Dating i Skien

Written by Ragnar Andersen By

date i Skien

Skien er en by som ligger på Østlandet i Telemark fylke. Den har en cirka 53 000 innbyggere, og er den nest største byen i Telemark, nest etter Porsgrunn. 

Historisk sett var Skien en viktig by i Sør-Norge. Den ble grunnlagt på 900-tallet og ble et viktig handels- og håndverkssenter.

På Kalmarunionens tid (1397-1523) var Skien en av Norges storbyer, like viktig i sin samtid som Oslo eller Bergen er i dag. I dag er Skien en industri- og handelsby.

Den har en mangfoldig industri, inkludert papir, møbler, kjemiske produkter og matproduksjon.

Skien er også et senter for viktige tjenester, med et stort antall tele- og konsulentselskaper.

Men vi er ikke her for å kjede deg med slik informasjon, men for å forklare hva du skal gjøre hvis du har en date i Skien.

Dating i Skien: Den perfekte byen for å møte jenter

Det er mange aktiviteter som dere kan gjøre som par i Skien. La oss se på noen av dem.

1. Dra på Henrik Ibsen-museet.

Dette er et museum dedikert til den norske dramatikeren og poeten Henrik Ibsen. Det ble grunnlagt i 1970, og ligger i huset hvor Ibsen ble født, i Skien.

Museet rommer en samling av Ibsens personlige eiendeler, som manuskripter, utgaver av verkene hans og gjenstander fra hans tid. Museet ligger i Venstøp, fem kilometer nord for Skien.

Både museet og områdene rundt, er perfekt å oppleve som par på en date i Skien.

2. En tur på Telemarkskanalen med en historisk kanalbåt.

Telemarkskanalen, er en kanal som snor seg i skoglandskapet og fjellene i regionen med det samme navnet. Å ta en kanalbåttur sammen med partneren din når du er på date i Skien, kan være veldig romantisk. Du kan kjøpe billetter ved å ringe dette telefonnummeret: +47 409 20 000 

3. Besøk toppen av Brekkeparken som ligger rett utenfor sentrum av byen. 

Her forvandles Skien til et friluftsmuseum med historiske bygninger, som kommer fra hele Telemark fylke. Museet inkluderer våningshus, møller og verksteder fra 1600- til tidlig på 1900-tallet som kan beskues fra innsiden slik att du får et inntrykk av tidligere tiders enkle levekår.

dating skien

4. Ta en tur til Skien Fritidspark.

Skien Fritidspark åpnet i 2008 og er en gigantisk fritidspark som har aktiviteter for folk i alle aldre, til alle årstider. Det er så mange ting du kan gjøre på en date i Skien med jenta di, – alt fra å spille minigolf til å dra på piknik i solen – det er vanskelig å nevne dem alle sammen.

Fra november til mars er det en utendørs skøytebane og, avhengig av snømengden, også en ski- og snowboardbakke.

5. En ettermiddag på Ibsenhuset kultursenter.

Dette senteret inneholder et bredt utvalg av kulturelle aktiviteter, som teater, dans, musikk, utstillinger og konferanser. Det ligger i Lundegata 6. 

6. Utforsk øyene i Langesundsfjorden.

En kort kjøretur fra Skien finner du Langesundsfjorden med mange små øyer. Her kan dere tilbringe dagen med øyhopping fra øy til øy, spise på koselige restauranter, sykle gjennom enger og skoger og bade i naturlige bassenger.

Kan du tenke deg en bedre dag på date i Skien med en venn med fordeler 

7. Mersmak festivalen i Skien.

Mersmak festivalen i Skien er en matfestival som arrangeres årlig i byen. Denne festivalen har som mål å fremme lokal gastronomi og tilby besøkende en unik gastronomisk opplevelse. 

På Mersmak festivalen i Skien kan du prøve typiske retter fra Telemarksregionen, som Telemarks-ost, grillet fisk og rødbetekake. 

På festivalen kan du også delta på matlagingskurs, foredrag om gastronomi og prøvesmaking.

Hvis du er på date i Skien sammen med partneren din i dette området den siste helgen i august, kan du ikke gå glipp av denne frilufts festivalen.

I tillegg er det perfekt for en første date! 

8. Utflukt til Gjerpen kirke. 

Like ved Børsesjø i Skien ligger en av de eldste kirkene i Norge. Den ble fullført i 1153, bare et århundre etter den formelle innføringen av kristendommen i landet.

Bortsett fra den vakre kirkebygningen, fortjener kirkegården, som omgir kirken og områdene rundt, en egen omtale, for denne er om mulig enda vakrere.

museet DuVerden i Porsgrunn

9. Besøk museet DuVerden i Porsgrunn.

Fem kilometer lenger sør for Skien, finner du den lille byen Porsgrunn. Her finner du sjøfartsmuseet og vitensenteret DuVerden, som ligger i en asymmetrisk bygning ved elvebredden. 

Museet har en samling av gjenstander fra vikingtiden. Det er også en del som er dedikert til byens historie, samt en utstilling av samtidskunst.

Her finner dere også en kafé, gavebutikk og til og med et planetarium. 

Det er et perfekt sted å besøke sammen med partneren din når du er på date i Skien. 

Dating i Skien: nyt den fantastiske gastronomien

Det nest beste man kan gjøre som par når man skal på date i Skien er å teste ut byens gastronomi. Maten i området er ganske variert ettersom den har påvirkning fra ulike kulturer.

Den typiske maten i regionen inkluderer retter som “pinnekjøtt” (kokt og grillet lam), “lutefisk” og “smørbrød” (brød med ulike pålegg)

Det finnes også internasjonale restauranter i byen. 

1. Gamle Skien Restaurant, Langbrygga 5a, Skien 3724 

Restauranten ligger i en vakker gammel trebygning fra 1800-tallet. Menyen er basert på tradisjonelle norske retter, med fokus på ferske, lokale råvarer..

2. Jacob & Gabriel. Bruene 1, Skien 3724 

Det er en av de eldste restaurantene i Norge. Den har spesialisert seg på tradisjonell norsk mat og har en meny som inneholder retter som kjøttboller, fiskesuppe og svinesteik.

Jacob & Gabriel har blitt tildelt en Michelin-stjerne i Michelin Guiden for Nordiske Land siden 2016, noe som rettferdiggjør de høye prisene. 

Enhver romantisk date i Skien vil være en stor suksess i denne restauranten, det kan jeg garanterer deg.

3. Strøm Mat & Bar en Nedre Hjellegate 11, Skien 3724

Det er en moderne restaurant med en uformell atmosfære hvor dere kan nyte et godt måltid, eller bare en kopp kaffe. Restauranten ligger i et vakkert, nyoppusset lokale med store vinduer og en hyggelig atmosfære. Prisene er rimelige, så det er perfekt for dating for unge mennesker.

perfekte dagen for par i Skien

Den perfekte dagen for par i Skien

Den perfekte dagen på date i Skien kan starte med en deilig frokost med frisk frukt, yoghurt og croissanter på Candys iskremkafé, Telemarksgata 12, 3724 Skien.

Til lunsj kan du ta en piknik med brød fra den lokale bakeren med ost og skinke i en av de mange byparkene.

På ettermiddagen vil et besøk i kultursenteret Ibsenhuset på jakt etter en god teaterforestilling eller en kultfilm, garantert være et godt alternativ.  Ibsenhuset ligger i Lundegata 6

På vei tilbake kan dere nyte en god middag med tradisjonell norsk mat, som reinsdyrs-gryte og laks i noen av de nevnte restaurantene.

Som avslutning på dagen, vil det være flott å ta en tur langs elva for å nyte utsikten over den sjarmerende byen Skien.

Om det blir et kyss, er opp til deg.  

Venner med Fordeler: Finn din date i Skien i dag

Venner med Fordeler er en dating nettside som brukes for å få kontakt med folk i en hvilken som helst by i Norge som ønsker uforpliktende sex eller et kortvarig forhold uten forpliktelser, selv om det også virker for deg som er ute etter andre typer forhold. 

Det fins mange grunner for at det å bli med i Venner med Fordeler er en god idé 

Her er noen av de viktigste: 

  • Du kan registrere deg gratis på den beste nettsiden for dating i Norge
  • Det er millioner av mennesker som er registrert, noe som betyr at det er en stor mengde med mulige partnere å velge mellom. 
  • Det er enkelt å bruke og har en intuitiv utforming. 
  • Tilbyr en lang rekke funksjoner, som å snakke med jenter og gutter via chat, meldinger osv., som lar folk kommunisere enkelt og effektivt. 
  • Det er trygt. Alle profiler gjennomgås manuelt for å sikre at de overholder reglene for bruk av siden. I tillegg er alle data beskyttet av ulike krypteringsprotokoller.

Har vi forresten sagt at det å registrere seg i Venner med fordeler er helt gratis? 

Bli med og test det ut! 

Summary
Date i Skien
Article Name
Date i Skien
Description
For å lykkes med å flørte med kvinner i Skien trenger du bare to ting: din holdning og råd fra Vennermedfordeler. Oppdag hvordan du kan ha en date i Skien
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo