Hvordan vite at du er forelsket? Vi gir deg noen tips

Written by Ragnar Andersen Tips for flørting

Hvordan vet du om du er forelsket

Har du lyst å lære hvordan du kan vite om du er forelsket? Først og fremst vil jeg si at jeg forstår at kjærlighet er en av de mest sammensatte, affektive erfaringene man kan ha. Det er ikke alltid like lett å forstå signalene som forteller deg om du er forelsket. Mange ganger blir behovet for å knytte seg til noen, å ha intimitet, lidenskap og sex forvekslet med noe annet.

Ikke bekymre deg, her i Venner Med Fordeler, vil vi forklare deg signalene slik at du vet om det du føler for den personen du liker går lenger enn bare hengivenhet, og om det egentlig kan kalles kjærlighet. 

Når vet du om du er forelsket?

“Forelskelse er et forbigående stadium hvor en person føler seg enormt tiltrukket av en annen person. Mens det å virkelig elske noen går mye dypere enn den emosjonen som forelskelse er.» 

Paul Hudson, filosof, forfatter og forretningsmann 

Et språk virker ikke kun for å kommunisere, det virker også for å forme tanker. Våre tanker består av ord. Kjærlighet er en av ordene som de ter vanskelig å definere, på samme måte som mange andre viktige ord. Som frihet. Hvordan vet du at du er forelsket? Ikke føl deg ille fordi du ikke vet hva i helvete det er du føler. 

Konseptuelt handler kjærlighet om en følelsesmessig endring forårsaket av en intens og ukontrollerbar følelse. Når vi er i nærvær av personen som tiltrekker oss, føler vi en følelse av glede, av velvære, til og med kan det forårsake en rask hjerterytme og noen ganger mye nervøsitet.

Den gjengjeldte forelskelsen får oss til å føle oss lykkelige. Når du er forelsket og det blir gjengjeldt, føler du et uimotståelig ønske om å være sammen med den andre personen, å kjenne dem på et dypere plan, og utdype livet sammen og å være denne personens partner .

Fra et psykologisk synspunkt forklares kjærligheten med Sternbergs trekanteteori. Takket være denne teorien kjenner vi i dag de syv typer kjærlighet som kan oppstå i henhold til kombinasjonen av de tre grunnleggende elementene intimitet, engasjement og lidenskap.

Sternbergs trekanteteori

Symptomer på forelskelse, tegn på forelskelse

Har du en partner, men er i tvil om hva du egentlig føler for ham eller henne? Her vil vi forklare de viktigste tegnene som viser deg om det du føler virkelig er kjærlighet. 

Du elsker partneren din og tenker på ham eller henne hele tiden

Noe som er en klar indikasjon på at du kan vite om du virkelig elsker denne personen, er når han eller hun stadig er i tankene dine. Å tenke på partneren din skaper en forbindelse med ham eller henne, du tiltrekkes, fremkaller og gir næring til lysten til å være sammen. 

Et tegn som virkelig fjerner tvilen på om du elsker noen er når du ser ting og tenker at «dette ville han eller hun likt» eller «jeg skal vise henne eller han det, slik at vi kan le sammen». 

Du er en bedre person sammen med partneren din 

Du føler deg forstått, fri og komfortabel med partneren din. Det er tegn på at den andre satser på deg og forholdet, og at du igjen er komfortabel og føler den tryggheten. Empati og respekt er grunnleggende holdninger for at kjærligheten skal utvikles og fortsette å vokse.

Vanskeligheter er ikke til å unngå, det er sant. Hvis dere til tross for disse utfordringene fortsatt forstår hverandre og diskuterer problemene som oppstår for sammen å finne en løsning, er det et godt tegn. Det viktige er at dere til slutt aksepterer hverandre.

Når du virkelig innser at du er forelsket, fører det til en tendens til å være et bedre menneske og til å utvikle deg både individuelt og som en helhet sammen med partneren din. Fra å bare være venner med fordeler  går dere nå over i neste fase. 

Dere stoler på hverandre 

Sjalusi kan føre til katastrofale skader i et parforhold og til og med  ødelegge parforholdet  . 

Et par som elsker hverandre stoler på hverandre og vet at uansett hva som skjedde i fortiden, vil det ikke være svik og utroskap.  

Når du er forelsket i noen, er dine følelser alltid på sitt høyeste. 

Når du er forelsket, produserer hjernen din den mest fantastiske kjemiske cocktailen på en måte som får deg til å føle at du svever på toppen av en sky. Du føler deg svevende bare av å være forelsket i en person, og det er en følelse du ønsker at aldri skal forsvinne.

Men vær forsiktig, selv om ingen ønsker å falle ned fra denne skyen, er problemet at du uunngåelig, på et eller annet tidspunkt, vil falle ned. 

hvordan vet man at man er forelsket

Når du elsker noen, har du allerede nådd målet

Hvis målet ditt når du starter et forhold var å bli forelsket og du allerede har oppnådd det, kan du bli overrasket, siden du etter hvert vil begynne å føle behovet for å utvikle forholdet.

Ikke glem at alt her i livet har en slutt. Det handler ikke om at det hele tiden skal utvikles eller å alltid hige etter noe som er større. Det du kan gjøre er å fortsette og styrke det du allerede har. 

Å være forelsket i noen handler ikke bare om å forstå at det du har er alt du trenger, men at du har lyst til å styrke dette båndet på ubestemt tid. 

Hva sier vitenskapen?

For å vite hva det vil si å være forelsket, må du være bevisst på hvilke signaler kroppen din sender ut. Vitenskapen sier at det å være forelsket er en kjemisk prosess i kroppen, hvor ulike organiske prosesser spiller en rolle som for eksempel frigjøring av dopamin. 

Å være forelsket kan føles som dop som invaderer oss av og til, uten av vi ikke en gang er bevisst det. Vi kan virke som noen enkle kjærlighets junkies. Derfor skal vi se på hva vitenskapen sier om dette.  

Du føler som om du hallusinerer 

En studie fra Kinsey Institute fant at hjernen til en person som forelsker seg ligner hjernen til en person som har tatt kokain. Årsaken til dette er dopamin. Vitenskapelig, når kokain forbrukes, fester det seg til dopamintransportproteinet og blokkerer den normale resirkuleringsprosessen, noe som resulterer i akkumulering av dopamin i synapsen. Så akkurat som når du er forelsket, blir de behagelige effektene av stoffet forstørret og overdrevet. 

Du har vært mye stresset i det siste

Kjærlighet assosieres med varme og diffuse følelser. Det kan uansett være en stor stressfaktor. 

Det er bevist at når du er forelsket, frigjør hjernen kortisol, som er det kjente stresshormonet. Hvis du har hatt kort lunte i det siste eller reagerer sterkt på ting som du tidligere ikke brydde deg om, kan det hende du er stresset, eller det kan være et tegn på at du er forelsket.  Smerter kan ikke påvirke deg

Stanford University School of Medicine gjennomførte en studie der deltakerne så på et bilde av noen de elsket og fant at denne handlingen reduserte moderate smerter med opptil 40% og alvorlige smerter med opptil 15%.

når vet du om du er forelsket

Konklusjon

Å vite at du er forelsket er en virkelig følelse, ikke en fantasi

Det kan virke som en åpenbar uttalelse, men det er det ikke; – når du virkelig elsker noen, går du gjennom forskjellige faser, gode og dårlige.

Husk imidlertid på at kjærlighet ikke er en ufeilbarlig følelse, som i filmene. Hvis du lurer på hvordan du viser kjærlighet , er det mange måter å gjøre det på. Samt mange typer relasjoner og mange andre måter å elske på. Det viktige er at du vet når du virkelig er forelsket.

Å respektere den andre, slik at begge føler seg hele, lykkelige og snakke sammen når det oppstår vanskeligheter i forholdet. 

Dette er de viktigste tegnene som viser at du virkelig er forelsket. 

Hvis du fortsatt leter etter din bedre halvdel, kan du starte i Venner Med Fordeler, nettstedet hvor du kommer i kontakt med kvinner og menn som leter etter ulike typer relasjoner. Ønsker du å ha en het natt eller møte noen som virkelig kan vise deg hvordan du blir forelsket  ?  Registrer deg og fin akkurat den type relasjon du ønsker. 

Det beste av alt, det er gratis. 

Summary
Hvordan vet du om du er forelsket?
Article Name
Hvordan vet du om du er forelsket?
Description
Tegnene på at du er forelsket er ikke enkle. Det er lett å forveksle forelskelse med pasjon og sex. Finn ut om du virkelig er forelsket
Author
Publisher Name
Vennermedfordeler
Publisher Logo