Er du uten sexlyst? Få den tilbake ved hjelp av disse praktiske rådene

Written by Ragnar Andersen Kjønn

Hvordan få tilbake manglende sexlyst

Sexlyst er toppen av kaka i et hvilket som helst parforhold. Hvis denne toppen forsvinner, fins det fortsatt en kake, men den vil ikke være så smakfull. Hvordan få tilbake manglende sexlyst?

Hvis du oppdager manglende sexlyst, så ta det med ro, det er helt normalt en eller annen gang i løpet av livet til alle mennesker. Også i parforhold, spesielt hvis dere har levd sammen i mange år. 

Det er likevel viktig at du oppdager den og er oppmerksom på problemet for å kunne være i stand til å løse det. Det som er sikkert, er at manglende sexlyst ikke har noe å gjøre med en dysfunksjon i din evne til ereksjon. Det er to forskjellige problemer, siden du kan ha høy libido uten å være i stand til å få ereksjon. Og selv om det er sjeldnere, kan du få ereksjon uten å være opphisset.

Nedsatt sexlyst hos menn

Nedsatt sexlyst hos menn kan være forårsaket av én faktor, men som oftest er det flere ulike faktorer som spiller inn på hver sin måte. Noen av de vanligste årsakene er et lavt nivå av testosteron, medikamenter, depresjon, kronisk sykdom og stress. Nedsatt sexlyst kan utvikles enten på grunn av medisinske, psykologiske eller emosjonelle årsaker. 

Lavt testosteron

Testosteron er det viktigste kjønnshormonet hos menn. Det er ansvarlig for typiske mannlige egenskaper, som ansiktshår og kroppsmuskler. Dette hormonet hjelper også med å opprettholde seksuell lyst og sædproduksjon.

Testosteronnivåene når topp i ungdomsårene og i tidlig voksen alder, og synker når du blir eldre, omtrent 1% til 2% per år fra 30-årene.

Behandling for å lindre effekten av lavt testosteron består i å tilføre dette hormonet for å nå normale nivåer i henhold til pasientens alder.

Hvordan øke libido

Manglende sexlyst hos menn på forårsaket av depresjon

Depresjon og manglende sexlyst hos menn kan gå hånd i hånd. Ikke bare kan depresjon føre til nedsatt sexlyst, det kan også være en konsekvens, noe som gjør en vanskelig situasjon verre. Selv om psykoterapi effektivt kan behandle depresjon, kan noen antidepressive forverre problemet i stedet for å forbedre det.

Hvis du for tiden tar et antidepressivt middel og opplever nedsatt sexlyst, kan du kanskje snakke med legen din om muligheten for å redusere dosen.

Mistet sexlyst på grunn av kronisk sykdom

Høye nivåer av smerte og tretthet forårsaket av endel kroniske sykdommer kan føre til manglende sexlyst. Dette kan særlig være tilfelle for følgende kroniske sykdommer og tilstander:

  • Artritt
  • Kreft
  • ME
  • Diabetes
  • Fibromyalgi
  • Hjertesykdom
  • Nyresykdom

Når det gjelder kroniske sykdommer og tap av seksuell funksjon, er det sjelden en klar linje mellom årsak og behandling. For det første er kroniske sykdommer forbundet med økt risiko for depresjon. På den annen side kan det direkte forstyrre de sentrale, hormonelle, nevrologiske eller vaskulære funksjonene til den mannlige kjønnsdriften.

I tillegg kan medisiner som brukes til å behandle kronisk sykdom (som cellegift eller kardiovaskulære legemidler) direkte påvirke den mannlige libido.

Mistet sexlyst på grunn av stress og søvnproblemer 

Stress utløser produksjonen av kortisol, et hormon som fungerer som et innebygd alarmsystem i kroppen.

Kortisol forårsaker ikke bare innsnevring av blodårene, noe som bidrar til erektil dysfunksjon, men det kan også forårsake et kraftig fall i testosteron. Alt dette bidrar til manglende sexlyst.

Stress er også knyttet til søvnløshet og andre søvnavvik, noe som kan øke tretthet og derfor gi manglende sexlyst.

Det er bevis for at forhøyede kortisolnivåer kan øke risikoen for obstruktiv søvnapné (OSA), en tilstand assosiert med en reduksjon i testosteron på dagtid med 10-15%.

Behandlingen kan omfatte teknikker for stresshåndtering og bruk av positivt luftveistrykk.

Hvis stress er forbundet med en angstlidelse, kan det være nødvendig med medisiner. Men vær forsiktig, fordi noen medisiner mot angst (som benzodiazepiner) kan redusere libido enda mer.

øke sexlysten

Usunne og / eller giftige vaner

Det er flere livsstilsfaktorer som kan bidra betydelig til lav libido hos menn. Dette har en tendens til letter å øke ved å endre eller stoppe visse typer atferd som å konsumere alkohol, tobakk og andre stoffer eller et stillesittende liv ledsaget av et dårlig kosthold.

Hvordan kan jeg få tilbake min tapte sexlyst om jeg er kvinne

For å  øke seksuell lyst hos en kvinne , må kvinnen først vite hvorfor hun har en manglende sexlyst. Det fins mange grunner til at manglende sexlyst dukker opp hos kvinner. Graviditet, amming og overgangsalder kan påvirke hormonene dine. Stress, sykdom, medisiner og problemer i forholdet til en partner kan også forstyrre seksuell lyst på samme måte som det gjør hos menn.

For å avhjelpe mangelen på seksuell lyst hos kvinner er det flere ting som kan gjøres.

Det første er å utelukke at det dreier som et medisinsk problem, for i så fall, må du søke profesjonell hjelp. Til og med for å utelukke at det er et medisinsk problem, er det tilrådelig å gå til en.

Nummer to er å ha en god kommunikasjon med partneren din. Kanskje det er på tide å begynne og snakke om rutinen og hva som kan gjøres for å komme ut av den. Det fins seksuelle spill for dette formålet som er veldig effektive, men hvis du ikke har tillit til å foreslå dem for partneren din, har du sannsynligvis et mer alvorlig problem enn mangel på libido.

Hvis du ikke kan kommunisere med partneren din, hvorfor fortsette forholdet med ham eller henne? Kanskje du bør vurdere å bryte forholdet. Hvis du ikke kan kommuniserer godt, kan det hende at du er i et giftig forhold. 

Problemet er for øvrig gjensidig. Hvis partneren din ikke har tillit til å fortelle deg at han har typiske seksuelle fantasier om kvinner mister han muligheten til å kunne realisere dem sammen med deg.

Hvordan oppleve økt sexlyst uavhengig av kjønn.

Så langt har artikkelen forsøkt å forklare nøklene til seksuell lyst på en aseptisk, vitenskapelig måte, for å si det sånn.

La oss nå bruke sunn fornuft.

avtagende libido

1. Ikke unnlate å ta vare på deg selv

Hvis du ikke steller deg, hvis du ikke pynter deg hver dag, hvis du forsømmer hygienen din, hvis du kort sagt gir opp, vil din libido synke umiddelbart. Du sender ut signaler, både til dine omgivelser og til deg selv, at du ikke er interessert i å ha seksuelle relasjoner. Hvorfor ønsker du å øke sexlysten din da?

2. Du må like deg selv, i det minste fysisk

Fysisk tiltrekning er viktig for å stimulere din libido. Hvis det ikke eksisterer, er det i det minste på kort sikt umulig å merke en økning i din seksuelle lyst.

3. Hun eller han må stimulere deg intellektuelt, i det minste på litt lengre sikt

En person som du bare liker på grunn av fysisk utseende, vil øke din libido et visst antall ganger og deretter redusere den. Det er livets lov.

4. Ikke gjør sex til en forpliktelse

Det fins ikke noe mindre opphissende enn å gjøre noe ut fra en forpliktelse. Som å ligge med noen du ikke har lyst til. Problemet er hvis du aldri har lyst. 

For noen par er ikke sex like viktig. Hvert par er forskjellige, og det som passer bra for ett par, trenger ikke å være bra for et annet.

Så hvis du kvitter deg med tanken om at du er forpliktet til å gjøre det, vil du snart oppdage at du får lyst til å gjøre det mer. 

5. Prøv naturlige midler – som afrodisiakum matvarer – før du søker til medikamenter

Det er mange ting du kan gjøre for å øke din libido, enten du er mann eller kvinne, for eksempel å ha et sunt og balansert kosthold.

Innenfor disse kategoriene er det mange afrodisiakum-matvarer som kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen i sengen og få økt sexlyst. 

Vennermedfordeler: den eneste datingsiden for å øke sexlysten

Vi kan garantere det, fordi hvis du først har logget det inn på siden vår, er vi sikre på at det er for en grunn. 

En klype nysgjerrighet er alt du trenger for at mange liberale mennesker, som vet hva de vil, skal starte en samtale med deg med en hensikt å ha en natt med sex uten forpliktelser. Hvis det ikke øker sexlysten din, vet jeg ikke hva som kan gjøre det.

Folk i nærheten av deg, akkurat nå, det fins tusenvis av menn og kvinner som på få minutter finner det du leter etter, og kanskje har lett etter veldig lenge. 

Tror du ikke på meg? Vel, det er helt gratis, så hvorfor ikke sjekke det ut? 

Summary
Hvordan få tilbake manglende sexlyst
Article Name
Hvordan få tilbake manglende sexlyst
Description
Har du lagt merke til en mistenkelig manglende sexlyst? Har du lagt merke til nedsatt sexlyst hos din partner? Hvordan få tilbake manglende sexlyst
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo