro på “teorien om erstatning”: Noen mennesker tror at den beste måten å komme over en eks på er å finne en annen så fort som mulig.
 5. Unngå smerten ved å være singel: Noen ganger kan det være lettere å være i et forhold, selv om det ikke er et sunt forhold, enn det er å møte de følelsesmessige utfordringene ved å være singel.
 6. Følelsen av å ha kastet bort tid: Etter et samlivsbrudd kan noen føle at de har kastet bort tid i et kjedelig forhold  og ønsker å ta igjen den tiden i et nytt forhold.

Du kan også lese:  hvordan komme over eksen

Når kan man begynne å date igjen etter et brudd?

Å vite når man kan begynne å date igjen etter et brudd, kan være en sammensatt prosess, men her er noen tegn på at du er klar til å ta det steget:

 1. Aksept og helbredelse: Du har akseptert det forrige bruddet og har hatt tid til å bearbeide og helbrede følelsene dine knyttet til det forholdet.
 2. Selverkjennelse: Du kjenner deg selv godt nok til å forstå hva du ser etter i et forhold og hva du ikke er villig til å tolerere.
 3. Følelsesmessig trygghet: Du føler deg følelsesmessig stabil og selvsikker, og du leter ikke etter et nytt forhold som en måte å fylle et følelsesmessig tomrom på.
 4. Følelsesmessig frihet: Du føler deg ikke følelsesmessig knyttet til eksen din eller det forrige forholdet.
 5. Personlig stabilitet: Du har et stabilt og balansert privatliv, med aktiviteter og hobbyer du liker.
 6. Realistiske forventninger: Du har realistiske forventninger til hva du forventer av et nytt forhold, og du vet at et nytt forhold ikke automatisk vil løse alle problemene dine.
forhold etter samlivsbrudd

Råd for å bygge et nytt forhold etter samlivsbrudd

Hvis du har bestemt deg for å gå inn i et nytt forhold etter et nylig samlivsbrudd, skal vi gi deg noen råd for hvordan du kan bygge et sunt forhold. 

 1. Bruk god tid: Sørg for at du tar deg tid til å helbrede og bearbeide følelsene dine etter forrige brudd før du prøver å bygge et nytt forhold.
 2. Snakk om dine forventninger: Sørg for at du har en åpen og ærlig dialog med partneren din om hva du forventer av forholdet og hva du ikke er villig til å tåle.
 3. Sett grenser: Sørg for at du setter klare grenser i forholdet, og samtidig respekter grensene til partneren din.
 4. Lær av det forrige forholdet: Reflekter over feilene og problemene i det forrige forholdet og prøv å bruke dem i det nye forholdet for å unngå å repetere de samme feilene.
 5. Jobb med din egen lykke: Ikke gjør deg avhengig av partneren din for å være lykkelig, jobb med din egen lykke og nyt dine egne hobbyer og aktiviteter.
 6. Vis respekt: Respekter partneren din og hans/hennes personlige rom, og jobb med å bygge et forhold basert på tillit og gjensidig respekt.
 7. Oppretthold en åpen kommunikasjon: Oppretthold en åpen og ærlig kommunikasjon med partneren din, og jobb med å løse eventuelle problemer eller konflikter som oppstår på en konstruktiv måte.
 8. Vær tålmodig: Sørg for at du er tålmodig når dere bygger forholdet, og ikke forvent at alt blir perfekt med en gang. Sunne relasjoner krever både tid, krefter og tålmodighet å bygge opp.

Hvordan unngå å repetere gamle, negative mønster i et nytt forhold etter et nylig brudd. 

Det er flere strategier som kan hjelpe deg å unngå og gjenta negative mønstre i et nytt forhold etter brudd. Her skal jeg nevne noen:

 1. Reflekter over ditt tidligere forhold: Ta deg tid til å reflektere over ditt tidligere forhold og prøv å identifisere mønstrene som førte til bruddet. Tenk på hva du kunne ha gjort annerledes og hva du kan forbedre i fremtiden.
 2. Identifiser dine personlige mønstre: Bli bevisst din atferd og tankemønstre generelt, ikke bare i sammenheng med relasjoner. Identifiser mønstre som kan ha bidratt til negativ dynamikk i ditt tidligere forhold, og tenk på måter å endre disse mønstrene på.
 3. Lær av andres erfaringer: Snakk med venner og familie som har vært gjennom samlivsbrudd og lær av deres erfaringer. Du kan også se etter ressurser på nettet, for eksempel bøker og artikler, for å hjelpe deg å forstå og overvinne negative mønstre.
 4. Ta skritt for å helbrede: Hvis du føler deg følelsesmessig såret etter et brudd, er det viktig at du tar noen grep for å komme over dette før du starter et nytt forhold. Det kan bety å søke profesjonell hjelp, delta i aktiviteter du liker og tilbringe tid med støttende venner og familie.
 5. Vær oppmerksom på de røde flaggene: Lær deg å gjenkjenne røde flagg i et nytt forhold, for eksempel upassende oppførsel, respektløshet eller uærlighet. Hvis du legger merke til noen av disse tegnene på at han ikke elsker deg, er det viktig at du tar grep for å løse dem eller vurderer å avslutte forholdet før det blir til noe mer alvorlig.
Venner med fordeler er det perfekte stedet

Leter du etter et nytt forhold etter samlivsbrudd? Venner med fordeler er det perfekte stedet

Vi har allerede sagt at det er lurt å ta seg tid til å lege sine sår etter et brudd, men ingen har sagt at du ikke kan ha et uforpliktende forhold.

Og det er her Venner med fordeler kommer inn, – det første uforpliktende datingnettstedet i Norge.

Nettstedet vårt er laget for at du skal finne folk i nærheten av deg og som deler dine interesserer og smak.  Hvem vet, kanskje du finner din bedre halvdel på denne måten?

En ting er sikkert: statistisk sett er det et faktum at akkurat i dette øyeblikk er det folk som leter etter noen som deg.

Visste du at å registrere seg på Venner med fordeler er helt gratis? Ikke? Vel, nå vet du det. 

Summary
Søker du ny kjæreste etter samlivsbrudd
Article Name
Søker du ny kjæreste etter samlivsbrudd
Description
Søker du ny kjæreste etter samlivsbrudd? Da må du lese denne artikkelen slik at du unngår å repetere de samme feilene
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo