Avstandsforhold: Kan de virkelig fungere?

Written by Ragnar Andersen Tips for par

avstandsforhold

Jeg ble kjent med min partner gjennom en dating nettside. Jeg glemte å legge inn filter i søket mitt og begynte å snakke med ei jente fra Oslo. Vi ble forelsket. Avstandsforhold

Jeg er fra Stavanger. 

Vi gikk gjennom vanskelige perioder, men kjærligheten klarte å overvinne alle vanskeligheter.

Nå bor vi sammen og har to fantastiske barn.

Hvordan klarte vi det?

Hvordan få avstandsforhold til å fungere

I denne artikkelen vil vi gi deg svaret på det spørsmålet, men vi kan allerede røpe at det er mulig. Dette kan bekreftes av at slike forhold er stadig mer vanlige.

Vi er ikke lenger i en tid hvor alle må være fysisk nær hverandre for å kunne ha et forhold.

 Takket være ny teknologi, er det mulig å opprettholde et avstandsforhold med lite kontakt uten problemer. Imidlertid er det mange som er i tvil om disse relasjonene virkelig kan fungere eller ikke.

Vi skal se på fordelene og ulempene ved denne typen relasjoner og jeg skal gi deg ti råd om hvordan det kan fungere. 

Langdistanseforhold: Fordeler og ulemper

Selv om det kan virke som en løgn, fins det positive sider ved langdistanseforhold. 

 1. Gjenforeningen: et av de beste øyeblikkene i et langdistanseforhold er gjenforeningen. 

De dagene da dere endelig treffes igjen, ansikt til ansikt, etter så lang tid og er villige til å gjøre alt for aldri å bli separert igjen.

Den første klemmen, de første kyssene … er helt spesielle og umulige å gjenskape. Dette er de øyeblikkene du oppdager hvordan bli forelsket igjen og du bare vet at alle ofrene du har gjort så langt, er verdt det.

langdistanseforhold
 1. Du lærer å sette større pris på de små tingene: når det går lang tid uten at du ser partneren din, lærer du å verdsette de små tingene. Du lærer å nyte øyeblikkene dere tilbringer sammen og ikke ta dem for gitt.

Du er klar over at hvert eneste minutt teller.

 1. Forholdet bygger på andre ting i tillegg til den fysiske delen: Hvis forholdet ditt utelukkende er basert på den fysiske delen, vil det sannsynligvis ikke vare lenge.

Langdistanseforhold er basert på tillit, respekt og medvirkning. Hvis du ikke kan ha det, kan du like godt gi opp.

 1. Du lærer å kontrollere impulsene dine: når du er borte fra partneren din må du lære å kontrollere impulsene dine.

Du kan ikke handle på impuls eller gjøre ting uten å tenke gjennom dem, ellers kan det koste deg dyrt.

 1. Det gjør at du vokser som menneske: avstandsforhold er ikke alltid lett og krever mye innsats og dedikasjon.

Men får du det til å fungere, har du blitt en mer moden og selvsikker person.

Langdistanseforhold har åpenbart også sine ulemper. 

 1. Mangelen på intimitet: en av de største ulempene som mennesker i langdistanseforhold klager på, er mangelen på intimitet. Det er vanskelig å føle nærhet til noen når de er langt unna. Selv om du kan ha en videosamtale og sende tekstmeldinger hele dagen, er det ikke det samme som å være fysisk sammen.
 2. Mangelen på tid: Et annet problem knyttet til langdistanseforhold, er mangelen på tid. Ikke bare fordi dere ikke kan tilbringe mye tid sammen, men også fordi dere må få det til å gå opp med deres egne personlige og profesjonelle liv. 
vanskelig avstandsforhold
 1. Sjalusi kan være et problem: Den tredje ulempen forbundet med langdistanseforhold er at sjalusi kan være et problem. Det er vanskelig å ikke føle seg usikker når du er borte fra partneren din og ikke vet hva han eller hun gjør. Det kan fort være veldig lett å begynne å se tegn på at han ikke elsker deg.
 2. Kommunikasjon er avgjørende: En annen ulempe forbundet med langdistanseforhold er at kommunikasjon er avgjørende. Hvis dere ikke er gode til å kommunisere, er det sannsynligvis et av flere  tegn på dårlig forhold.
 3. Det er vanskelig å planlegge: Den siste ulempen forbundet med langdistanseforhold, er at det er vanskelig å legge planer. Ikke bare fordi dere aldri vet når dere kan treffe hverandre, men også fordi planene endres hele tiden.
 4. Du deler ikke hverdagene med partneren din: Det mest innlysende ulempen er at du ikke bruker tiden sammen med den personen du elsker, og det gjør vondt.

Hvordan få avstandsforhold til å fungere: ti råd

Selv om avstandsforhold kan være vanskelige, kan de også fungere hvis begge er villige til å forplikte seg og gjør det som trengs for å få det til å fungere.

1. Finn den beste tiden å kommunisere på 

I dag fins det dusinvis av måter å kunne oppnå umiddelbar kontakt på, til tross for lang avstand. Det betyr imidlertid ikke at det er enkelt å opprettholde en flytende samtale. Faktisk kan det være ganske vanskelig når det er så mange distraksjoner. Så, hvilken tid er den beste for å kommunisere uforstyrret? Finn den og etabler en fast rutine.

2. Sett grenser overfor andre mennesker

Når du er i et avstandsforhold, er det viktig å sette grenser overfor andre mennesker. Husk at din partner har prioritet over alle andre mennesker i livet ditt. 

Så hvis du er ute med venner eller på fest, forsikre deg om at partneren din vet det og er enig, og ikke føler seg utenfor.

avstandsforhold i voksen alder

3. Planlegg aktiviteter sammen

En av de beste måtene å opprettholde et langdistanseforhold på, er å planlegge aktiviteter sammen. Hvis dere begge er interessert i det samme, kan dere gjøre ting sammen selv om dere er langt fra hverandre.

Du kan for eksempel se den samme filmen eller TV-serien samtidig, lese den samme boken eller spille det samme videospillet.

4. Overraskelser

Overraskelser er viktig i langdistanseforhold og kan få partneren din til å føle seg spesiell og elsket. Du trenger ikke bruke mye penger, men hvis du planlegger en hyggelig overraskelse fra tid til annen, vil forholdet ditt garantert bli bedre.

5. Legg planer for fremtiden

En av de beste måtene å få et avstandsforhold til å fungere på, er å ha planer for fremtiden. Ikke bare snakk om fremtiden deres, men lag også konkrete planer.

Hvis du for eksempel vet at partneren skal ha fri om noen måneder, hvorfor ikke planlegge en ferie sammen? Eller hvis du har fri en helg, hvorfor ikke planlegge å besøke henne/han?

Å ha noe å se frem til, og et tidsperspektiv, vil kunne hjelpe dere i deres nåværende situasjon. Det vil si å vite at det vanskelige avstandsforholdet har en slutt og at dere en dag kan være sammen igjen.

6. Vær forståelsesfull

Et avstandsforhold kan være veldig vanskelig, og begge partene må vise forståelse. Hvis partneren din går gjennom en vanskelig tid eller jobber mye, ikke bli sint på han/henne. Prøv heller å være forståelsesfull og hjelpe han/henne gjennom den vanskelige tiden. 

oppstår problemer 

7. Godta at det oppstår problemer 

I alle forhold oppstår det problemer, og langdistanseforhold er intet unntak. Det er viktig å akseptere at det vil være problemer fra tid til annen og ikke la disse problemene ødelegge forholdet deres. Du lurer kanskje til og med på   hvordan få ham til å bli forelsket igjen. Ikke bekymre deg, det er normalt å være i tvil innimellom.

8. Stol på partneren din

Tillit er veldig viktig i alle forhold, men spesielt i langdistanseforhold. Du må stole på partneren din, selv om du ikke er sikker på hva han/hun gjør til enhver tid. Hvis du ikke stoler på partneren din, har du sannsynligvis problemer med å opprettholde forholdet.

Du kan også lese:  hvordan bygge tillit i et forhold

9. Ikke bli besatt

I et avstandsforhold er det lett å bli besatt av partneren din og av “hva gjør han/hun nå?”. Det er viktig å ikke bli besatt, fordi det kan føre til at du distanserer deg fra partneren din i stedet for å komme nærmere ham/henne. Besettelse er hovedingrediensen i giftige forhold. 

10. Nyt tiden dere har sammen.

Når du er i et vanskelig avstandsforhold, er det viktig å utnytte den tiden dere er sammen. Det betyr, at når du er sammen med partneren din, sørg for at du nyter øyeblikket, og ikke la bekymringer ødelegge dagen. 

Et avstandsforhold i voksen alder er mulig 

Avstandsforhold i voksen alder kan være vanskelig, men hvis begge partene er innstilt på å få det til å fungere, er det absolutt mulig. Du må bare være forsiktig så du ikke blir besatt og at du stoler på partneren din.

Det er også viktig å få mest mulig ut av tiden dere tilbringer sammen og nyte øyeblikket.Hvis du følger disse rådene, vil ditt langdistanseforhold helt sikkert fungere!

Summary
Avstandsforhold: Kan de virkelig fungere?
Article Name
Avstandsforhold: Kan de virkelig fungere?
Description
Hvordan overleve avstandsforhold? Hvis du er i den situasjonen, bør du lese rådene i denne artikkelen
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo