Lær hvordan du ikke føler deg ensom i et parforhold ved hjelp av disse praktiske rådene

Written by Ragnar Andersen Tips for par

Hvordan slutte å føle seg ensom

Ensomhet i et parforhold er et utbredt problem. Dette til tross for verden i dag har bedre kommunikasjonsmuligheter enn noen gang. Familie, venner og par som befinner seg hundrevis av mil unna hverandre, og til og med tusenvis, kan bare ta et fly og være fremme i tide til middag.

I de store byene i verden, lever det millioner av mennesker fra ulike land og kulturer sammen hver eneste dag. 

Det er som om tid og sted har mistet sin betydning, her hvor alle typer mennesker, og sammen med dem, deres tanker, redsler og verdier, nærmer seg hverandre. For å nevne noe. 

Mange mennesker føler seg likevel ensom. 

Hva betyr det å føle seg ensom? 

Bare for å gjøre det klart til å begynne med, å føle seg ensom er ikke det samme som å være alene. Du kan være på en paradisøy med en papegøye som eneste selskap, uten at du føler deg ensom og du kan nettopp ha ankommet en stor by  som er en av de tettest befolkede byene i verden, og samtidig føle deg mer ensom enn om du var alene på en paradisøy, som i det første tilfellet. 

Følelsen av ensomhet er mer en følelse av å bli misforstått, være frakoblet, eller en følelse av at ingen forstår deg.  

Så hvordan kan noen føle seg alene i et forhold eller når man er omgitt av folk? 

Det å føle seg ensom dukker som oftest opp litt etter litt, og det er mange faktorer som påvirker hva som utløser den følelsen og intensiteten av den.

Det kan hende at du ikke har tatt vare på dine venner  til fordel for en jobb som nærmest fortærer deg. >Kan hende du har trukket deg tilbake fra hele familien din på grunn av en diskusjon med en av familiemedlemmene eller kanskje du sliter med en sykelig sjenerthet som gjør at du alltid trekker deg unna andre mennesker.    

Å føle seg alene i forholdet 

Av alle former for ensomhet, er nok den verste av dem alle det å føle seg ensom i et parforhold. Det kan være veldig vanskelig å se hvordan følelsesmessig avstand vokser, der det tidligere var gjensidighet, 

Fordi det er veldig vanskelig å se hvordan følelsesmessig avstand reises på stedet der før det var gjensidighet, fortrolighet, respekt, hengivenhet og samarbeid.

Det verste er at det kan virke som at denne situasjonen er noe som utvikler seg over tid på en måte som det er vanskelig å oppdage. Det kan være ting som at dere glemmer viktige detaljer, lar dere rive med i den daglige rutinen og ikke har lyst til å gjøre noe sammen.

Når var sist du hadde lyst til å skrive et kjærlighetsbrev til din partner? Når gjorde du noe for henne som hun ikke hadde forventet? Hadde dere den siste samtalen om hvordan dere har det i forholdet og kvaliteten av det?

Alle disse spørsmålene trenger svar på hvordan du kan forebygge ensomhet i parforholdet, som selv om det tar tid, er mulig å reparere

Det er enda vanskeligere når du spør deg selv Hvorfor har jeg ikke en kjæreste?  dagen etter at hun har gått sin vei.

ensomhet i parforhold

Hvordan slutte å føle seg ensom h2

1. Ikke ta på deg skylden på noen som helst måte 

Skyldfølelse hjelper overhodet ikke for noe annet enn å få deg til å føle deg enda verre. Virkeligheten er at den følelsen av ensomhet som du kjenner på har flere grunner. 

En hel mengde grunner som du har måttet gjennomgå i livet ditt er bakgrunnen for at dette skjer deg akkurat nå. 

Og mesteparten er utenfor din kontroll, så det er ikke din skyld. 

2. Finn glede hos firbente venner

Som hos kjæledyr, for eksempel. 

Kanskje det mest effektive av alle er en hund. Hunder er, på grunn av sin allsidighet og sine egenskaper, en fantastisk motgift mot ensomhet.

Det er de mest kjærlige og trofaste kjæledyrene av dem alle i dyrenes rike. Kanskje det aller viktigste er at de aldri dømmer deg. 

Om du ikke vil så trenger du ikke å ta ansvar for et levende vesen for å lindre ensomheten din. 

Kino og litteratur kan også være stor trøst.

3. Hva kan du gjøre for å unngå ensomhet? Ta kontakt med en venn om du har mulighet

Ok, noen ganger kan det være vanskelig å bryte den onde sirkelen av å ikke ringe fordi det har gått for lang tid siden sist, men hvis du kjenner noen som alltid støtter deg eller bare får deg til å le, så ta kontakt. 

Det spiller ingen rolle hvor lang tid det har gått.  

Noen ganger kan en kort e-post få deg til å slutte og kjenne på frykten for å være alene, eller rettere sagt, tristheten og ensomheten som kommer når du ikke har noen å dele livet ditt med.

4. Finn på noe kreativt, det er helt greit om det er noe enkelt

Du trenger ikke å skrive en guddommelig komedie eller komponere en symfoni, men gjør noe som du aldri har gjort før og nyt prosessen.

Det kan være DIY, matlaging, eller hva som helst annet. Som om du vil farge en billedbok for barn.

Det viktigste er transformasjon. At noe endres. 

At du ser at du også kan.

Føler meg ensom

5. Frivillig

For det første fordi det å hjelpe andre får deg til å slutte å fokusere oppmerksomheten din på deg selv, og for det andre fordi det å hjelpe andre innebærer å forholde seg til andre.

Å hjelpe mennesker som trenger det, vil bidra til at du blir kjent med en følelse som det er nesten umulig for de som er ufrivillig ensomme å føle på, nemlig takknemlighet.

Takknemlighet overfor deg fra den som mottar hjelpen og takknemligheten du føler for å ha vært i stand til å hjelpe noen.

6.  Kjenner du noen som er i samme situasjon som deg? Hjelp han eller henne ut av ensomheten

Hvis du kjenner noen som føler seg ensom kan du kanskje sende dem en oppmuntrende melding eller du kunne forsøke å møte ham eller henne. 

Bare det å ta kontakt og ha en samtale vil lette på følelsen av ensomhet hos begge parter.

7.  Visualiser et sted hvor du ønsker å være, og prøv å føl deg glad for de som er der

Det kan virke litt tåpelig, men det fungerer som oftest. Visualiseringsteknikker har blitt brukt innen psykologi helt siden psykologiens opprinnelse.

Og det har lenge vært kjent at det å føle seg lykkelig for andre vil også gjøre deg lykkelig.

Prøv deg på denne øvelsen, selv om det er for korte perioder, og du vil oppleve hvordan den får deg til å føle mer glede og mindre ensomhet.  

8. Behandle ensomheten som en gammel venn som kommer på besøk (til tross for at den ikke har mottatt noen invitasjon) 

Eller det som er det samme, ikke motsett deg negative følelser. Ikke kjemp imot. Det er bedre å bare la deg flyte med. Det beste er å si til den: “Ok, du er her, du er velkommen, men vit at jeg kun vil la deg være her for en kort stund, etterpå må du dra til et annet sted».

Tro meg, det er en veldig effektiv måte å komme over frykten for å være alene.  

9. Husk at livet ikke alltid morsomt og i morgen er det en ny dag

Ingen slipper unna det hele tiden, og la oss innse det, livet er ikke alltid morsomt. Dette gjelder for alle. Poenget er at ensomhet er et av de ubehagelige øyeblikkene i livet ditt. Sånn er det bare. Med ordene til Rainer Maria Rilke, “Ingen følelse varer evig”, så det å føle seg ensom trenger ikke å være unntaket.

Hvis du kan klarer å ha tålmodighet med ensomheten din, er sjansen stor for at den vil ha lettet litt allerede i morgen. Dagen etter det igjen vil det sannsynligvis ha avtatt enda mer. Alle følelser er flyktige. De oppstår, og de forsvinner.  

frykt for å være alene

10. Hvordan slutte å føle seg ensom? Bruk internett for å være sosial

Verden er full av ensomme mennesker som ønsker å snakke med andre ensomme mennesker. Internett er løsningen.  Jeg snakker ikke om at du skal starte med å  flørte med jenter  og gutter allerede den første dagen. Det jeg mener er at med sosiale medier kan du gjøre underverker når det gjelder å møte nye mennesker. 

Vennermedfordeler: Det beste nettstedet for treff for å komme over frykten for å være alene

Hvis du føler deg ensom er det fordi du enda ikke har blitt kjent med Vennermedfordeler. Jeg kommer ikke på noen annen forklaring.  Vi snakker om en økt trafikk pr måned på åtti tusen ulike personer   som leter etter alt mulig. Alt fra tilfeldig sex, til trekant, på leting etter en fast partner, eller rett og slett bare vennskap. 

Noen ganger er det noen som leter etter litt cybersex. Å bli med i Vennermedfordeler er fullstendig gratis.  

Og du? Hva leter du etter? 

Summary
Hvordan slutte å føle seg ensom? Noen enkle råd
Article Name
Hvordan slutte å føle seg ensom? Noen enkle råd
Description
Er du omgitt av folk, men som til tross for det fortsatt føler deg ensom? Er det vanskelig for deg å bli kjent med nye folk? Få nye venner? Vi har løsningen
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo