Seksuell presentasjonsangst? Vi har løsningen!

Written by Kjønn

Seksuell angst

Har du møtt en bruker i Venner med Fordeler og i stedet for å være glad, er du nervøs for å ha sex på første date?  Det er helt normalt å være nervøs før man møter noen personlig, problemet kommer når denne nervøsiteten dominerer over gleden. Det er i slike øyeblikk at seksuell angst og redsel for sex dukker opp.

Hva er prestasjonsangst?

Seksuell prestasjonsangst er en variant av angst, og angst er en nyttig forsvarsmekanisme som hjernen bruker for å varsle kroppen om en fare, gjennom en symptomatologi som prøver å indikere for en person at denne situasjonen eller stimulansen representerer en risiko og bør holde seg borte fra den. 

Problemet for emosjonell helse oppstår når angst rammer personen i situasjoner som egentlig ikke utgjør en fare eller stor risiko, eller som opptrer med en slik hyppighet og intensitet at de ikke lar dem utvikle et normalt, lykkelig liv. 

Seksuell angst er noe som oppstår rundt samleie, enten før eller under disse, og lar ikke pasienten nyte sin seksualitet.

Hvordan påvirker seksuell angst livet til de som sliter med det?

Seksuell angst påvirker både sexliv, så vel som deres selvtillit og selvtillit hos personer som lider av dette. En som opplever dette problemet, liker ikke sin seksualitet. Han er redd for sex og i stedet for å oppsøke seksuelle relasjoner, unngår han dem.

Følgelig føler menn og kvinner tap av seksuell lyst, anorgasmi eller smøreproblemer, eller for å opprettholde en ereksjon, noe som forårsaker problemer under samleie og derfor gir ytterligere energi til denne angsten.

Denne typen angst vil i tillegg påvirke parforholdet, noe som kan føre til at partneren kan føle seg avvist hvis det ikke eksisterer en god kommunikasjon og støtte.

Seksuell prestasjonsangst

Symptomer på seksuell prestasjonsangst

Symptomer på seksuell prestasjonsangstogså kjent som seksuell angstlidelse – er som en god restaurantmeny. Veldig variert.

Den oppstår også oftere når man er i ferd med å bli kjent med en ny seksuell partner.

Du vil derfor i større eller mindre grad føle noen av disse symptomene:

 • Tachykardi
 • Problemer med å puste 
 • Svimmelhet
 • Ustabilitet
 • Skjelvinger
 • Munntørrhet
 • Vondt i magen
 • Kriblinger i kroppen
 • Følelse av å miste kontroll eller uvirkelighet
 • Cervikal spenning (spenning i livmorhalsen)

Disse symptomene oppstår vanligvis spesielt før, under og etter samleie. Symptomer kan også oppstå hos pasienten bare ved tanken på eller vurdering av å faktisk ha sex.

Årsaker til redsel for sex

Redsel for sex kan bli en mer eller mindre varig tilstand i pasientens liv, og på denne måten slå til hver gang personen møter en ny seksuell partner.

De viktigste årsakene til seksuell angst er derfor: 

 • Mangel på trygghet og tillit: fysiske komplekser spiller en svært viktig rolle. Folk som er misfornøyde med utseendet til kjønnsorganene  eller med kroppen generelt, har større sannsynlighet for å ha seksuell angst. Den er også forårsaket av frykt for ikke å oppfylle forventningene til partneren på det seksuelle planet eller for ikke å kunne nyte det, for eksempel å ikke kunne oppnå orgasme.
 • Seksuell dysfunksjon: å ha lidd av en eller annen seksuell dysfunksjon i tidligere forhold, som erektil dysfunksjon, mangel på smøring og smerter ved samleie, for tidlig utløsning, vaginisme eller anorgasmi, kan også forårsake denne angsten i nye møter.
 • Stress: det å oppleve en tid med bekymring og stress på noen områder av livet kan også utvikle seksuell angst.
 • Problemer i parforholdet: mangel på kommunikasjon eller tillit til den seksuelle partneren er de hyppigste problemene som forårsaker seksuell angst.
 • Emosjonelle problemer: Pasienter som befinner seg i en dårlig følelsesmessig tilstand, som for eksempel ikke vet hvordan de skal håndtere følelsene sine på en god måte, eller som har hatt et giftig forhold eller som ikke har fått en god seksualundervisning, kan presentere seksuell angst overfor en ny partner.
prestasjonsangst

Hvordan overvinne seksuell angst

La oss være ærlige, for å vite hvordan man kan overvinne seksuell prestasjonsangst er det beste å oppsøke en spesialist. En psykolog som spesialiserer seg i sexologi ville være den rette å oppsøke.

Vi skal imidlertid foreslå noen handlinger du selv kan gjøre.

 • Vær åpen overfor seksualpartneren din og fortsett å snakke om bekymringene som hindrer deg i å slippe deg løs når du har sex. På denne måten vil partneren din kunne forstå deg bedre og dere kan til og med finne løsninger sammen som tross alt vil forene dere enda mer.
 • Prøv å utvide intimiteten, det er mange måter å gjøre det på uten penetrering. Forspill er et godt eksempel på dette. Dere kan for eksempel gi hverandre massasje eller ta et varmt bad, kjærtegne hverandre og finne nye måter å føle på og fremprovosere følelser, uten å måtte komme til den seksuelle handlingen som stresser deg så veldig. Det er kort sagt mange sexleketøy som ikke behøver penetrering.
 • Tren. Det vil ikke bare føre til at du holder deg i form og føler deg bedre med kroppen din, men også gi mer energi og styrke til sex.
 • Distraher deg og søk ytre stimuli som hjelper deg å ikke fokusere så mye på selve seksualakten. Du kan for eksempel sette på musikk eller tenke på ting eller situasjoner som stimulerer deg. 
 • Hvis ingenting av dette fungerer, be om psykologisk hjelp, som vi har antydet ovenfor. Rådfør deg med en profesjonell som spesialiserer seg på seksuelle problemer som kan hjelpe deg å forstå redselen din og forstå hva som bekymrer deg eller forårsaker angst, samt å hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel med seksualiteten din.
seksuell angstlidelse

Hvordan du kan hjelpe hvis kjæresten din har seksuell prestasjonsangst

Det er en komplisert situasjon, men hvis kjæresten din er redd for sex, må din måte å handle på, fremfor alt være empatisk, kjærlig og forståelsesfull. Hvis du vil selvfølgelig. Hvis du er på en one-night stand og prøver å ha litt uforpliktende sex, er det nok å være høflig. Resten er bonus fra en omsorgsfull person.

Det viktigste av alt er kommunikasjon. Hvis dere kan snakke om problemet, kan dere også løse det.  Fjern steinen fra brystet og husk: 

Penetrasjon er prikken over i-en på sex-kaken. Den er god, men du har mye mer enn en glasur på tallerkenen.

Redd for sex? Kom over det med Venner med fordeler

Samfunnet vårt er voksent, med et åpent sinn og respektfullt. Det er derfor gode vibber råder. Har du seksuell angst? Det spiller ingen rolle, du kan snakke om det med hvem du vil før du drar på date. Dermed, når du har sex, er alt allerede snakket om og angsten din vil ha forsvunnet, i hvert fall i stor grad.

Har partneren din seksuell angst og gjør ingenting for å bedre det? Kanskje du burde ha en affære. Her dømmer vi ingen og blant de tusenvis av brukere fins det helt sikkert mennesker i samme situasjon som deg.

Uansett hva det er, så er det plass til deg hos Venner med fordeler. Bli med gratis i det største fellesskapet av mennesker som søker uforpliktende sex i landet, og se selv!

Summary
Seksuell angst? Bli kvitt den i dag!
Article Name
Seksuell angst? Bli kvitt den i dag!
Description
Vet du hva seksuell angst? Har du noen gang vært redd for sex? Det er noe som skjer oftere enn vi tror. Finn ut hvordan du kan overvinne det
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo