Garantert: Hvordan stoppe onani avhengighet

Written by Kjønn

onaniavhengighet

Onani er en sunn og normal praksis, selv om det fortsatt er et tabu. Det er det til tross for at det er en svært utbredt praksis å ha sex med seg selv, og det praktiseres av både menn og kvinner. Derfor, før vi vet hvordan vi kan stoppe onani avhengighet, må vi vite om vi er avhengige.

Avhengighet avhenger ikke av antall ganger om dagen du bestemmer deg for å onanere, men av problemene det forårsaker i livet ditt. Når det gjelder å ha sex med seg selv, ligner det på andre typer atferds avhengighet.

I ungdomsårene (eller enda tidligere) onanerer folk mer enn i voksen alder, og det betyr ikke at de er avhengige. Det betyr bare at de er inne i en oppdagelsesperiode.

Hva skjer når du oppdager en musikkgruppe du elsker? Du hører mye på den i begynnelsen; så mye at du ender opp med å bli skikkelig lei av den. Den begynner å kjede deg og du legger den til side, selv om du alltid kommer tilbake fra tid til annen.

Det er omtrent det samme med runking.

Spørsmålene er, hindrer det deg i å leve et normalt liv? Gir det deg mer lidelse enn nytelse?

Alt du trenger å vite om tvangsmessig onani lidelse

Overdreven onani, også kjent som tvangsmessig onani, eller som onani avhengighet, er motivert av den intense og gjentatte trangen til å tilfredsstille dette behovet ved å ha sex med seg selv. 

Det er mange måter å onanere på, det er en sunn og lystbetont handling, men i dette tilfellet blir det noe som er uavhengig av nytelse. Dermed gjør den som lider av dette, onani til noe automatisk for å roe sin angst.

tvangsmessig onani

Det er en psykisk lidelse som kan gi store konsekvenser både i det sosiale- og yrkesmessige livet. De som lider av tvangsmessig onani, kan nå det punktet hvor de ikke deltar på sosiale sammenkomster for å få mer tid til å ha sex med seg selv, eller å ta en pause i arbeidstiden bare for å dekke behovet på toalettet.

Det er vanlig at disse menneskene blir stemplet som dårlige eller perverse, når realiteten er at det er en hyperseksuell lidelse som trenger psykologisk behandling. I noen tilfeller kan du til og med trenge medisinsk hjelp for skader på penis eller vulva på grunn av overstimulering.

Er det ille å ha sex med seg selv? 

Svaret er enkelt. Ser du at det begynner å ryke der nede, må du stoppe. Neida, det er selvsagt en spøk. Når det gjelder spørsmålet om det er ille, er svaret nei. 

Det er folk som har stor sexlyst og liker å ha sex med seg selv veldig ofte, og det er ikke noe galt med det. Det er tusen trygge måter å ha sex med seg selv på. Problemet kommer når en person begynner å endre hensikten med handlingen, og samtidig øker frekvensen. Det vil si at personen blir avhengig av den stimulerende følelsen, som er kjent som en prosessavhengighet. I den forstand, er det veldig likt enhver annen avhengighet.

Personer med et tvangsmessig onaniproblem, som er en atferdsforstyrrelse, begynner å gjenta denne atferden for å lindre de negative effektene av fraværet: angst, nervøsitet, irritabilitet, hodepine, mangel på eller overdreven matlyst, søvnløshet og til og med skjelvinger.

I tillegg, for at det skal regnes som tvangsmessig onani, må det være en økning av atferden. Personen med denne lidelsen vil øke frekvensen av å ha sex med seg selv, samt ha en manglende evne til å kontrollere trangen. Denne funksjonshemmingen vil forårsake problemer med jobb eller ulike konflikter med partneren

Kort sagt: hvis onani bare tjener til å holde negative følelser som angst i sjakk og hindrer ytelsen i dagliglivet, onanerer du for mye.

sex med seg selv

Hvordan stoppe onani avhengighet

For å vite hvordan du kan stoppe avhengigheten av onani er det best at du oppsøker en spesialist. Det er ikke noe skammelig med det, snarere tvert imot. Men før du oppsøker en spesialist, må du først vite om du har et problem. 

Det vil du få hjelp til i denne artikkelen. 

Som angitt tidligere, hvis handlingen å ha sex med deg selv, så vel som behovet for å gjøre det, ikke forårsaker ubehag og ikke påvirker andre sfærer av livet – er det svært sannsynlig at denne lidelsen, som avhengighet av onani er, vil ende opp med å sabotere dine affektive forhold hvis du ikke gjør noe for å løse det, – uten at du behøver å søke behandling.

Onani er en atferd som er en del av seksualiteten og er fullstendig sunn. Men hvis det er forbundet med følelser av angst og mangel på impulskontroll, er det mest hensiktsmessige oppsøke en ekspert innen psykologi og sexterapi.

Hvis du tror at du har denne lidelsen og ønsker å gjøre noe på egen hånd, før du eventuelt oppsøker en terapeut, kan du prøve følgende:

Lag deg en tidsplan, først med kortsiktige mål. Unngå for eksempel å onanere hver “x” time (du bestemmer selv hvor mange). Øk deretter tiden gradvis til det går dager mellom onani og praksisen er mindre vanlig. 

Normalt sett vil denne vanen gradvis bli eliminert. Men psykologisk støtte er nødvendig for å håndtere de tilknyttede følelsene. Spesielt hvis disse etter at du har forsøkt på egen hånd, ikke reduseres eller til og med blir verre.

avhengigheten av onani

Venner Med Fordeler: Svaret på overdreven onani

Venner med fordeler er en datingside av voksne mennesker som ønsker å ha sex uten forpliktelser. Vil du stoppe livsstilen som presser deg til overdreven onani? Så i stedet for å ha sex med deg selv, ville det kanskje være en god idé at du heller finner jenter og begynner å ha sex med andre mennesker?

Hvis svaret er ja, er du heldig. Du har funnet Venner med fordeler og den er designet for nettopp det.

Hundretusenvis av menn og kvinner som er villige til å ha venner å knulle med, finne utro kvinner eller andre typer forhold.

Ser du etter et stabilt forhold? Ok, veldig bra. Vil du tilfredsstille fantasien din om å ha en trekant? Da er du på rett sted. Reiser du konstant og har ikke tid til å gå ut for å flørte? Hvem trenger det når de har Venner med fordeler?

Hva venter du på for å bli med? Det er fullstendig gratis

Summary
Garantert: Hvordan stoppe onaniavhengighet
Article Name
Garantert: Hvordan stoppe onaniavhengighet
Description
Er det vanskelig for deg å kontrollere trangen til å onanere? Lurer du på hvordan du kan stoppe onaniavhengighet? Vi gir deg løsningen
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo